Monday, January 9, 2012

Sedap ke Tutti Frutti?

Assalamualaikum semua.
Lama tak update blog. Korang rindukan?
Busy sikit sebab ada 1 paper lagi ke hadap dan sedikit pembetulan agsimen.
Takut gila nak mengadap exam sebab belum prepare sepenuhnya, kena la memaksa diri malam ni. Tension-tension :(

Ramai sangat suka cerita pada ais cream sedap iaitu Tutti Frutti. Memang selalu lalu kedai tu tapi asyik tak berkesempatan je so semalam sempatlah makan ais cream yang menjadi kesukaan ramai tu.


Rasanya memang sedap.

Ini aku punya perasa coklat harga RM12.50


Kawan aku punya perasa laici. Meriahnya dia punya, harga RM 14.80


Pada pendapat aku memang sedap jugala ais cream ni tapi tak la "terlalu sedap sangat" sampai tak boleh tidur. Setakat nak suka-suka rasa oklah sebab mahal sikit si tutti frutti ni. Maybe lagi lazat ais cream conetto kot hehehe. Kalau selalu makan ais cream ni memang cair la duit lebih baik makan kfc or McD baru kenyang perut hehehe. Tapi kalau korang jenis banyak duit ok kot makan tiap hari hahaha.. Cuma yang best kita boleh memilih topping dan perlu ingat makin banyak topping or makin banyak ais cream korang, maka makin beratlah..so makin mahal la ais cream tu.. Jadi pada sesiapa yang first nak rasa tutti frutti ni jangan main hentam je letak ais cream and topping sampai 1 kilo hehe.

Ok bai! selamat menunaikan solat magrib :)


8 comments:

  1. waw sedapnya kak farah....xprnh try lg la...bkn ka dia yogurt ka??? prnh try BR ja....tu pun mahai gak....hehehe

    ReplyDelete
  2. yg laici nampak sedap sangat..terliur dah ni..

    ReplyDelete
  3. @Jasmin Ibrahim

    aah dia yogurt ala2 ais cream hehe..try la rasa :)

    ReplyDelete
  4. @Azzah

    topping yg kawan punya memang best hehee

    ReplyDelete
  5. it's yougurt actually.. huhu.. baskin is more worth it.. xmahal sggt pon BR... tutti ni mahal and kalu nak makan pon juz untuk suka-2 bley laa tga-2 bnyk dwet ke.

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.