Saturday, January 26, 2013

Tempahan dari Nur's Heritage Beauty.

Assalamualaikum.

Tempahan kedua untuk tahun 2013 ni adalah blogshop yang sangat menarik.


Blogshop ni jual pelbagai jenis tudung, telekung dan produk kecantikan lain.



Sangat terpikat dengan telekung lycranya yang sangat best. Sangat best sebab pelbagai pilihan warna ada. Senang nak bawa travel or jalan-jalan sebab dia jenis kain lycra yang mudah dan ringan di bawa kemana-mana sahaja. So cepatlah dapatkan sepasang atau hadiahkan kepada ibu, kakak, kawan2, makwe atau sesiapa sahaja..pasti senyum sampai telingga :)


Blog ini tuan tanah sukakan color hijau natural. So aku gabungkan color kuning slow dan sedikit pink agar ia nampak timbul dan menarikk :)



So kalau korang nak shopping online jom shopping kat:








Tempahan pertama 2013: Blog SK Landeh, Kuching Sarawak.

Assalamualaikum w.b.t

Penat mendesign blog ke-3 untuk tahun 2013 tadi dah settle tapi belum finalkan dengan tuan blog lagi hehe..hope sangat tuan blog suka.

Tahun baru 2013 aku bukan kan tirai dengan design blog dari Sarawak iaitu SK Landeh. Blog ni inginkan thema warna purple.

Blog ni dalam proses nak update tentang maklumat sekolah berkenaan. Jom kita tengok design tersebut.



Thema purple, 

Aku cuba untuk nampakkan dia formal tetapi mood ceria.


So, jomlah jenguk-jenguk blog berkenaan. Follow-follow juga ye bagi support kat SK Landeh.


Mau tengok secara real sila ke :



 

Tutorial 139: Cara linkkan Pages/tab menu new blogger

Assalamualaikum.. kali ni nak update tutorial versi blogger new interface untuk korang semua. SO tengok baik-baik..repeat berulang kali ye.. Aku akan cuba untuk bagi pemahaman yang maksima sila bagi tumpuan sepenuhnya chewahh hahaha..

Ok step-step yang perlu dilakukan adalah:

1. Sign in blogger.

2. Click Pages seperti gambar di bawah:





3. Lepas tu di akan keluar macam gambar di bawah ni. Untuk bahagian Pages .



4. Di bahagian tersebut ada tulis New Pages. Dan sekarang aku akan ajar korang 2 cara untuk edit pages dan linkan tab menu di new pages tersebut. So tengok betul-betul gambar tu ye.



Bila korang click di bahagian New Page ni dia kan keluar Blank Page dan Web Address. So aku akan ajar dua cara ye iaitu Blank Pages dan Web Address.


Blank Pages

1. Untuk blank pages korang click Blank page seperti di atas.

2. Selepas tu dia kan keluar seperti di bawah tu korang masukkan nama tab menu dan masukkan entry dalam tab menu tersebut dan update. Rujuk gambar di bawah yerr.



3. Kalau korang nak buat list macam TUTORIAL aku ni, korang guna cara di bawah pula.



Korang namakan pages contoh hamster seperti gambar di bawah. Lepas tu namakan semua list-list dalam entry seperti Hamster 1, Hamster 2 dan Hamster 3. Korang highlightkan nama list tu dan click link.


dia akan keluar macam di atas dan korang masukkan je link yang korang dah create entry untuk senarai-senarai tu.


4. Lepas habis linkkan semua senarai tu, tekan update sahaja seperti gambar di bawah :


 Khas untuk pelanggan yang menempah :

Kalau untuk pelanggan yang siap sedia aku create pages/menu tab tersebut. Korang just click Pages dan akan keluar gambar di bawah.

click for large

1. Click edit pada pages yang sudah aku create tu, masukkan entry yang korang nak update.

2. Click update

3. Save arrangement dan ikuti pages/menu yang lain-lain dengan langkah sama ye.

Lastly.

Korang kena set nak letak kat mana ye.



korang boleh pilih top tabs, side links atau dont show...selalunya  top tabs.


dan SAVE ARRANGEMENT. 


taraaa hasilnya macam ni.


