Thursday, September 12, 2013

GLA Complex Shaklee memang terbaik.

Assalamualaikum.

Busy, tension, penat, semua itu membuatkan horman dan emosi tidak stabil...

Ya! tidak stabil..kesannya waktu period aku terganggu!..lagi tension...

Paling tak best dan remehh..adalah period kena 2X sebulan..ya!! 2x sebulan..

Kesannya, badan mudah letih, penat, tak bermaya..



Sebelum puasa mean sebulan sebelum berpuasa aku pergi jumpa doctor untuk minta ubat hormon untuk betulkan period aku..that mean sebulan sekali..rasa lecehh kena 2x sebulan..
Alhamdulilah, aku jumpa doctor yang sangat prihatin dan bertanggungjawab. Dia memang tak bagi aku ambil ubat tu sebab aku belum kahwin dan kalau dah kahwin pun ubat hormon tu memang tak elok di ambil sebab banyak bad effect bila kita mengamalkannya. Ubat hormon tu memang boleh stabilkan hormon ( betulkan period ) tapi dia juga bertindak sebagai pil perancang dan akan bagi kesaaannnn yang sangat negatif kalau kita amalkan pil hormon tu kerana:
- Berisiko tinggi untuk dapat barah payudara
- Berisiko tinggi untuk dapat barah pangkal rahim
- Sukar untuk hamil walaupun kita tak amalkan lagi pil tersebut (maksudnya kalau someone tu berkahwin dia nak merancang keluarga dan take pil hormon ni selama setahun or lebih, dan lepas tu dia berhenti...kemungkinan sukar untuk hamil semula)

Panjang lebar juga doctor tu bagi nasihat tentang bad effect mengambil pil hormon walaupun sudah berkahwin sekalipun. Dia cuma nasihatkan aku amalkan vitamin seperti evening primrose oil dan vitamin b dan E. Dia hanya berikan aku ubat tambah darah sahaja sebab aku banyak kehilangan darah akibat period tak teratur tu.

Aku memilih GLA complex kerana fungsinya yang sangat baik untuk membetulkan hormon secara semulajadi, tak perlu pil yang membahayakan kesihatan.

Aku ambil 2biji sehari, 1 biji sebelum sarapan pagi dan 1 biji malam (masa nak tidur).

Dalam masa sebulan pengambilan, period tetap datang 2kali sebulan tapi tempoh period memang panjang..alhamdulilah hampir 2 bulan ambil GLA ni period kembali back to normal., dan kali ni after 3 minggu baru datang period, dulu after 2 minggu period je..sekarang dah ok.


Setiap botol mengandungi 60 softgel GLA. Sebotol tahan untuk sebulan.

GLA ni bukan sahaja untuk betulkan kitaran haid tapi banyak fungsi laian. Antaranya:

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE

1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat.

Fungsi borage :
- merawat ulser
- mengeluarkan virus
- melegakan kelesuan
- membersihkan kahak
- meringankan kebas urat saraf
- meningkatkan stamina

2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron.

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.

3) Meningkatkan kesuburan pada wanita

GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.

GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.

Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.

GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

4) Melambatkan menopause (putus haid)

Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.

5) Mencantikkan kulit

Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.

6) Mencantikkan rambut

Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.

7) Pelangsingan

Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

8) Menentang kanser

GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

9) Menghalang komplikasi diabetes

Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.

8) Menghalang tekanan darah tinggi

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).

9) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.

10) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)

Terbukti secara klinikal bahawa minyak ikan GLA memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.



Banyak manfaat GLA Complex Shaklee ni, bolehlah try!


Nak dapatkan produk SHaklee dengan harga best prices? Boleh Hubungi:





Sebarang pertanyaan boleh sms/ whatsapp kak izah 019-2763556. MOhon sudi lawati kami di page :




konsultasi percuma mengenai produk ini akan diberikan kepada pelanggan shaklee kami.
Terima kasih.




10 comments:

  1. Ramai yg makan prod shaklee kan tapi harga nya boleh tahan. Huuuu.

    ReplyDelete
  2. Kalau saya pulak sebulan tak period, lepas tu period bulan berikutnya. macam tak tentu. kejap ujung bulan, kejap awal.

    ReplyDelete
  3. Kalau saya pulak sebulan tak period, lepas tu period bulan berikutnya. macam tak tentu. kejap ujung bulan, kejap awal.

    ReplyDelete
  4. tak perlu try2, mesti beli dan amalkan. Jangan risau, produk shaklee dari herba semata-mata@Busyra Bt Takiyudin

    ReplyDelete
  5. mkn gla sebab peod x teratur..tp saya br ambik satu botol gla...period x berhenti plak...ape nk buat..cmne jd cmni tetibe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Br try nk makan takot kuar darah xhenti la... br kena anemia coz darah kuar banyak sampai ketul2..

      Delete
    2. Br try nk makan takot kuar darah xhenti la... br kena anemia coz darah kuar banyak sampai ketul2..

      Delete
  6. Br nk try this produk tp takot kuar banyak darah.... br lpas kn anemia coz period banyak sampai ketul2. Masuk wad bsalin plak tu...kitew dh la xkawin lg,,,malu2 katil sebelah menyebelah dok tanya...huhu

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.