Monday, July 25, 2011

Maksud Wordless Wednesday?



Assalamualaikum..
Bila buka je blog kawan-kawan blogger lain.. asyik nampak, just like segmen la.. " Wordless Wednesday"

Bila buka blog orang ini pun macam itu, blog orang itu pun macam itu..sana sini hampir ada "benda" Wordless Wednesday. Aku pun pelik plus bin ajaib, apa ke jadahnyer mereka itu menjoinkan diri untuk segmen Wordless Wednesday. Dapat beribu-ribu lemon hengget ker? dan pastinya kotak dashboard aku mesti ada title Wordless Wednesday bila hari Rabu..isk isk isk tak boleh jadi ni.. Sikap ingin tahu aku makin memuncak-muncak. Really nak tahu sangat!

Bila google-google, aku tahulah yang maksudnya :

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.
Bermaksud, pada hari Rabu, penulis blog hanya posting gambar yang tidak ada perkataan. Korang hanya perlu lihat gambar, then korang akan tahu maksud tersurat gambar itu tanpa perkataan untuk menerangkan maksud gambar berkenaan. Faham?

Jadi pada hari rabu tu, korang tak perlulah menarikan jari korang atas keyboard tu lama-lama. Just pilih je gambar yang korang rasa bermakna, tak kira la gambar from google atau hak milik korang sendiri..upload dan post je kat blog korang tu.. is done! reader yang otak cerdik boleh la tafsir maksud gambar korang tu kan.. Kalau tak faham silalah komen yerr??

Perlu ke buat? itu terpulang kepada kerajinan korang berblog. Nak buat..go on jer darling oi. Tak nak buat duduk diam-diam sahaja yerr. Lagi pun benda ni just like suka-suka. Benda yang selalu all blogger in world buat dijadikan satu budaya blogging yang di panggil "Wordless Wednesday "

Ini adalah first Wordless Wednesday aku, sila click SINI

Comelkan kucing itu, macam kucing aku juga. Korang macam itu? bawak-bawak la bertobattt..


P/s : Boleh tak buat wordless monday, tuesday, .......sampai sunday? Suka hati kaulah blog kau kan..
@________________________________________________________@

apasal senyum panjang ni? nak kena lempang? hahaha..just Monday joke !

7 comments:

  1. kahkahkah......sama la sy dulu pun xtau gak bnda pa...hmmm...utk hari2 lain,yg saya tau la,SPONTANEOUS THURSDAY,FUNNY FRIDAY,dgn MONDAY BLUES....tu ja la...yg lain2 xtau...huhu

    ReplyDelete
  2. dulu pun org bengang jugak sebab kt db asyik wordless wednesday je,tp,lame2 org dah faham.hehe :)

    ReplyDelete
  3. ouhh .. baru tawuuu ! ahaha (".)

    ReplyDelete
  4. Cik Fara tq ah sbb jelas sgt ngan info2 pasal wordless ni... sy pun dok tertanya2 gak senarnya... Baru nak start ni... Anyway salam perkenalan...

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.