 

ok bye, terbelit tangan nak terangkan. Hope korang faham bye :)


Thursday, January 24, 2013

Tutorial 138: Edit HTML New Blogger Interface

Assalamualaikum.

Lama tak update tutorial, ini untuk new blogger yang tak tahu nak edit HTM guna Interface new look blogger. Yang dah tau pi main jejauh ye.

Ok step pertama adalah.

1. Sign in blogger.

2. Click nama blog yang korang nak design (if lebih dari 1 blog)

3. Lihat gambar di bawah, click template di tepi sisi blog ( kiri )


Click for large image


4. Lepas click tu, click Edit HTML seperti gambar di bawah :

Click for large image


5. Lepas tu di akan keluar coding edit HTML seperti di bawah, then korang boleh cari code mengikut tutorial yang aku berikan di page TUTORIAL.


Click for large image

6. Bolehlah edit code mengikut tutorial dan Preview..bila dah puas hati sila Save Template.

P/s: Ramai yang tanya nak tolong aku ajar buat blog..aku bagi tutorial nilah cara ajar buat blog..





Friday, January 4, 2013

Ready Stock VCO ANTIOXIDANTS TREENEA!!!

Assalamualaikum semua pembaca blog aku yang sangat dikasihi.

Hari ni aku nak share tentang produk yang dijangka meletopss untuk tahun 2013 ini. Best sangat produk tu terutama sekali kepada golongan yang sangat mementingkan kesihatan dan kecantikan tubuh badan.

Produknya adalah Minyak Kelapa Dara atau VCO Antioksidants Treenea.

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

Ada juga yang tanya aku, apa beza VCO A Treenea dengan jenama lain??

Jawapanya:


VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.


So, sangat berbeza kan?? sebab Treenea punya brand 100% semulajadi dan dihasilkan daripada minyak kelapa dara yang sangat berkualiti tinggi.


Lagi mau tahu khasiat VCO ANtioksidants Treenea ni??

APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?
 
 
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.


Aku sangat suggest kan VCO A Treenea ni sebagai makanan tambahan kepada korang sebab VCO A ni memang tak ada bahan kimia! sangat selamat daripada bayi hingga ke warga emas, wanita megandung pun selamat menggunakan VCO A Treenea ni. 


Macam mana kalau korang makan vitamin.suplemen lain? Boleh ambil ke???

Sangat BOLEH sebab VCO A ni adalah 100% semulajadi, selamat dimakan, digigit, dikunyah dan disapu!!!!!

Kalau korang nak order, boleh cepat-cepat mesej aku di : fara_idola@yahoo.com

sebab aku dah ready stock dalam tangan. 


Sekarang aku ready stock banyak! so cepat rembat sebelum kehabisan stock ya! nanti kena tuggu ready stock pula hehe :)


Suka tau! kalau dah rasa je tau nikmatnya!


I tengah banyak stock ni tau, apa lagi jomlah mencuba! tak rugi tapi rasa rugi kalau tak try!!


 
 Kalau siapa dalam UKM boleh terus ambil dari aku.


Macam mana nak makan ye??


Cara makan (suggestion)

2 biji pagi selepas makan (kunyah atau telan) atau;
1biji pagi selepas sarapan dan 1 biji malam selepas makan (kunyah atau telan) atau;
1 biji cucuk pakai jarum dan sapukan minyak di wajah sebelum tidur. (kalau nak hasil meletop dan cepat)

ada 60biji tahan sebulan!!


Aku dah simpan untuk stock peribadiku, korang bila lagi?? 

Nak tahu harga??



Harga:
RM40 (semenanjung), RM43 (Sabah/Sarawak)
Postage : RM6 (Semenanjung) RM9 (Sabah/Sarawak)
60 kapsul/softgel

Aku adalah wakil pengedar/agen yang sah untuk kawasan Kuala Lumpur dan wakil di UKM Bangi.
Nak order??

