Friday, March 4, 2011

Dah dapat kerja!! esok boleh mula..

http://2.bp.blogspot.com/_ABqKIzIFrDU/TB0GWYUVveI/AAAAAAAAALg/NEA3Yh91U-c/s1600/kerja.jpg
Assalamualaikum. Alhamdulilah dapat juga kerja walaupun hanya kerja kerani biasa. Memang susah nak dapat kerja tambah-tambah kalau tinggal dalam area pekan separa kampung macam aku ni. Kena berhijrah di kota metropolitan baru boleh dapat job. Sementara tunggu kerja tetap dan hajat untuk continue Master rasanya elok aku kerjakan. Walaupun cuma kerani di sebuah syarikat kecil tapi ia tetap kerjakan. Mula-mula ingat masuk kerja hari Isnin tapi big bossnya suruh datang esok sebab nak traning aku untuk kerja-kerja akaun dan bagai. Dia kata hari Isnin busy so esok kurang busy..jadi ON jelah. Berdebar jugalah sebab ini first job aku selepas konvo. Selama ini hanya jadi suri rumah separuh masa membantu mak je. Nampaknya masa berblogging aku terpaksa dikurangkan lah...sebab aku kerja Isnin hingga Sabtu..waktu office hour pukul 8pagi sampai 5 petang. Alhamdulilah boleh membuang tabiat buruk aku yang suka tidur lepas solat Subuh tapi paling lambat pun bangun semula pukul 8 pagi gitu.. Rumah aku dengan tempat kerja pun tak jauh. Gaji pun oklah sekadar timba pengalaman..

Sekurang-kurangnya aku adalah duit poket sendirikan..taklah asyik nak minta duit dengan mak dan ayah je.. Lepas ni kalau korang minta tutorial tu kena la sabar menunggu sebab aku bukan macam selalu asyik lepak depan lappy sebab aku dah ada tanggungjawab lain iaitu KERJA. Sekarang ni tengah fikir nak pakai baju yang mana..hahaha overkan aku? Kejap lagi kena la cari baju dan iron sebab esok kena awal..

Ok la sampai disini sahaja..nanti kita jumpa lagi insyaallah..

p/s : Walaupun graduan..jangan memilih kerja..ambil sebagai pengalaman. Sekarang ni majikan inginkan pengalaman..semoga Allah memurahkan rezeki. Amin..

6 comments:

  1. wah..bagus2..timba pengalaman banyak2

    ReplyDelete
  2. tahniah kamu!!kerani pun ok pe, jnji kta cipta pengalaman tu terlebih dulu..rezeki yg baik akan dtg lps tu..insyaAllah..=p

    ReplyDelete
  3. keje dulu, agak2 bosan tak best baru boleh cabut ok

    ReplyDelete
  4. salam singgah...
    TAHNIAH! dapat kerja...rezeki..kerja rajin2 ok..

    ReplyDelete
  5. selamat berkerja....tahniah..

    http://fadthnwan.blogspot.com/

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.