Manusia Memang Begitu

Assalamualaikum.. Hati aku rasa amat sedih kerana sikap segelintir manusia itu.
Bila kita senang berlari-lari meminta mendapatkan kita tapi kita cuma nak minta tolong sikit mula menjauhkan diri dan buat tidak peduli. Sedih sangat sikap orang macam ini walhal saudara seIslam. Pertolongan itu bukan melibatkan duit pun..terlalu kecil tapi mereka tetap tidak peduli..melibatkan nyawa...memang jauh sekali. Tapi kalau dia yang meminta pertolongan selagi tidak diturutkan, selagi itu dia akan terus memaksa. Manusia oh manusia. Aku percaya kalau kita memudahkan urusan orang lain dengan tujuan baik insyaalllah Allah akan meringankan dan memudahkan urusan kita..
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
1 Comments for "Manusia Memang Begitu"

salam sejahtera sis... sis.. hani nak ajak sis join segmen friendship giveaway la... ni entry yang cter sal segmen nihttp://grawwrbabe.blogspot.com/2011/03/friendship-giveaway-by-misz-nadea-laaa.html :)
:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top