Saturday, October 10, 2009

BOBBY..HAMSTER KECILKU..GOOD BYE!!

Aku nak kenalkan dengan hamster bongsu aku beli kat Road Walk..
Aku beli dia sebab nak jodohkan dia dengan Debu dan Demok..sebab mereka berdua betina..so nak la zuriat..

Aku beli dia masa nak buat CSR kat Rapid Penang, so singgah la kat pekan tu..tengok je Bobby dah terpikat..dia cute sangat..Bobby ni jenis Robosky tp jenis warna coklat..
Harga dia RM8..dulu RM5..dah naik plak harganya..huhh!!
Yang specialnya dia tak mengigit..tak macam Debu..suka mengigit je kalau tersilap pegang..
Dalam proses nak mix..
Aku mandikan mereka dan try nak mix sama..
Hasilnya..mula2 ok..tapi Bobby macam takut je dengan mereka berdua..asyik lari2 je..
Gambar kat atas tu masa mula2 mix..mcm ok je..
Tapi si DEBU ni kuat jealezz..dia macam nak mengigit BOBBY..
Kesian BOBBY..Tapi DEmok ( yang tompok hitam putih ) ni sporting..dia xmarah kat BOBBY..dia ok je..cuma si hitam gemuk tu je jahat sangat..geram!!!
Aku dah cuba banyak kali nak satukan mereka tapi BOBBY macam tak selesa je gan mereka..
Sedih tengok BOBBY yang menjerit2..dan macam ketakutan bila satukan sama cage gan mereka..
Aku pun asingkan mereka..tak sanggup tengok BOBBY yang ketakutan..sedih..
Tapi pada hari ini, aku terpaksa jual kat kawan aku IZZAH sebab aku tak boleh nak take care kat BOBBY..sebab aku pun dah ada 4ekor hamster. Kalau tambah BOBBY dah 5ekor..
Kalau BOBBY boleh bersama dengan DEBU dan DEMOK..aku rasa aku boleh jaga mereka..
9hari je aku jaga dia..sedih tu memang sdh, sebab aku sayang sangat kat dia, dia comel, manja dan xmengigit..tp ini jalan terbaik untuk dia.
Dia akan mendapat sepenuh perhatian dengan tuan baru..berat hati nak lepaskan..setiap pandangan dan renungan dia penuh bermakna..macam sedih je nak tinggalkan aku..
Mesti aku teringat teletah dia dan yang paling sedih..tengok mata dia yang comel tu..
Semoga BOBBY happy dengan mama baru..
Maafkan mama sebab lepaskan BOBBY..
love u and miss u bobby!!!
bobby jangan sedih tau!!
nanti mama melawat bobby selalu..!!

No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.