Thursday, May 19, 2011

Jangan Nak Tipu Aku

http://www.jobozilla.com/wp-content/uploads/2010/06/sales_jobs_agencies.jpg


Assalamualaikum semua dan selamat hujung minggu. Esok jangan Monday Sick ye..aku? Merdeka!!
Aku nak share tentang sesuatu yang perlu korang tahu.
Maklumlah aku ni kan penyelidik sosial secara sendirian berhad. Praktikkan apa yang dibelajar dengan kehidupan sekarang.

Mak aku ini suruh aku cari teh halia untuk buang angin. Sementara jalan-jalan kat Teluk Intan ni aku pun pergi la kat kedai yang jual produk-produk kecantikan. Sambil tengok-tengok produk ni aku saja-saja bersembang dengan penjual kat situ. Sebenarnya benda tu aku tahu sesaja nak test IQ dia.

Aku tanya tentang produk Sendayu Tinggi. Sebenarnya bukan niat nak beli produk tu pun cuma rasa nak bertanya untuk tambahkan knowledge je keann. Aku dah "study" siap-siap produk set slimming nye..
Aku tanya dia, antara 3 jenis pil ini mana yang tak boleh makan waktu period?
"Eh, semua boleh makan la adik..cuma dfolia je".. Ok fine aku diam.. Setahu aku dfolisa bukan 3 set produk slimming tu..
Lepas itu aku tanya kalau makan produk ni kena pantang ke? Dia jawab semua boleh bedal..

SAH IQ ZERO!!

Semua FAIL..

Nak kata dia cuma pekerja kat situ dia kata dia punya kedai tu..Tapi tak tahu info apa-apa pun!

Habis tu macam mana nak berniaga? Sepatutnya paling "kureng" pun dia kena tahu some produk tu. Jangan main jual tanpa apa-apa info!

Kalau pelanggan main makan je ubat tu tanpa infomasi sebenar produk tu kan ke dah terinaya..

Banyak jugak aku tanya tapi memang gagal la kalau dia masuk exam hahahaa..

Korang jangan ingat semua penjual arif pasal produk dia..

Sebelum beli sesuatu jenama research dulu kat internet. Tengok laman web rasmi produk tu atau mana-mana forum yang ada bincang tentang produk tu ye.. Cuba Tips ini yee..

Ok daa..





.

No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.