Saturday, August 20, 2011

Save duit seberapa banyak yang boleh! kedekut?

Assalamualaikum..

Last week my auntie ajak shopping for raya. But my mind..say yes, my heart say no..how to do?
So jawapannya TIDAK.
Pasal raya ni aku taknak la over-over sangat cukuplah 4 pasang baju tu, tu pun dah banyak kan..yang paling important about my study. More money to spent about it! it really important for my future and my dream.

But! I want to buy something la..hahaha gila la kau ni farah! Ok Ok..not for raya but for student life nantilah. Nantikan aku nak jadi student semula. Kena beli barang-barang nak masuk U nilah. Macam mula-mula masuk u dulu..hahaha..tapi bukan jadi junior but senior ..

I have to make planning before buying. Have to make a list of items that are not overbajet lorr...

Next week kena settlekan about yuran dan seminggu pas raya pendaftaran student Master and 11/9 baru masuk kolej..risau jugak sebab first time at UKM. Zero tentang UKM..macam mana ni?

Apa barang nak beli ni hoooiii? of course kelengkapan harian dan macam-macam laaa.. Stock makanan tu maybe dah dekat nak pergi baru boleh beli kang kot empty sebab diri senriri yang emptykan muahaha. Kalau aku at USM itu usah dirisau sebab memang pakar ke shopping complex yang best-best for shopping. Tapi at UKM..im jadi blind la tak tahu apa-apa..ke kuliah pun tak tahu..dah la tak ada orentasi so kena pandai-pandai sendirilah engkau hidup wahai Cik Farah! Yang pasti rupa UKM pun aku tak tahu sebab memang tak pernah pergi. Rasa macam blind yang terpaksa dihulurkan tongkat jerrr.

Tapikan sejak dua menjak duduk rumah ni best sebab my money tak mengalir macam air hahaha..maklumlah kampung tak ada mall yang sales giler-giler macam Penang. Suka hoii duduk Penang sebab weekend mesti berjimba-jimba ke mall..kalau tak shopping, window shopping jer untuk memecahkan lemak hahaha :)



Rindu kat korang la..bila la nak jumpa..sorang utara, sorang selatan sorang barat..sedih :'(

P/s : Serius aku cakap, student life terutama sekali masa study at universiti..memang best giler! Kalau nak rasa, belajar la bersungguh-sungguh..dapat USM Penang memang best..dah la universiti apex dan terbaik dalam Malaysia pulak tu..nanti mesti boleh jadi graduan berkualiti sebab keluar dari universiti yang berkualiti :) ( poyo jer lebih! )


3 comments:

  1. Tq Farah.... banyak ilmu di sini...

    ReplyDelete
  2. yeah! student life is the best! keje tak syok! -_-

    ReplyDelete
  3. aah betol3!
    cik ana kt usm dulu pon pantang weekend..
    mesti panjang je kaki p merata..hehe

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.