Monday, January 10, 2011

Ana Raffali memang tak layak!!?

http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/gundik/juarajal252.jpg


Salam..Kenapa kecoh-kecoh ni? Ni mesti tak puas hatikan kepada keputusan AJL25 malam semalamkan..
Relaxla..kenapa nak kecoh sampai nak hentak-hentak kepala kat dinding nanti benjol pula! Lepas tu sampai wujud pula akaun tak puas hati kat FACEBOOK! u all LIKE ke page tu?
Tenang!!! U all hentak kepala kat dinding pun bukan u all dapat duit kemenangan itu pun..kalau hentak kepada dapat duit tak pe la..
Sebenarnya ramai sangat tak puas hati kemenangan AJL25 berpihak kepada Ana Raffali..Dah adat petandingan memang la ada memang dan kalah..Kalau u all hayati lirik lagu Tolong Ingatkan Aku memang best..sebab banyak maksud tersirat yang membawa seribu maksud tersurat seperti ini :


LIRIK: Tolong Ingatkan Aku

Tolong Ingatkan Aku

Jangan disusun kata-kata penamat
jangan disebut baris ayat keramat
biar lenyap diserap sunyi
biar senyap yang tak menyepi

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
mari padamkan buku tiga lima
biar luka sembuh sendiri
biar lupa dimakan hari

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa
kau dampingi aku
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

bila marah merasuk minda
kecewa menyelubungi jiwa
aku lupa

tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa
ku teringatkanmu
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

tolong ingatkan aku kisah kita
tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa

tolong ingatkan aku
kisah kita

Lagu dan lirik oleh Ana Raffali
Sebenarnya I bukanlah peminat Ana Raffali, pun bukan minat lagu ini..kalau lagi Kalau berpacaran I memang suka..

Komen I AJL25 ini :

