Monday, March 26, 2012

Biskut Kelapa yang sangat yummy.

Assalamualikum,

Hujung minggu? eh hari ni dan Monday la! Monday sick? no sebab tiada sebarang kuliah untuk Monday so not caller is Monday Sick but Wednesday Sick sampai Friday sick je. Tapi tetap home sick. Duduk kampus memang ketensionan. Nak hilang tension dan kesepian selalulah mengupdate blog. Nak ajak pakwe berjalan keliling dunia pun tapi calon tak ada. Eh!?


Semalam rasa sweet sangat, sebab mama dan saudara datang melawat kat kampus. Rasa macam duduk asrama je *padahal sebulan je duk asrama pastu homesick, lari balik. Serius rasa nak ikut mereka balik rumah je masa hantar mereka kat kereta. Sedih :'(

Lepas tu mereka ada bawakan jajan untuk kudapan puteri comel ini. Ada keperek dan pelbagai. Memang tak plan pun mama nak datang sebab mereka nak pergi rumah saudara kahwin kat KL so alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ketiak masam so datanglah melawat tuan puteri di bumi Bangi ni. Kesian juga nak bawa mereka ke bilik sebab aku duk atas langit nun sana..bilik aku tingkat 4. Memang kena mendaki tangga sebab lif tak ada hahaha.

Okeh, sekarang nak cerita pasal biskut kelapa yang sangat comel.


Sedap woo biskut kelapa kering ni, bentuk dia pun comel. Bila dikunyah sangat rangup. Bau kelapa tu sangat wangi.


Ada pelbagai rupa bentuk yang menyapa hati untuk memakanya.


Sweetkan bentuknya, dulu bentuknya bulat dan square je sekarang dah bermacam bentuk yang comel lote. Senang di makan.

Thank bekalkan jajan sedap ni.

Diletakkan di dalam balang plastik, untuk dinikmati semasa buat agsimen. Nak rasa? maii la sementara stock masih ada.

Baii!!! aku nak sambung buat agsimen tapi nak makan epal merah menyala  yang beli kat econsave kelmarin. Yummy!

16 comments:

  1. alahai...comel sungguh biskut tu :) mesti sedap.....

    ReplyDelete
  2. @♥Cik Nurfarah♥
    biskut ni memang sdap pun ! sye prnah makan :)

    ReplyDelete
  3. huhu.. kalau besar camni xyah kunyah pun takpe.. telan je terus.. :D

    ReplyDelete
  4. bestnya biskut kelapa.. dulu ms kecik2 berangan nk bukak kilang yg bahan diperbuat dr kelapa.. fikir2 la kegunaan kelapa tu sesuai untuk wat makanan apa.. impian yg xth bile akan termakbul.. huhu

    ReplyDelete
  5. mane nak beli ye?huhu ngidam le.heheheh

    ReplyDelete
  6. mane nk cari ye..ngidam ni..hehehe

    ReplyDelete
  7. @nurul azura

    kedai y jual makanan mcm kerepek2 or runcit

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.