Friday, July 13, 2012

Tempahan Template oleh Blog Nour

Assalamulaikum dan selamat hari Jumaat yang bahagia ini.

Setelah lama tidak bermain dengan coding, bermain dengan PS dan bermain dengan warna aku kembali mendesign template. Rasa kekok kerana hampir setahun tidak mengambil tempahan. So di masa yang lapang ini aku merajinkan design blog. Pelanggan pertama untuk tahun ini adalah Nour. Beliau sangat sukakan green colour so all is green la. Jom aku review blog beliau. Beliau juga sukakan thema yang simple dan kemas.

Header transparent dan banyak rama-rama.

Memilih 3 column untuk template beliau.


Sangat suka warna hijau so hijaulah theme beliau. Saya designkan 2 tone colour hijau agar nampak sepadan.



Footer saya designkan tulip pink kerana tuan blog sangat sukakan tulip.

Sidebar design petak bujur agar lebih kemas dan comel.



Banner beliau berlambangkan rama-rama yang terbang bebas dan cantik ala-ala membawa banner beliau terbang ke dunia maya ini. Nak tengok real? Jom terjah beliau.

5 comments:

  1. comelnya,,,
    MR pun suka hijau jg,,,

    ReplyDelete
  2. cik farah..akak nak tanya..header tuk blog cik farah ni guna font pe ye?blink-blink gitu...

    ReplyDelete
  3. CANTIK :)

    kalau akak nak tempah, boleh?

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.