Tutorial 77 : Text Berkelip-Kelip

Assalamualaikum..
Tengah asyik blogwalking dan check shoutbox tiba-tiba nampak komen dari my sweet reader.
Dia minta tutorial ayat kelip-kelip macam lampu liplap-liplap..haha..



Memandangkan tutorial itu senang macam makan ABCDEFG so aku updatekan tutorial ini.


Apakah itu, text kelip-kelip ? Mohhh skodeng!

Cik Nurfarah sangat baik hati dan comel pulak tu!

Kalau korang nak buat kelip kelip ni sila ikut cara dibawah.

<blink>AYAT LIPLAP LIPLAP KORANG</blink>

Korang cuma copy code di atas dan paste dalam entry korang, tapi korang replacelah AYAT LIPLAP LIPLAP KORANG dengan ayat korang yer..

senangkan..ok selamat mencuba!

p/s : letak kat mana-mana pun boleh..:)
22 Sila Komen "Tutorial 77 : Text Berkelip-Kelip"

ngeh2............bleh try nanti..............huhu

waahh ! cepatnya..maseh nehs..hrgai sangat2, sis..:)..nanti aina cbe buat..:)

hmm xjd pun......hahaha.....adesss

sis yang sis ckp nk update tu bile erk? tuto background template designer yang ad internals error tu..sampai skrg background blog pyqa kosong je.:( hua hua hua

@pyqa

firsly

cari

body {
font: normal normal 13px 'Trebuchet MS',Trebuchet,sans-serif;
color: #bbbbbb;
background: #525dcd none no-repeat scroll center center;
}



then..replace code itu dengan ni


body {
background:#F6A0BD;
background-image:url();background-position:top left; background-attachment:fixed;
margin:0;
color:#000000;
font: normal normal 13px 'Trebuchet MS',Trebuchet,sans-serif;
font-size: 13px;
text-align: center;
}


# sorry sebab lupa..pastu malas nak kelebet tutorial lama hehehe

jdik dh..semlm ingt x jdik..p upe2 dh jdik ! haha..thnks, sis..:)

errrkkkk tetap tak jd....ahahaha.....lama dh tggu.......mmg lepas dh lama post,baru jd ka???

@Jasmin Ibrahim

pelik pulak kenapa xmau jadi..tapi masa post entry click bahagian compose kalau edit html mmg xmau jadi :)

mekasih, sis ! :)..nk request lg, bOlehs ? haha

hmm..tulisan tu xkan bkelip kalo tgk pada google kerum dan ie..hanya mozilla sj dia kelip2.. ada x code html x blh buat blinking text selain tu?..

k.farah....asal x jadi ekkk???please reply

tak fhm.. so tk reti lah nk buat. :(

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top