Friday, November 26, 2010

Pc, Laptop macam siput!!! Jom cuba Auslogics Disk Defrag

Salam..
i nak share tentang info IT..
Hari itu kawan i merungut laptop dia lembab dan bebal..
so dia tanya pada i..macam mana nak buat..nak format atau tak..
i kata tak payah la format..sebab nanti takut file hilang walaupun dah backup!
lepas itu rugi duit kalau format..
i cadangkan guna software ini..






Auslogics Disk Defrag


i bukan nak promote software ini..
lagi pun i bukan dapat apa-apa bayaran pun..
i just share je kat u all...
software ini memang bagus sebab i dah guna 3 tahun di laptop i!
software bagus sebab dapat mengemas dan menyusun file anda yang berterabur..
dan ia meringankan laptop dan kerja u all pun cepat dan tangkas..
salah 1001 sebab laptop u all lembab sebab file C dan D tak seimbang...
so u all jangan sumbat semua file kat C ye..software yang penting je yang sesuai di C..
Kalau lagu-lagu, movie or anything file yang bukan software installer yang penting..
korang sumbat la ke D..

sebab lain juga sebab DDR u all kecil..
kalau 1gb ke atas it ok..
kalau 512 mb is K.o
penyelesaian pergi ke kedai laptop bertauliah..
beli ddrm untuk upkan ddr u all..senang!
i dulu pun 512 ddrm i..
i tambah 1 gb..now it very satisfied!
itu pun kalau ddr u all kecil tapi kalau dah 1gb ke atas jangan la nak mengatal tambah ddr lagi k..

ok i malas nak membebel lagi u all try la software ini..
ia PERCUMA..
kalau tak OK u all uninstall je..tak payah pusing-pusing..

Jom download kat SINI



2 comments:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.