Sunday, September 23, 2012

Demam Instagram.



Assalamulaikum.

Sekarang adalah demam Instagram.

Anda ada Iphone, Ipad, dan Android hp? Kalau ada memakai gadget tersebut. Bolehlah menggunakan Instagram. #tak tahulah blackberry boleh guna ke tak.

Instagram ni lebih kurang macam sosial network yang lain juga, macam FB, Twitter. Tapi lebih kepada album gambar. Kepada yang suka snap gambar boleh la daftar Instagram.

Gambar-gambar yang disnap boleh terus upload dalam Instagram dan boleh publish ke FB dan Twitter. Maka ramailah yang dapat menatap album online anda tu hehehe.

Kalau pakai android, boleh search Instagram dekat Play store handphone anda, kalau pakai Iphone, Ipad boleh ke App Store. Instagram adalah software percuma. Lepas dah download dalam handphone, Iphone or Ipad korang bolehlah mendaftar dengan menggunakan emel address. Dah sah semua tu, letaklah ada yang patut dalam maklumat akaun korang..dan bolehlah snap gambar dan share. Godek-godeklah Instagram tu, baru akan lebih tahu.

Lepas korang capture gambar tu, korang boleh edit guna Instagram dengan pelbagai jenis effect yang menarik sebelum korang publish dan share.

Berikut, adalah gambar-gambar yang aku upload dalam Instagram aku.








https://lh6.googleusercontent.com/-tN3klomOocw/UFlt6s9GdRI/AAAAAAAAES8/pxOqqw3VNa8/s640/blogger-image-2008123488.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-OU_M-BBOYdA/UFlt56SW6PI/AAAAAAAAES0/ROZj9tN7X_s/s640/blogger-image--744687439.jpg


Menarik tak?? menarik or tidak, itu hak korang nak join atau tidak kerana ini bukanlah paksaan ye.

Kalau sesiapa yang dah ada  Instagram tu, silalah menfollow aku dengan search nama:

puteri_nurfarah


ok sekian selamat malam sayangku. baiii...





1 comment:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.