Rasa Lega.

Assalamualaikum..
Tak lama lagi kita akan menyambut Ramadhan, lepas itu Syawal dan aku pun kenalah kembali ke student life.
2-3 hari ini risau juga pasal kolej kediaman untuk student masters. Kawan aku yang kat UKM kata kalau budak master kena apply sendiri kolej. Dia tak tetapkan macam budak student degree. Aduh-aduh memang rasa tak tenteram bila fikir macam tu, macam-macam persoalan ada.. kat mana la aku nak tinggal sepanjang study kat sana?

Lagi pun aku memang tak arif tentang enviroment di UKM. Kawan aku kata kena ambil borang bagai..mak oii takkan semata-mata nak apply kolej kediaman kena pi UKM. Berhempas pulas juga aku cari-cari kat internet untuk download borang tu tapi harammmmm ada. Sampaikan aku buka google earth untuk tengok map UKM Bangi secara detail. Nak tengok kolej mana paling strategik untuk ke kuliah.   Nasib baik ada someone tolong pergi UKM dan tanya kolej-kolej. Lega sangat bila dalam kesusahan macam ni ada orang tolong kita. Mula-mula aku memang target kolej Aminuddin Baki tapi officer kat situ cakap untuk pelajar degree je.. Budak-budak Master di tempatkan di kolej Keris Mas dan Zaba je.. Lepas itu pergi kolej Keris Mas dan Zaba..dia kata borang belum keluar, nanti masa daftar masuk dia memang ada sediakan kolej dan hanya isi borang je. Alhamdulilah sangat-sangat lega...kalau tak memang aku tak boleh tidur ( tipu ) hahaha.


Sekarang ni hanya tunggu surat tawaran rasmi untuk dapatkan number matrix je.. Hope apa yang aku lakukan dan perjalanan hidup aku dipermudahkan oleh Allah. Antara kolej zaba dan keris mas aku pun kena buat pilihan. Call akak aku yang pernah ambil degree kat UKM dia kata better zaba, cuma kolej tu jauh sikit berbanding kolej lain. Prasarana bagus. Keris mas pula entahlah, no komen kot. Tak kenal maka tak cinta. Still thing positive before see it. Kalau ikutkan strategik memang kolej keris mas la..not choice.

Tentang pasal "scary place" yang aku dengar di dada-dada internet tu aku tolak ke tepi, niat utama nak study dan dapatkan yang terbaik untuk master nanti :) tapi aku tak kisah keris mas or zaba..janji dapat belajar dengan baik.

Ok, kalau korang ex-student ukm or student ukm boleh la share-share about UKM. Aku ni memang zero, tak tahu lansung tentang UKM. Pergi pun non-ada. Cadang nanti nak interview akak aku kau-kau tentang UKM, kena tunggu dia balik cuti lerr. Must to prepare mental and fizikal kan. Nanti tak ler terkejut beruk bila dah duk sanakan.

Ok la daaa... ada 3 full template dari pelanggan tengah running untuk disiapkan :) hope korang puas hati yerr..

Kan best dapat ambik master sama-sama dengan korang. Lagi super duper BEST!


p/s : UKM ni memang U idaman aku sejak form 4 lagi, alhamdulilah dapat study kat sana tapi USM tetap di hati. :)
Tag : study
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
23 Comments for "Rasa Lega."

AKak hehe sye junior akak la nnti yer sye degree...fakulti pendidkan...7/9 ni daftar..c u d ukm yer akk..wah master!!!!Tahniah akk!!!!!

@zaza

nanti boleh tanya2 ttg ukm..akak memang zero ttg ukm ni :)

akak nanti jumpa di ukm yer hehe sye daftar 7/9 ni utk degree fakulti pendidikan..akk dh master!!!!wah TAHNIAH!!!akk....akk scary place huhuhu tktnyaa kt ner tu sye dpt kolej burhanuddin helmi...

hehe akak sye bru nk msk 7.9 ni daftar samela zero gk ...

@zaza


xtau ler..tp ada prnh bdk jth dr kolej zaba..bdk tu meninggal. Yg akak tahu ukm ni luas, maybe tmpt y dkt hutan2 tu scary hehehe

hehe bereh nyer akk insya Allah...akk approve ler sye akk kt fb...ti akk leh join grup dak2 ukm n kt stu akk leh tnya ape2 ja mengenai ukm

adoii seramnyaaa tp adik dok kolej lain hrp ok je uih seram nyer hehehhe

@zaza

akak dah opprove dah..thank add akak :) nnt akak join

@zaza

harap ok je..semoga Allah mudahkan urusan kita :)

kih3...xpew2...lmer2 t biasala ngan keadaan UKM 2 k..=)

smer gakla mcm haz dulu ..mler2 msk upm,xtaw pew2...duk tanyew member 1 poli (now diew kat upm) mcm2...kelakar pown dew...tanyew bas nak g kls cmner,nak mkn sumer...=)

@♥ MISZ hazNie

betol..rasa nak tnya semua benda kat org..hehehe

Dpt sambung master?
Congratz...
Kos ape?

kak, saya student 2nd year ukm tahun ni. saya masuk 12/9. and ni sem 3 dah saya duduk kat keris mas. memang best! semua lengkap. zaaba prob sikit sebab gelap. nak keluar susah. bas pun tak banyak sangat. :)

@Kill


La sedihnya, akak terpaksa duduk za'ba sebab keris mas full, kena tunggu semua pelajar mendaftar baru boleh tahu masih ada kosong or tak keris mas..

saya duduk johor.so jauhlah kan dr ukm..saya dftar master 18hb februari ni. Means kalau masa dftr saya mohon kolej terus dpt ke? risau ni. Sebb xde tmpat tinggal

Nak tanye kolej keris mas okay ke? Dpt kat situ...

Alahmdulilah ok je situ..kalau bab xda air..rsnya..mana2 kolej pernah berlaku.

Alahmdulilah ok je situ..kalau bab xda air..rsnya..mana2 kolej pernah berlaku.

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top