Tertuduh dan Dituduh.

Assalamualaikum,
selamat pagi Malaysian.
Korang pernah tak dituduh dan tertuduh padahal korang langsung tak melakukan perkara tersebut. Mesti sedihkan bila kena tuduh.

Begitu juga dengan aku, sebab kerana perkara tersebut aku dituduh. Sedih sangat bila dituduh sedemikian rupa. Rasa sayu sangat hati ni. Hanya Allah yang tahu.

Tak apalah, semua yang berlaku ada hikmah. Mungkin Allah nak tunjukkan sesuatu agar aku mengambil keputusan yang terbaik untuk tunjukkan siapa dia sebenarnya. Sebelum ni banyak kali aku maafkan dia. Aku cuba untuk faham dia, cuba untuk jadi pendengar setia dan cuba untuk bersabar dan kembali senyum jika ada masalah dengan dia. Tapi sebab perkara remeh aku dituduh sedemikian rupa. Sedih bukan sebab sakit tapi sedih kerana segala yang dilakukan hanya sia-sia. Sedih kerana selama ini segala kekhilafan yang dilakukannya aku maafkan tanpa rasa dendam. Sedih hanya kerana dia aku jentik hati seseorang.

Entah la, tapi hati ini sangat sayu. Aku boleh maafkan dia tapi untuk seperti dulu, mungkin tidak kerana hati ini sudah JAUH :'(



Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu




Tag : dont sad, sad, sedih
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
6 Comments for "Tertuduh dan Dituduh."

pernh terjadi..now..
but banyakkn bsabar..tu je kena..
bsabar besar ganjaran... amin..

pernh terjadi..now..
but banyakkn bsabar..tu je kena..
bsabar besar ganjaran... amin..

sabar yea syg..

lovethis: Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu :')

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top