Thursday, December 8, 2011

Harmoninya Bila di kampung.

Assalamualaikum semua! Selamat hari khamis.
Nak smile besar-besar je @___________________________@
Sebab back to home sweet home.

Semalam presentation about globalization theory dalam class, sangat berdebar sebab aku and kawan terpaksa present depan golongan akademik yang dah pro, class mate master dan abang-abang PHD also lecture yang super bijak pandai. Memang sepanjang minggu nak presentation tak tidur malam, tak update blog eh! risau dah terpaksa study banyak buku berkenaan globalisasi. Memang la tajuk tu tajuk popular tapi dari segi epistemologi dan ontologinya kenalah faham kan.. Sangat tension minggu tu dan kemungkinan sindrom kemurungan akan datang. Tidur tak cukup la, makan tak sempatlah, have to minum kopi dan nesvita segera je... hahaha.

Tapi malam semalam, perbincangan selama 2jam presentation kami yang cukup hebat..dan selepas tamat presentation tu..ohhh sangatlah lega dan rasa nak menjerit je! Yelah, dah lepaskan satu beban yang betul-betul menimpa kepala otak. Berat mata memandang, sesungguhnya berat lagi minda kami memikulnya! Tapi perlu diingatkan bahawa ada 5 tugasan yang belum lagi disettlekan. Next week kena pergi group field work ke Melaka pula dan hari ini back to my hometown sebab nak kumpul data untuk personal field work! Kalau balik kampung tanpa sebarang kerja kan best! tapi terpaksa bawa semua kerja balik ke rumah. Hurrmm bilakah nak habiskan semester ni. Tapi kena buat betul-betul untuk jadi best student!

Ok back to our title. Memang dah plan awal-awal nak balik kampong untuk kerja ekonomi lokal. So, tersangatlah harmoninya keluar dari kota yang hiruk pikuk ni is Kolumpolah. Terasa sangat heaven masa perjalanan dari KL ke Teluk Intan, tengok pemandangan alam hijau, rumah tradisi kampong dan persekitaran yang harmoni! Hilang rasa tension dan rasa terubat daripada semua huru hara itu. Tapi Isnin ni kena balik ke KL semula, of course rasa sangat tension bila kaki menjejaki pintu kampus tercinta. Tapi kena lalui juga walau pahit sekalipun. Thingking positive ok! So dalam minggu ni kena settlekan 3 kerja, presentation, proposal for local economy and agsimen for wacana pemikiran sosial.

Sampai Teluk Intan pukul 2.40 petang. Happy ayah dah datang ambil. Singgah beli makanan yang super sedap. Sampai rumah makan masakan mak yang memang lama tak rasa dan macam-macam. Penat tapi happy back to my sweet home! Esok kena prepare for field work. Hope dapatlah segala data tersebut.

Telengkan kepala takhala melihat gambar ini.


Ok bai, nak rest, tengok tv dan prepare for tomorrow. Good luck for my self!
Malam ni mesti tidur lena dibilik sendiri yang super cool!
Entry ini agak panjang dan agak cepat menaipnya. Bacalah dengan lemah-lembut! Bai lagikkkk!

1 comment:

  1. saya baru je follow ur blog n if u dont mine pliss follow mine :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.