Chit Chat


http://blog.topsofts.com/wp-content/uploads/2009/09/chat-woman.jpg


Chat?

Berborak?

Bersembang?

Aku rasa semua orang pernah ( xtau la kalau ada yg xpernah )..Chat, Borak dan mcm tu semuanya cara kita berkomunikasi dengan org tak kisah la dengan bercakap, menulis, sms, atau body language..semua tu diketegorikan sebagai komunikasi..secara langsung atau tidak langsung..tetap dianggap komunikasi..

Aku nak share my opinion about chat atau borak2 di dunia maya..( internet la )

Aku rasa kalau buka Yahoo Messenger dan log in dalam room anda akan dapat chat dengan macam2 orang tak kira latar belakang apa..

Aku? Bukan hobi tapi kalau aku chat pun kebanyakkan dengan kawan2 yang kenal tapi kalau yang tak kenal tu ada jugak, tapi itu disebabkan aku BORING!!

Dalam minggu ni rajin jugak aku chat..kat YM dan mIRC..

Saja2 untuk menhilangkan kebosanan aku ni..

Di samping itu aku buat la penyelidikan sendiri..

Chewahh dah tak buat course work, buat pulak course work sendiri ( rindu zaman di USM )

Aku pun buat la penyelidikan social..

Dah nick aku perempuan memang lelaki yang nak chat dengan aku..

Aku pun chat la dengan mereka..

Yang ok2 je aku pilih nak chat..

Maksud aku yang xmengatal.

Kalau mengatal aku block je as spam..padan muka..sapa suruh mengatal nak chat yg bukan2..buang masa dan tambah dosa je layan org yang “sakit” macam ni!!!

Kebanyakkan yang jadi chatter yang nak chat gan aku umur 30-an ke atas..

Bila Tanya “u married?”

Dia tak jawab, then jawab benda yang lain..

Tanya2..dia mmg married..

Bila kita tnya pasal family dia mst mengelak..teruk betul

Bukan sorang tapi banyak juga suami2 org suka berchatting..

Jawapan..sunyi?!

Kalau sunyi chat la dengan bini anda..jangan nak cuba2 main kayu 3..k!

Tapi tak salah nak berchatting ni tapi jangan mengunakannya utk curang!

Baru kawin xsampai 6bln dah mula chatting gan perempuan lain..

Dah la isteri tengah mengandung..isk2 teruk betul..( menurut chatter yg pernah aku chat )

Sepatutnya dia memberi perhatian pd sang isteri yang sudah dinikahi tapi bz nak cari perempuan lain untuk ubat kesunyian..

Kalau just for friend..xper..tapi kalau every night nak berchat..apa tu?

Pastu mula la tangkap cintan..

Pada2 isteri di luar tu tengok2 la kot suami anda main kayu 3,4,5 dan bla2..kat luar tu..

Mula2 just kata chat sbb nak kawan pastu kawin,,heheh……

Tapi kecurangan lelaki ni bukan kita nak salahkan perempuan konon xpandai jaga laki..

Tapi kalau dah lelaki tu memang jenis gatal..pandang perempuan pun xberkelip walau di depan isteri..

Susahkan kalau ada lelaki yang mcm ni…

Tapi tak semuala..jgn pandang negative ok!!

Just share for sharing, sharing is caring!! tak ada kena mengena dengan yang ada atau yang xada..


http://api.ning.com/files/BvEqg8yjjbUuFjIkiUjxAoUny3-W5OSP-PFp5FzkUaqw1Fdnt4Il5r71ZQ*w*PKNKGd6nqR3EUT4aH3FKnWdYxDwO2e35w7S/granny.jpg

P/s Jangan jadi hamba chatting kat internet!!

Tag : chat, chatting, habit
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
0 Comments for "Chit Chat"

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top