Tuesday, December 14, 2010

Nak sangat bela binatang ini..tapi?

Salam!..huhu..kerja mengedit sudah selesai..
So sekarang sesi blog walking dan post-post entry pula :)
Macam mana header baru i? ok tak? ting tong!!
Saja tadi gatal tangan nak design header baru..hehe...
Ramai sangat orang tag Miss Farah..sorry nanti i buat ye...sekarang i simpan ketat-ketat benda yang u all tag tu..syhh..:)
Nak cerita ini..pasal pet..
Hari ini i pergi pasar sari dangan mama dan papa..
then i ternampak makhluk cumel yang dijual di pasar itu..sungguh comel..rasa nak cium-cium je..
dia adalah.......

http://www.thepawblog.com/wp-content/uploads/2007/06/cute_rabbit.jpg


harga kat situ pun murah dari kedai pet...memang rasa nak beli tapi ayah tak bagi :(
ayah kata bela LEMBU lagi bagus sebab boleh jual dapat duit ribu-ribu..huarggghhh...:(
Tapi tak pe..i pun tak kisah ...
I tau sebab apa ayah tak bagi bela..sebab bila i dah kerja or sambung study nanti dia la pula kena melayan haiwan itu hehehe...kucing kat rumah ini yang ada tiga ekor plus kucing luar 3 ekor lagi dah enam ekor kena layan..:)..hamster yang tinggal seekor..kalau plus lagi rabbit?lagi poneng la..

Tapi kan..i memang teruja nak bela rabbit..dah la tadi sepupu datang..dia beli rabbit juga..siap tunjuk lagi rabbit itu..dia beli kat pasar sari juga tadi..warna putih n kat area mata ada tompok hitam so cute la..jelezz!!dia beli seekor je..rm25 dapat diskaun..so just pay rm20 je..kalau kat kedai pet jenis itu dalam rm50..bulu tebal itu..

http://www.alpacafarmgirl.com/wp-content/uploads/2009/08/angora_rabbit.jpg

Kalau dapat yang ini lagi comel..gebu gitu...

TAPI lagi best kalau besar ini sebab boleh peluk..dan kucing i pun tak berani nak tangkap..hehehe :)


http://www.synthstuff.com/mt/archives/giant-rabbit.jpg

http://www.hoax-slayer.com/images/giant-rabbit1.jpg

yang tak bestnya binatang ini kena sentiasa letak dalam cage sebab dia kuat BERAK dan KENCING...UCUKK!!...but cute..

2 comments:

  1. haha rabbit ..tak minat sangat bela binatang nih...

    ReplyDelete
  2. @honeyvsbee

    binatang ini comel tapi tak manja mcam kucing :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.