Sunday, March 11, 2012

Kesedapan Bihun Pama.

Assalamualaikum semua,
Selamat hujung minggu. Next week nak balik kampung yehaaa.
Hari ni nak share something yang di boleh kata special. ecece special la sangat!
Korang suka tak makan mee segera. Memang mee segera tidak baik untuk kesihatan dan minda pelajar tapi kalau dah student life mesti ada atau harus ada? stock mee segera. Mana tahu kot kebuluran, adalah makanan yang nak di ngap ngap takkan nak makan roomate pula hahaha. Pening lalat ;)

Kali ni nak share pasal kesedapan bihun sup segera iaitu bihun Pama, aromanya sangat yummy! suka sangat.

Gambar cilok google.
Kenapa aku suka Bihun Pama ni?

1. Rasanya sangat serasi, pedas, masam, manis, masin semuanya sesuai dengan tekak aku.
2. Cepat direndam terus beraroma dan sedia di makan.
3. Kurang lemak berbanding mee segera.
4. Sesuai kalau nak diet ringkas.
5. Ala-ala bihun sup sebenar.
6. Tidak terlalu mengeyangkan, 2 bungkus baru rasa macam ular sawa. 
7. Yang penting sangat sedap sampai tak toleh kiri kanan bila makan.

7 je sebabnya..korang suka tak makan bihun pama? Lunch for today is bihun pama sebab malas nak keluar ke cafe dan jimat duit. hahahaha.


Motif? saja nak update blog dikala kesunyian. Lepas ni nak basuh baju pula sebab dah rendam. Boleh tulun tak basuhkan baju I tu?


Ini sahaja gambar yang mampu aku sharekan pada korang kerana bihunnya sudah selamat di dalam perutku.

ok bai. Lepas ni ada agsimen kena perah kepala.

26 comments:

  1. wahhh.. licin... entry ni membuatkan saya terasa lapar dan mengidam nak makan mee segera... ni nak pi cari kat kedai ni.. nak bli mee segera.. nak beli udang... na buh cili padi... nyum... jemput makan....

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/entry-ringkas-tegur.html

    ReplyDelete
  2. bihun pama terbaik bak kata boboiboy

    ReplyDelete
  3. fav shiema tuh, kalau sudi jomlah join segmen shiema (:

    ReplyDelete
  4. paling suka bihun pama =D
    lagi best klu dpt tambah telur,sosej.. mmg umpphh

    ReplyDelete
  5. @amy syifa

    mmg best tambah semua tu heheh..kalau kat rmh bloh tambah mcm2 ;)

    ReplyDelete
  6. @Sam Banjamin

    sangat sedap try la. kalau campur mcm2 lg urmmm

    ReplyDelete
  7. waaa terliur kawan niiii
    XDD
    mmg betul 1 bungkus x cukup ....bihun die mmg ciput LOL....
    terliur*

    ReplyDelete
  8. yupp! best giler! lg sdp dr megy.... cuma mahal... hehehe, yg kuew teow pown best gak

    ReplyDelete
  9. sy lagi suke mee sedap. Pama tak syiok laa

    ReplyDelete
  10. mengenali maggie PAMA ni masa belaja kat kedah tahun 1999.. nyummy!!

    ReplyDelete
  11. @tieka

    betul 2bungkus baru cukup..tadi makan 2 bungkus..opppss!

    ReplyDelete
  12. kuewteow pama pun ade!! hehehe....... sodapppp kot!

    ReplyDelete
  13. Salam Farah :)

    Pernah rasa kuetiew PAMA ?
    pon terbaek di alam semesta tau. hehehhe

    ReplyDelete
  14. @*Miss Backspace*

    kene tunggu stock bihun habis baru nak try...xsabar :)

    ReplyDelete
  15. dulu ms belajar pon, mee ni antara feveret. hihi

    ReplyDelete
  16. Bihun neh setiap minggu beli satu paket tu, sodap gilossss

    ReplyDelete
  17. Ee mee pama x halal

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.