Monday, August 1, 2011

Tutorial 77 : Text Berkelip-Kelip

Assalamualaikum..
Tengah asyik blogwalking dan check shoutbox tiba-tiba nampak komen dari my sweet reader.
Dia minta tutorial ayat kelip-kelip macam lampu liplap-liplap..haha..



Memandangkan tutorial itu senang macam makan ABCDEFG so aku updatekan tutorial ini.


Apakah itu, text kelip-kelip ? Mohhh skodeng!

Cik Nurfarah sangat baik hati dan comel pulak tu!

Kalau korang nak buat kelip kelip ni sila ikut cara dibawah.

<blink>AYAT LIPLAP LIPLAP KORANG</blink>

Korang cuma copy code di atas dan paste dalam entry korang, tapi korang replacelah AYAT LIPLAP LIPLAP KORANG dengan ayat korang yer..

senangkan..ok selamat mencuba!

p/s : letak kat mana-mana pun boleh..:)

22 comments:

  1. ngeh2............bleh try nanti..............huhu

    ReplyDelete
  2. waahh ! cepatnya..maseh nehs..hrgai sangat2, sis..:)..nanti aina cbe buat..:)

    ReplyDelete
  3. hmm xjd pun......hahaha.....adesss

    ReplyDelete
  4. sis yang sis ckp nk update tu bile erk? tuto background template designer yang ad internals error tu..sampai skrg background blog pyqa kosong je.:( hua hua hua

    ReplyDelete
  5. @pyqa

    firsly

    cari

    body {
    font: normal normal 13px 'Trebuchet MS',Trebuchet,sans-serif;
    color: #bbbbbb;
    background: #525dcd none no-repeat scroll center center;
    }



    then..replace code itu dengan ni


    body {
    background:#F6A0BD;
    background-image:url();background-position:top left; background-attachment:fixed;
    margin:0;
    color:#000000;
    font: normal normal 13px 'Trebuchet MS',Trebuchet,sans-serif;
    font-size: 13px;
    text-align: center;
    }


    # sorry sebab lupa..pastu malas nak kelebet tutorial lama hehehe

    ReplyDelete
  6. jdik dh..semlm ingt x jdik..p upe2 dh jdik ! haha..thnks, sis..:)

    ReplyDelete
  7. errrkkkk tetap tak jd....ahahaha.....lama dh tggu.......mmg lepas dh lama post,baru jd ka???

    ReplyDelete
  8. @Jasmin Ibrahim

    pelik pulak kenapa xmau jadi..tapi masa post entry click bahagian compose kalau edit html mmg xmau jadi :)

    ReplyDelete
  9. mekasih, sis ! :)..nk request lg, bOlehs ? haha

    ReplyDelete
  10. hmm..tulisan tu xkan bkelip kalo tgk pada google kerum dan ie..hanya mozilla sj dia kelip2.. ada x code html x blh buat blinking text selain tu?..

    ReplyDelete
  11. k.farah....asal x jadi ekkk???please reply

    ReplyDelete
  12. tak fhm.. so tk reti lah nk buat. :(

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.