Tuesday, January 1, 2013

TREENEA: MINYAK KELAPA DARA (VCO) ANTIOKSIDAN

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera.

Kali ini aku nak cerita pasal produk kecantikan yang memang hot.

Tentang minyak kelapa dara (VCO) antioksidan daripada jenama Treenea.

Memang sangat bagus produk ni, so aku memang suggest pada korang untuk try. Harga pun sangat berpatutan dan kualiti memang terbaik. Korang takkan menyesal bila beli sebotol dan akan beli lagi. Insyaallah aku ready stock dalam jumaat ni. Nanti aku update lagi. So kalau berminat boleh emel aku, dah ready stock korang buat payment dan aku terus poskan. Ok? Jom kita baca info pasal VCO A Treenea ni.

BERADA DI PASARAN BERMULA 1 JANUARI 2013..
 VCO ANTIOXIDANTS TREENEA..
HARGA:
RM40 SEMENANJUNG
RM43 SABAH/SARAWAK
(60 BIJI SOFTGEL/BOTOL)
Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
APAKAH PERBEZAAN TREENEA BERBANDING YANG LAIN?
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

 
APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

 
FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit


Harga:
RM40 (semenanjung), RM43 (Sabah/Sarawak)
Postage : RM6 (Semenanjung) RM9 (Sabah/Sarawak)
60 kapsul

 Kalau berminat boleh emel aku cepat-cepat tau!

6 comments:

  1. Assalamualaikum :) Maaf kalau menyibuk kat sini, nak post kat chat box pon panjang sgt so, kat sini je la. Sy tag awk kat ga ni --> http://norossakinah.blogspot.com/2012/12/gempak-giveaway-by-farah-puteri-ain.html hrp tak marah :* thanks

    ReplyDelete
  2. salam, ape beza yg ni dgn VCO catalyst product? agak2 mne yg bkesan sket?

    ReplyDelete
  3. @Aimifiqa

    lebih kurang sama cuma dia lebih antioksidan n baik utk kulit...vco y digunakan lebih berkualiti :)

    ReplyDelete
  4. ASSALAMU'ALAIKUM CIK NURFARAH SALAM KENAL BAGUS SEKALI BLOGNYA, VISIT BLOG SAYA Thanks.

    ReplyDelete
  5. Salam cik nurfarah,

    Akk berbadan besar, bolehkah akk mengambil VCOA ni? Atau VCOA nih hanya utk org yg berbadan kecil dan sederhana?

    Terima kasih

    ReplyDelete
  6. @Aida Rahim

    kak vcoa ni memang bagus utk semua golongan..berfungsi utk turunkan berat badan juga..lepas makan mudah buang angin n tggikan tahap metabolisme badan.

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.