Jangan malu-malu contact aku kat emel : fara_idola@yahoo.com
FB : Puteri Nur Farah
Fan Pages: Blog Miss Farah

PM aku ok???

p/s: Tubuh badan ni lama nak pakai tak rugi beli supplement tambahan.





Tuesday, January 1, 2013

Senarai telifon pintar: Rebet 200 untuk bajet 2013.

Bukan tepon ini ok!



Budget 2013-Senarai Telefon Pintar Yang Diberikan Rebat RM200 -

Jumlah Senarai Telefon Pintar Yang Diberikan Rebat RM200 setakat ini yang dikeluarkan SKMM adalah sebanyak 23 Unit. Dan kemungkinan ia akan bertambah dari masa ke semasa.So, jom kita skodeng, siapa yang berminat bolehlah membelinya ye.




Syarat-syarat perlu dipatuhi oleh para pengguna dalam mendapatkan rebat sebanyak RM200 ini, dimana antaranya adalah;

  • Warganegara Malaysia berumur 21 tahun hingga 30 tahun.
  • Berpendapatan bulanan RM3000 ke bawah
  • Model telefon pintar 3G yang diluluskan dengan harga maksimum RM500
  • Pelanggan jalur-lebar mudah-alih sedia ada atau pakej baharu.
  • Hanya satu telefon pintar untuk satu belia.
Lebih maklumat lanjut, dengan senarai telefon yang akan ditawarkan dijangka akan diketahui dalam masa terdekat ini.
Sumber Rujukan: SKMM

P/s: kalau dah dapat telifon pintar tu kenalah pintar menggunakannya, jangan gunakan ke arah keburukan..kena bijak ye kekawan :)



TREENEA: MINYAK KELAPA DARA (VCO) ANTIOKSIDAN

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera.

Kali ini aku nak cerita pasal produk kecantikan yang memang hot.

Tentang minyak kelapa dara (VCO) antioksidan daripada jenama Treenea.

Memang sangat bagus produk ni, so aku memang suggest pada korang untuk try. Harga pun sangat berpatutan dan kualiti memang terbaik. Korang takkan menyesal bila beli sebotol dan akan beli lagi. Insyaallah aku ready stock dalam jumaat ni. Nanti aku update lagi. So kalau berminat boleh emel aku, dah ready stock korang buat payment dan aku terus poskan. Ok? Jom kita baca info pasal VCO A Treenea ni.

BERADA DI PASARAN BERMULA 1 JANUARI 2013..
 VCO ANTIOXIDANTS TREENEA..
HARGA:
RM40 SEMENANJUNG
RM43 SABAH/SARAWAK
(60 BIJI SOFTGEL/BOTOL)
Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
APAKAH PERBEZAAN TREENEA BERBANDING YANG LAIN?
VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

 
APAKAH KEPENTINGAN ANTIOKSIDAN?
- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.
- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

 
FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit


Harga:
RM40 (semenanjung), RM43 (Sabah/Sarawak)
Postage : RM6 (Semenanjung) RM9 (Sabah/Sarawak)
60 kapsul

 Kalau berminat boleh emel aku cepat-cepat tau!

Selamat Datang 2013.

Assalamualaikum,

Celik je mata tengok mana dia 2012..cari cari tak jumpa..eh mana hilangnya ni..tiba-tiba kat lappy, kat handphone semua bertukar jadi 2013 (calender je belum tukar lagi hehehe) ..so welcome 2013, bye-bye 2012 yang meninggalkan kita semalam. Macam-macam liku yang berlalu suka dan duka di tahun 2012.


from google


Di kesempatan ini, entry pertama di tahun 2013 nak wish agar korang dapat capai azam korang ye.

wish list aku tahun baru ni?

Banyak sangat tau, malu pulak kalau tak dapat nak capai.

Harap diary baru banyak perkara yang best-best.

Paling pentingg sekali nak habiskan thesis dan tamatkan master at UKM dengan jaya dan cemerlang!

Ok, wish me luck, aminnn.

Bye :)

from google

Saya harap diary tahun baru ni penuh dengan warna warni, dan sweet macam cup cake.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.