Friday, September 23, 2011

Sama Tapi Tak Serupa.

Assalamualaikum..
Pagi-pagi adalah masa free aku sebab totally class pada waktu petang dan malam.
Walaupun otak sedikit tepu pada waktu malam sebab tak se fresh dari ladang tapi try to best la. Almaklumlah dah setahun bercuti tiba-tiba sambung sarjana memanglah sedikit parah! Serius banyak kena tahu. Kena cungkil memory brain yang hilang dan menyorok. Padahal itu basic, boleh pula kepala hotak kau "blur-blur" Farah oii..memang kau parah bukan Farah. Sila bermotivasi sikit yerr..

Itu hanya mukadimah yang tak seberapa. Tapi lari dari tajuk yerr.. Kau dapat zero mark kalau exam macam ni.

Kita nak cerita pasal makan-makan nih. Ok, last week kita pergi makan-makan kat restoran kesukaan kita. Masa kat Penang of course kalau pergi Queen Bay Mall makan kat tempat ni.
Kita paling adore kat Mee Kari dia. Bila makan rasa nak menjilat mangkuk macam si batak je kan. Hahaha..
Tempatnya ialah Old Town.

Kerana kelaparan yang amat sangat aku pun ke restoren Old Town. Memang nak makan mee kari tapi kerana perut Melayu aku nih meyeru-yeru nak makan nasi aku order set nasi Nyonya Curry.



Nih set aku, memang tengah kebuluran teramat sangat.. Lapar *sekarang pun tengah lapar weii.

Set itu terdiri daripada :

Nasi, papadom dan telur mata bengkak. Bukan mata kerbau ye. Sila berfikir sebentar.

Serius rasa kejung je telur tu. Sebab lapar aku ngap je.

Inilah curry nyonya. Rasa is OK. but bila last-last rasa muak. Ke dah kenyang?


Acar dan kuih pencuci mulut. Still rasa kejung je..




Nih kawan aku punya menu. Takkan aku jugak. Melampaulah banyak-banyak. Rasa sesudu pastu say taknak sebab berlainan sangat rasanya masa aku makan kat Penang dulu. Kalau kat Penang rasa sampai nak jilat pinggan tapi nihh tak nak! pastu kuahnya cair sangat.


Minuman aku yang warna pink tu. ewah-eawah minuman pun nak colour pink! piraahhh. Bandung cincau.

Persoalannya di sini, walaupun restoran itu sama tapi berlainan cawangan, resepi sama, semua sama tapi tak serupa. Itulah yang dikatakan ada air tangan orang yang masak sedap dan ada yang tak sedap walaupun semua ramuan adalah sama! Serius aku tak mahu pergi ke cawangan di tuttt tu lagik sorry!

Sebab terlalu lapar je aku ngap semua tu.

Kembar pun sama tapi tak serupakan :)

Muka pura-pura gembira hahaha padahal saja nak tunjuk contact lens kat korang.


Ini adalah gambar kenangan bukan gambar masa kejadian tempoh hari. Masa ni kita orang last year dan last makan kat Old Town Queen Bay. Weii korang bila nak jumpa haaa?? rindu bangat nihh.

ok bai!

5 comments:

  1. selalu pun mcm tu, even kfc pun lain branch rasa tak sama =)

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, sedapnya kari nyoya tuu.

    ReplyDelete
  3. sedaapp nya!!
    x penah p queens bay utk mkn..
    huhu..
    visit my blog too!

    ReplyDelete
  4. waahhhh... sodapppnyer!! nyum3.. lapor la pulakk.. hehehehe..

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.