  • Gandingan tiga pengacara AJL25 memang serasi walaupun lawak Faizal Ismail kurang menjadi.. 
  • Baju Cheryl Samad tu macam tak kena je..I just bagi 2 bintang je..Lepas itu baju FBI macam singkat je..tak sesuai..walaupun maybe fesyen tapi kureng sikit. 
  • Pembukaan AJL25 memang best dan berstail.. 
  • Yuna..vokal mantap dan penuh penghayatan tapi baju yang macam sisik ikan duyung itu macam tak kena..( aku ni perunding imej ke? )..tapi enjoy dengan persembahan dia walaupun dia just duduk main piano je... 
  • Pelita..A.P.I gandingan band2 indi...macam biasa je..tapi tetap enjoy. 
  • Shahir..awak memang handsome tapi persembahan awak kaku dan sadis sebab kena lempang..lain kali lempang kuat sikit ye..( mampus aku kena lempang dengan fan Shahir ) 
  • Noktah Cinta..Hafiz..ala cute muka baby face..persembahan memang best sebab I ingatkan betul-betul ke kena tembak..nasib baik I tak call ambulance hehehe...memang vokal dia mantap tapi I rasa ada yang lain lagi MANTOPPP...Cuba I bosan je..then I tukar channel lain kejap.. tuuuppp
  • Drama King – Meet Uncle Hussein dan Black waaa memang best..cayalah sama Black..Black lagi menyerlah nyanyi lagu ini berbanding lagu Sofie Jane..Masa nyanyi lagu Sofea Jane macam tak meyegat je..sakit tekak ek? 
  • Adira- Ku ada Kamu..I tak enjoy this lagu..walaupun dia boleh terbang-terbang tapi masih kurang kat nyayian dia..Macam kurang aura!! 
  • Tomok..dulu I memang peminat Tomok tau..Kaset dia pun dulu I ada beli masa zaman sekolah form1 dulu..siap tulis surat lagi..fell in love dengan lagu Sejarah Mungkin Berulang plus kecutetan Tomok..Tapi semalam memang best juga persembahan dia..Mungkin lagu itu tak cukup aura nak tarik juri.. 
  • Hujan- Serius I cakap masa mula-mula band Hujan ini keluar I tak kenal rupa ahli band ini..I pun tak bajet dia Malaysia Band..:) Mencari Konklusi –macam persembahan biasa je.. but not bad la.. 
  • Hanyut – Faizal Tahir, lagu ini memang beraura!..memang sesuai persembahan terbaik sebab basah kuyub beb..dan I jangkakan lagu ini menang tapi tidak..vokal pun I jangka lagu ini juga tapi tidak juga..Maybe ada hikmah tak menang takut jadi Supermen pula kan kan..jangan marah.. Tapi I memang tabik dengan persembahan Faizal Tahir..rasa hanyut juga bila dengar lagu ni.. 
  • Selamat Malam – Faizal Tahir..rasa nak tidur tapi tak ngantuk..bagus juga Faizal Tahir mengunakan pelakan-pelakan terkenal..enjoy..but biasa-biasa je..I lagi suka performance lagu Hanyut..sebab it strong! 
  • Ekstravaganza – Bunkface, persembahan bertenaga walaupun macam nak tercabut anak tekak vokalisnya..tapi biasa je pada kanta mata I. 
  • Jahat – Stacy, lagu ini I memang suka tapi persembahan Stacy macam biasa je, nyayian dia pun just boleh say sederhana..menari pun ala terkinja-kinja..kalau ada ketegori dance terbaik maybe Stacy menang..bukan menang ye tapi MAYBE..better suruh jurutari cipta kelainan sikit.. 
  • Tolong Ingatkan Aku – Anna Raffali ini merupakan pemenang Anugerah Juara Lagu 25..tahniah..tapi motif persembahan dalam kurungan masih samar lagi..lagu dia best sebab maksud membuatkan orang berfikir sejenak..Tolong Ingatkan aku pasal apa ek? sila hayati lirik.. 
  • Ini I paling suka..patutnya AJL25 bagi kat Siti Nurhaliza..tapi dia tak bertanding pula..ini bukan statement menganjing atau perli ini IKHLAS I kata..I cukup terhibur dengan persembahan dia malam tu..dia tetap ada AURA tersendiri dan tak ada siapa boleh klon atau ganti dia..
Keputusan penuh sudah diumumkan..TAhniah kepada Ana Raffali kerana menjadi Juara AJL25..
Tapi serius I cakap AJL dah tak best macam dulu-dulu..masa dulu ( zaman Siti Nurhaliza dan sebelumnya ) walaupun macam bias-biasa je tanpa persembahan yang bom bass tik tapi I tetap rasa feelnya tapi kini macam tak ada "rasa" tak tahu kenapa?..Sekarang ni kalau dah menang AJL terus macam tengelam je artis tu ..tak tahu la kenapa..adakah pelapis sekarang kehilangan aura diri berbanding artis yang terdahulu? I no komen..u all pun boleh lihatkan..( terlebih sudah la macam artis hiburan )
Kepada yang tak suka kemenangan Ana Raffali tu..janganlah tak puas hati..Mesti ada sebab juri bagi kemenangan pada lagu tu..dan mesti lagu itu ada keistimewaan dari lagu-lagu lain..dan yang pasti itu memang rezeki Ana Raffali..tak payah la kutuk-kutuk dia nyayi macam sleng mat salleh la , itu la..itukan dah stail dia dan dia tak klon artis lainkan...

Ok, I nak tolong ingatkan Ana Raffali..semoga berjaya dan dapat hasilkan karya yang TIP TOP! Jangan senyap pula lepas ni.

p/s : Semua ini just pandangan I je..so janganlah hentak PC pula baca entry ini, pandangan manusiakan subjektif..I tahu I wartawan tak bertauliah hehehe...

    5 comments:

    1. Wah .. adik. akak bca sampai habis walaupun panjang sungguh n3 nya. hihi ..

      ReplyDelete
    2. dah rezeki die nak mng..nak wt cmne...tp FT gak terbaek..cewah..sdgkn xtgk pun..tgk bola...

      P/s :http://aizuddinhanis7.blogspot.com/2011/01/you-will-walk-alone.html

      ReplyDelete
    3. huhu... rugi xtengok semlm... bilik hostel xde tv! hehe... sampai xkenal sape juara tu...

      ReplyDelete

    -Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
    -Kalau suka tekan LIKE.
    -Insyaallah komen anda akan dilayan :)

    Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
    Sayang Korang...





    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.