Friday, January 4, 2013

Ready Stock VCO ANTIOXIDANTS TREENEA!!!

Assalamualaikum semua pembaca blog aku yang sangat dikasihi.

Hari ni aku nak share tentang produk yang dijangka meletopss untuk tahun 2013 ini. Best sangat produk tu terutama sekali kepada golongan yang sangat mementingkan kesihatan dan kecantikan tubuh badan.

Produknya adalah Minyak Kelapa Dara atau VCO Antioksidants Treenea.

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

Ada juga yang tanya aku, apa beza VCO A Treenea dengan jenama lain??

Jawapanya:


VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.


So, sangat berbeza kan?? sebab Treenea punya brand 100% semulajadi dan dihasilkan daripada minyak kelapa dara yang sangat berkualiti tinggi.


Lagi mau tahu khasiat VCO ANtioksidants Treenea ni??

APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?
 
 
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.


Aku sangat suggest kan VCO A Treenea ni sebagai makanan tambahan kepada korang sebab VCO A ni memang tak ada bahan kimia! sangat selamat daripada bayi hingga ke warga emas, wanita megandung pun selamat menggunakan VCO A Treenea ni. 


Macam mana kalau korang makan vitamin.suplemen lain? Boleh ambil ke???

Sangat BOLEH sebab VCO A ni adalah 100% semulajadi, selamat dimakan, digigit, dikunyah dan disapu!!!!!

Kalau korang nak order, boleh cepat-cepat mesej aku di : fara_idola@yahoo.com

sebab aku dah ready stock dalam tangan. 


Sekarang aku ready stock banyak! so cepat rembat sebelum kehabisan stock ya! nanti kena tuggu ready stock pula hehe :)


Suka tau! kalau dah rasa je tau nikmatnya!


I tengah banyak stock ni tau, apa lagi jomlah mencuba! tak rugi tapi rasa rugi kalau tak try!!


 
 Kalau siapa dalam UKM boleh terus ambil dari aku.


Macam mana nak makan ye??


Cara makan (suggestion)

2 biji pagi selepas makan (kunyah atau telan) atau;
1biji pagi selepas sarapan dan 1 biji malam selepas makan (kunyah atau telan) atau;
1 biji cucuk pakai jarum dan sapukan minyak di wajah sebelum tidur. (kalau nak hasil meletop dan cepat)

ada 60biji tahan sebulan!!


Aku dah simpan untuk stock peribadiku, korang bila lagi?? 

Nak tahu harga??



Harga:
RM40 (semenanjung), RM43 (Sabah/Sarawak)
Postage : RM6 (Semenanjung) RM9 (Sabah/Sarawak)
60 kapsul/softgel

Aku adalah wakil pengedar/agen yang sah untuk kawasan Kuala Lumpur dan wakil di UKM Bangi.
Nak order??

Jangan malu-malu contact aku kat emel : fara_idola@yahoo.com
FB : Puteri Nur Farah
Fan Pages: Blog Miss Farah

PM aku ok???

p/s: Tubuh badan ni lama nak pakai tak rugi beli supplement tambahan.






Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

4 88 Orang doakan Farah dapat 4 flat:

intanfirdaus247 said...

farah niaga ya? good luck dik

Jue said...

area putrajaya bleh COD tak.. :)

♥Cik Nurfarah♥ said...

@Jue

saya kat ukm xda transpot nk cod..kalau akak nak sy pos..payment hari ni, hari ni pos..esk insyaallah sampai

Chenta C Umayrah said...

@♥Cik Nurfarah♥



salam..cik farah..sy suka blejar tutorial blog ..sy baru blajr..tp skrg sy ada amslah...masa sy buat step tutorial num.10 sya xtahu sy tertekan n tersalah yg mana dan menyebabakan sy da xdapat view blog saya..dan juga xdapat nak buka blog macam besa..tolong bantu sya..bila sya nak edit xdapat sbb sya tekan jer klaur lnk ni... --->http://h1.ripway.com/.plizzzz tolong sayaaa!!

 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah