Saturday, December 8, 2012

Saya nak penimbang itu.

Assalamualikum semua..

Hari ni rajin nak update sebab nak banyakkan entry, sediss kan bila 1 bulan 1 entry tapi kalau satu jam 1 entry naik rimas orang baca kat dashboard tu kan kan kan...


Ok, sekarang ni dalam proses nak kuruskan badan dan nak capai berat ideal tapi rasa banyak makan juga. Benda yang palingggg penting sekali adalah alat penimbang. Kenapa perlu alat penimbang????

Sebabbbb itulah penanda yang berat badan kita naikk atau turun. Tapiii penimbang analog tu kadang-kadang merenggg sikit.

Aku timbang jap ni turun lepas tu timbang semula dia naikk balik, pas tu meleset huhu..macam tak dapat nak tahu berat sebenar je. Research punya researh ada penimbang digital body analisis scale macam gambar di bawah :



Penimbang ni bukan sahaja boleh timbang berat badan secara keseluruhan  macam lemak, air dan otot so nanti boleh la tahu mana yang kurang n mana yang lebihkann.


Harganya, wahh rm189 mahalll tu.

Tapi kalau dapat penimbang digital pun xpe sebab penimbang analog aku ni sewellll hahaha.

Ok bye!

p/s: Macam ada rasa tak best je, perlu teruskan atau tidak? what should I do?





10 comments:

  1. wow..mahalnyaa....tp lau sis mmg betekad nak bersenam wajib beli ni spya ble tau brapa brat badan y mnurun.. :p
    nway sis ble baca blog sy, ada perkongsian cita dr lec sy kalau sis berminat nak bacala..x paksapun.. :p

    http://ibnatunabdah.blogspot.com/2012/02/cara-hidup-wanita-indonesia-kekal-slim.html

    ReplyDelete
  2. betul and bagus juga kalau satu family satu penimbang..jadi setiap orang berusaha untuk mendapat berat badan ideal..jadi akan lahirlah sebuah keluarga yang sihat secara tidak langsung..

    ReplyDelete
  3. wah bagus ni...mesti kita akan alert berat badan pasni kan

    ReplyDelete
  4. hai . saya dah ada penimbang ni . boleh dapatkan dekat cosway :) penimbang ni bagus .

    ReplyDelete
  5. Kat rumah pun ada penimbang macam tu, tapi not exactly :)

    Yes, kita boleh tau berat, fat dalam badan, body figure, air, metabolic age, kalori, muscle mass dan viseral fat :)

    Since my sister n me consume herbalife, so my sis beli penimbang tu. Tapi mahal laaaa RM3++ but yes worth it sepanjang zaman. Sebab every week kitorang compete siapa yang lebih turun banyak, air banyak, lemak kurang and so on :))

    ReplyDelete
  6. Hye..nk share cket..sy bru je bli pnimbang nie..dkt cosway..rm90 je utk yg bkn member..sgt b'baloi n menguntung kan :-)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.