Friday, October 8, 2010

Cinta atau Cinta Paksa.

http://darahmerdeka.files.wordpress.com/2008/05/love2.jpg



Cinta, bukan jawapan objektif perlu kita tanda sama ada A, B, C, dan D..
Mungkin kalau ada answer sampai Z pun tak ada yang benar-benar mengungkap pasal CINTA.
Cinta merupakan perkara atau meaning subjektif yang mempunyai definisi yang berbeza setiap orang.
Hari ini aku nak menaip tentang cinta antara lelaki dengan perempuan. Meaning is COUPLE?
You have couple? special girlfriend or boyfriend?between boy and girl?

OK! Macam mana kalau ada seseorang itu suka pada anda tapi anda tidak suka kepada dia?
Anda masih melayannya?
Atau buat tak tahu sahaja?
Atau you say " saya tidak berminat dengan awk, tak ada feeling dengan awk, so good bye!"

Di sini perlu ditekankan kalau awak, anda, kalian tidak suka, tidak ada perasaan tidak perlu la berpura-pura say i love you babe!
Jangan kerana tidak sampai hati, diri sendiri merana.
Tak suka cakap tidak suka.
Kalau suka on je!
Jangan nanti lepas ni tidak bahagia sebab terpaksa bersama dengan orang yang anda tidak CINTA!!

ha..kalau masa bercinta boleh la minta putus kalau dah kawin takkan nak minta cerai..amat berdosa..bergegar tiang Arash!

So sebelum kita buat keputusan kena la fikir masak-masak..
Jangan nanti kena "masak" pulak..
Duit boleh dicari tapi kalau hati tak bahagia macam mana nak beli kebahagian di kedai?
Ada ke jual? Doreamon ada la!hehehe..
Entry aku ni bukan untuk ditujukan kepada sesiapa tapi aku write berdasarkan apa yang berlaku di depan mata dan belakang mata untuk dijadikan pedoman di masa akan datang.
Jangan terlalu ikut hati nanti "mati"..
Jangan terlalu ikut rasa nanti binasa..
Kalau dah binasa, rosak la semuanya!!

http://nulisdanmimpi.files.wordpress.com/2010/06/relationship-status.jpg

Dan! kalau cinta memerlukan kedua-dua pihak! Maksudnya 2hati yang dipersetujui bersama..
Kalau dah paksa2 ni susah..
So fikirkanla..


http://2.bp.blogspot.com/_EBaiixCN8qA/TIQlq6m8V8I/AAAAAAAAAIU/0Fu068pnWko/s1600/weddingcouple.png

P/s Kalau cinta itu memang milik mu..pasti dia akan datang! Usah kau buru, usah kau kejar kerana dia ada di dalam dirimu...


No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.