Friday, December 24, 2010

Tepuk tangan bila tengok orang JATUH!

http://2.bp.blogspot.com/_597Km39HXAk/S95wH6JWXJI/AAAAAAAAGrE/VD55gtp5yyE/s1600/SSIL-Kerala-2010-result.jpg

Salam..
Salam Jumaat..hujung minggu ini ramai sungguh majlis perkahwinan..pertunangan..maklumlah musin cuti sekolah. Lusa my sepupu pula kahwin..tak sangka Kak Yang dah nak kahwin..Malam ini majlis akad nikah..hope berjalan lancar..tahniah
Semalam result PMR keluar..happy juga la tengok ada adik-adik saudara yang dapat keputusan cemerlang..
Tapi I pelik la dengan someone ini suka pula bila dengar result orang lain teruk..
Siap pelekeh-lekeh lagi itu..kalau dengar tuan badan atau familynya I rasa bukan je kecil hati tapi makan hati tau..
I rasa tak la teruk kalau nak di comparekan dengan family dia itu..ada juga A...tapi selamba badak je dia kata " aku ingatkan 6,7,8 A tapi 2A je.."..
Selamba je dia cakap macam itu..
Pada I itu dah rezeki dia, dia dah usaha..kenapa pula nak di soalkan? Itu syukurlah ada A daripada tak ada!
Tapi kalau terkena kat dia, dia boleh je senyap je..tak kata apa-apa..kalau orang lain boleh kutuk-kutuk pula.
Nasib baik la budak itu tak gagal..kalau gagal maybe buat pesta keramaian kot..
Pada I tak perlu bersorak sebab tengok orang lain dapat result teruk..kita belum tentu tahu nasib diri kita..mana tahu lagi teruk dan malang lagi..
Hari ini kita mengata orang, esok terkena kat batang hidung baru tahu..
Tak perlu la nak kondem-kondem orang..jangan ingat diri sendiri bagus tapi anggap orang sekeliling tak berguna..

1 comment:

  1. jemput ke blog. join segmen skali. senang jee...

    http://shaofie.blogspot.com/2010/12/segmen-privasi-dialog-terbaiklah.html

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.