Tuesday, August 9, 2011

Tutorial 88 : Delete / Buang Subscribe Atom.

Assalamualaikum..
Short tutorial and easy to do. Just for all..



Kadang-kadang perkataan Subscribe to: Posts (Atom) sangat menganggu pandangan so rasa nak buang je kan. Ok tapi kenapa tak boleh buang? Semestinya ada cara yang terbaik untuk delete Subscribe to: Posts (Atom). Jom try!

1. Sign in blogger > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2. Cari code di bawah, nak mudah tekan Ctrl F, masukkan code dalam kotak find dan enter!
 <!-- Blog feed links -->


3. Korang akan jumpa code macam di bawah, tengok contoh gambar sekali kalau tak faham.

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'> <!-- Blog feed links -->
<b:if cond='data:feedLinks'>
<div class='blog-feeds'>
<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>
</div>
</b:if>


4. Padam je code yang aku merahkan seperti di bawah,

<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>

5. Preview dan Save sahaja. Senangkan.


Ok baiii!


6 comments:

  1. dah lama nk buang benda alah tu..tq:)

    ReplyDelete
  2. kak farah,kenapa ye tak jumpa-jumpa kod yg dimaksudkan tu?

    puas saya cari.sobs T.T

    ReplyDelete
  3. hommmm..tq sgt2 sbb ajo...dah buang dah :) diah baru 2 hari wat blog ni..mohon tunjuk ajar ye :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.