Thursday, March 1, 2012

Makan-Makan Sahaja.

Assalamualaikum semua,
Kelembapan wifi terserlah so kena guna abang berokband untuk mengupdate blog.
Semester ni sangat busy. Kerja dah datang bertimpa-timpa, baru masuk 3 kuliah dah ada 9 kerja yang di total belum lagi masuk kuliah lain lagi Makk oii banyaknya kerja. Kena start buatlah.

Entry ini adalah kejadian hari selasa yang penuh dengan entry makan-makan. kemarin memang tak sempat nak update sebab penat, malas nak transfer gambar ke lappy dan sebagainya hahaha. So hari ni sambil ada mood berblog, update jugalah blog ni sebagai tanda kenangan terindah.

Semalam agak stess juga sebab banyak jalan area KL kena tutup sebab ada Le Tour The Langkawi 2012. Sempat juga snap gambar acara tersebut. Stress dengan traffic jam.


Peserta Le tour The Langkawi. Bikin sesak je.


Orang ramai dan polis yang bersesakan.


Basikal spare, mana la tahu kot ada yang tayar meletop ker, pecah ker, adalah spare. Bagi satu kat aku boleh round-round dalam UKM hehehe.

Stop pasal cerita Le tour The Langkawi tu, so jom kita cerita pasal makan-makan je. Maklumlah tengah lapar masa menaip entry ini.
Sebelum ke KL singgah kat MekD untuk mengalas perut.


Masa ni tak sabar tunggu makanan sampai. Kawan yang orderkan.

Nahh ambik! 1 set family breakfast box. Memang berbaloi-baloi.


Menu untuk sang puteri. Yummy!

Time for breakfast.

Lepas tu on the way ke KL. Sebenarnya teringin sangat nak makan tokoyaki. Cacing dan lemak dalam perut ni mengidam nak makan takoyaki. Sebenarnya semuanya aku nak makan hahaha.
Cadang nak pergi Isetan KLCC nak makan tokoyaki tapi malas pula nak masuk KL. So pergi Jusco Maluri je, dan cari-cari akhirnya jumpa juga tokoyaki.

Takoyaki ni macam-macam perasa ada, udang, sotong, ayam cheese, belut dan abelone. Aku pilih perasa udang.

Inilah rupa tokoyaki yang diidamkan. Ala-ala cucur jepun.


Isi tokoyaki tersebut, ada kubis yang dicincang dan isinya udang. Sedap juga. Ditabur dengan serbuk ikan, moyonis dan sos ikan.


Ini pun japanese food, lupa nama kuih ni. Tapi sangat sedap, dalam kuih ni ada kentang..ala ala kentang putar. Kat sini murah je dalam rm1-2 seketul. Rasa nak makan lagi.


Peace sebab dapat makan tokoyaki.


Perut pun dah full. 

Untuk dinner pula, singgah Kajang untuk makan sate, tapi kali ni bukan Hj Samuri punya sate tapi area situ juga. Lupa lak nama kedainya. Susahlah nak promote macam ni.


Sate dia sangat sedap dan manis.



Walaupun 30 cucuk ni makan untuk 3 orang tapi kenyang giler perut sampai tak berdaya untuk makan lagi. Tapi memang sedap.
Ok baii... Kerja dah banyak, stress stress stressssssss.............

14 comments:

  1. Nmpk mcm sedap! Nanti cuti nk ajak familylaa.. ^_^

    ReplyDelete
  2. nmpak breakfast mcd teringat pada harsh brown.

    ReplyDelete
  3. amboi syg.......pesta makanan ni!

    ReplyDelete
  4. sedap gile takoyaki! makn mase pns2.

    ReplyDelete
  5. wahhh selera besar... seronok la pi jalan2 sambil makan2...

    jom ke blog saya...
    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/02/kian-melayu.html

    sudi2 baca dan komen... mari terus saling support di Gerila Penulisan Kreatif...

    Sam Banjamin a.k.a Zulkifli Sa'don
    (pengasas gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  6. hai sy punye Home Work buat blog ohsem ni. jom kat cini :

    http://sitisabrina358.blogspot.com/2012/03/this-homework-from-blogwalker.html

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.