Tembikai oh Watermelon



Assalamualaikum..
Korang suka tak makan jus buah-buahan masa berbuka?
Oh course aku suka. Tapi lagi menyegarkan jus tembikai fresh. Sangat segar dan hilang haus.
Aku memang suka beli tembikai.

Selalunya, kalau beli sibiji atau sebelah aku akan blended buat jus. Puas sangat minum sebab kita buat sendiri. Kalau beli mesti air lebih banyak dari juskan.
Semalam pun minum jus tembikai buatan sendiri sangat yummy!..

Tips: kalau korang nak sedap lagi makan tembikai. Korang hiris tembikai saiz sederhana dan tabur serbuk asam masin. Masuk dalam peti sejuk dan makan. Sangat segar! Sesuai untuk hidangan pencuci mulut. Terliur la tu ek!

okk baiii..nanti try la berbuka dengan jus tembikai!

Tembikai tembikai tembikai!!


p/s : suka honeydew jugakk!
Tag : makan, minum
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
4 Comments for "Tembikai oh Watermelon"

va va va. tembikai. buah fav sy ney :)

lepas bace je n3 ni,
teeros tengok jam...
aisy.. baru pukul 2.20 ptng...
lambatnye nk bebuke!!!

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top