Tuesday, August 23, 2011

Tutorial 105 : Button Show-Hide

Assalamualaikum dan selamat berpuasa..
Bersua kita di slot tutorial.
Kali ini nak ajar korang macam mana nak buat button show hide macam nih..


Korang nak tengok kucing comel aku?






http://2.bp.blogspot.com/-Li-_BloknfE/TlNH0R8UctI/AAAAAAAABtM/HHmls-Zcnfo/s1600/Image0191.jpg
Nama dia Manja..nih gambar dia masih kecikk..sekarang dah beranak 3 dah..


Nak buat? senang jer..
Widget ni korang boleh letak kat entry, sidebar atau kat mana-mana korang nak letak.

Copy dan paste dimana-mana anda suka:

<div><div style="margin: 5px;">
<div style="margin-bottom: 2px;" class="bigfont"><input style="margin: 0px; padding: 0px; width: 95px; " value="CLICK HERE" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Tutup'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'CLICK HERE'; }" type="button"/>
</div>
<div style="border: 0px inset ; margin: 0px; padding: 6px;" class="alt2">
<div style="display: none;">

Masukkan Code JavaScript/Gambar/Text Di sini

</div></div></div></div>

# Cari code ini, untuk tukar kepada ayat korang. maaf tak highlight sebab taknak ubah fungsi dia.

CLICK HERE - perkataan dalam button show-hide *pastikan dua-dua sama
Masukkan Code JavaScript/Gambar/Text Di sini


done! Save dan lihat hasilnya.

baiii!

4 comments:

  1. kak farah..macam mana nak buat achieve yang ley tukar2 sendiri tu..humm

    ReplyDelete
  2. macam mana nak bt button click here tu jadi ada background ye ? tq :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum ehmmmm...nk tanye kenapa kalau buka Dashboard...andthen dia terus bukak widget punya website....kenapa ekkk....

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.