Wednesday, November 17, 2010

Kepala Hotak engkau!

Salam..selamat malam..
Pernah tak jumpa dengan orang yang suka sangat ikut kepala hotak dia je?
Aku memang banyak sangat jumpa orang macam ini. Dah naik meluat dah!
Kalau dia ini bercakap macam semua dalam dunia ini dia tahu..macam hero! 
Dah la tak boleh nak terima pendapat orang lain..macam pandai je tapi ZERO!
Pada aku la..orang macam ini bodoh sombong.
Ada la one day itu, dia ini just tanya pendapat aku. Aku dengan hati tulus bagitahu apa yang benar..realiti la..tak nak la bagi tahu benda yang sedap di dengar tapi habuk pun tak ada. i just bagitahu seikhlas-ikhlas tentang benda itu...lepas itu boleh dia pelekehkan apa yang aku bagi tahu..siap suruh orang lain untuk pelekehkan juga benda itu!!!so siapa yang tak hot..dah la minta pendapat tapi bila aku bagi pendapat engkau pelekeh dan persoalkan. Kalau tak nak dengar pendapat aku tak payah minta pendapat aku la wei!!...tak cukup dengan itu boleh sindir-sindir lagi..memang cilaka la punya mulut.kalau pendapat aku itu tak sesuai tak payah la nak kutuk-kutuk..just ikut je kepala hotak engkau tu..aku pun tak kisah..bukan hidup aku pun..itu hidup engkau..tanggung la sendiri wei..aku just bagi pendapat yang sebenar-benar jujur tapi engkau tak hargai. Kawan aku pun kata engkau bodoh..otak sempit..!
Kalau bercakap dengan engkau..engkau je yang nak menang..
Dah la..lepas ini tak payah nak tanya pendapat aku.
engkau nak mampus..jahanam atau apa sekali pun..itu hak engkau!
Tak guna kalau aku je yang terhegeh-hegeh nak bagi nasihat dan pendapat.
Tapi langsung engkau tak nak hargai..
Betul juga kata ayah aku..next time tak payah cakap apa-apa lagi.
kalau engkau tanya aku apa-apa lepas ini.
aku just cakap "haa..bagus la itu.."
dan hanya tutup mulut je walaupun keputusan engkau "nak makan tahi "
aku tak akan komen-komen lagi.
 buat apa kalau aku bagi nasihat engkau tak hargai!
 buang masa aku je.
aku bagi nasihat pun selama ini sebab take care dan sayang tapi kalau ini balasannya..
lantak engkaula..
lepas ini jangan haraplah..
 aku serik! sebab dah banyak kali terkena..
 yang sakit hatinya aku..so lebih baik jaga hati dan diri sendiri.
so lepas ini.
NO KOMEN YE!

http://stillflywithalay.blog.friendster.com/files/middlefinger.jpg
Bukan mencarut!



2 comments:

  1. Ada jenis orang camtu Farah..kdg2 dia dh ada keputusan sendiri tp saja nak tanya pendapat org lain dgn harapan sependapat dengan dia.. contoh macam org tu tanya " Eh.. cantik tak make up aku? Match tak dengan aku??" walhal dia dah rasa canti & match dah.. saja nak tanya & harap di puji. Bila kita tgk tak sesuai cuba bg komen dengan ikhlas dia pulak kata jeles.. org yg farah ckp tu lbh krg cmtu la perangai dia.. Minta pendapat tp tak bleh trma pandangan orang, so how??

    ReplyDelete
  2. @THE LEKAT LEKIT STORY


    Betul tu..nanti next time xpayah komen2...dia kata ok pilihan dia..kita iyekan shaja walaupun K.O

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.