Wednesday, October 20, 2010

Hack patch, crack, ciplak, pirates, keygen software sama je..

Semua istilah pada tajuk di atas berkenaan dengan software!
Jangan salah anggap pula!!

http://www.shoutmeloud.com/wp-content/uploads/2008/12/keygen-1.jpg


Kebanyakan orang mesti ada software yang tak original.
Silap-silap window pun pirates. Betul tak? Kalau betul angkat muka?
Aku pun tidak terkecuali juga.
Cuba bayangkan bila kita format laptop atau komputer, orang kedai tetap bagi Microsoft Office yang pirate punya.. Maybe ada sesetengah kedai sahaja yang tak bagi dan suruh kita beli yang original sahaja. Pada aku memang tak berbaloi nak beli yang original microsoft office sebab harga pun dah RM300. Kalau window aku punya memang original.. Software antivirus je kita tak boleh nak pirateskan sebab dia akan block kita kalau pirates. Aku pun memang guna original antivirus kaspersky internet security. Harga pun best juga rm110..untuk 3pc. Aku share dengan kawan2. So jimat sikit, laptop pun tak payah nak risau kalau ada virus.
Kalau kaya tak kisahla kan nak beli semua software dlm pasaran yang original..

Betul tak?

p/s adakah cita-cita anda nak jadi pegodam komputer yang terkenal?
nanti ajar saya..huhuhu hihihi!!

No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.