Wednesday, April 25, 2012

Contacts Lens Lagi.

Assalamualaikum.

Contact lens lagi? of courselah sebab aku memang pemakai contact lens. Bukan untuk gaya tapi kerana keselesaan takhala memakainya. Memang aku kerap order online shop for contact lens. Memang pernah ambil kat kedai spex mata tapi tak tahan pula nak pakainya. Memang ramai suggest untuk ambil di kedai spex mata yang bertauliah tapi kalau pakai just sekali dua lepas tu tak tahan. Aku rasa macam mata aku kena tarik je bila guna jenama mahal-mahal. Pedih dan merah-merah mata aku. Not good juga la kan? Beli mahal-mahal lepas tu buang kan membazir. Beli online ok je..so teruskanlah walaupun it from Korea. Aku tak suggest kan korang beli online shop, it ikut kepada keselesaan mata korang. Kalau ok, teruskan, kalau KO, korang stop je la kan. Karang kot aku pula kena saman kan.

Online shop pun, not all aku akan beli. Kenalah selected juga kan. Selalunya aku suka beli kat SINI. Bukan nak promote ke apa, cuma aku suka servisnya, today u pay, esok dia posting, lusa dah dapat. Cepatkan? Respon pun ok. But you must serious buyer la. Harga pun sangat berpatutan sebab boleh get harga borong. Memang dah banyak kali juga aku order. Include my sister pun dah 2kali order di situ. Dia pun suka. More comfortable than old her contact lens.


Aku beli stock untuk berbulan-bulan. 1pair for 3 -6 bulan. If 5 pair? Itu pun kalau open satu-satu ikut tempoh hehehe. Beli colour grey, green, pink, blue..hoho tak sabar rasa nak guna.

I love this colour. Grey is suitable in my eye. My sweet eye, look bling bling la hahaha.


Yang ni last stock before new order. Kalau aku pakai lens yang dark just like blue dark. My eye still look black. Melainkan pakai grey colour. Hari-hari memang pakai colour ni ye. Sebab last stock dalam tangan. Almost 2 month pakai ni. Ni dah ada stock baru. Mesti nak try yang baru.

Aku 2 kali je order colour coklat, sebab mata tetap nampak hitam. Lagi pun aku macam tak kena je coklat eye.



Still black eye kan? wahhal blue colour. Ini lens biru di atas. Janji selesa. Aku kesah?


Semester lepas punya picture. Grey, soft blue is suitable for my eye. Hahaha. Lepas ni nak try pink and green pula, Jangan terkejut.

Buat entry ni, of course penjual contact lens akan mengejar aku. Setia pada satu je sekarang. Mana yang suitable tu la yang diutamakan. Ye dak?

Baii.


P/s : Kalau tak rabun, aku pun tak hinginnn pakai benda alah ni.

6 comments:

  1. Cik Fara, try la wrne violet...not bad..sy gune violet.. ngee~ ;)

    ReplyDelete
  2. hoyeahhh.. saya suke contact lens. xsuke pakai spek T^T penah cube, grey, violet n brown !! semua org dok pandang mata ;p

    ReplyDelete
  3. nice color. org kalau kena gaya cantik jugak. :)

    ReplyDelete
  4. hiii..
    tau x blogger yg jual lense yg da power utk si rabun cm sya :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.