Thursday, February 28, 2013

Jom shopping kat Sahabat Blog.

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Semoga ceria di pagi khamis ni.

Bila shopping online bukan sahaja jimat kos (pengangkutan ) tapi jimat masa juga dan sudah tentu memudahkan anda. Aku pun suka shopping online. Kalau kita keluar shopping lagilah bertambah kos, dengan nak makannya, nak itulah, nak inilah, parking yang mahal macam boleh makan kat Nandos. So alternatif terbaik adalah shop online.

Kali ni aku nak ajak korang memcuci mata sambil shopping kat blog shop yang bestt iaitu Sahabat Online Shop.

Kat situ macam-macam ada dijual. Antaranya ialah telekung kanak-kanak ni.


Cantikkan warna pink lagi tu, sangat ceria colornya. Ada kumbang dan bunga lagi tu. 


Sejadah pun warna pink tau dan di sertakan dengan bag serbaguna.




RM 80 sahaja
pm/sms/viber for more detail 0133097710
like us on facebook >>>
http://www.facebook.com/pages/Sahabat-Online-Shop/466030406772501
Memang sesuai dihadiahkan kepada puteri korang. Masa kecil-kecil la nak ajar solat, kalau dah besar memang liat sikitlah kan. So melentur buluh biar dari rebungnya.
 Mesti puteri korang teruja bila dapat set telekung comel ni. Boleh dijadikan hadiah kepada anak-anak, adik or anak saudara di harijadinya.
selain itu, 
 telekung travel.

Telekung travel ni sangat bagus untuk di bawa jalan-jalan. Tak la nak share kat surau punya telekung. So kita akan rasa lebih selesa. Macam-macam pilihan warna je. Harga sangat berpatutan.

RM 30 
 including postage
Sebenarnya banyak lagi barang-barang yang terdapat di blog shop tu. Pakaian kanak-kanak yang super comel dan pelbagai barangan lain. Jadi jomlah kita shopping kat :

Saturday, February 23, 2013

Tudung 2U yang terhebat di pasaran.

Assalamualaikum semua.

Sekarang ni banyak sangat penjual tudung secara online dan tak tahu nak pilih mana satu. Kadang-kadang kita pun rasa sangat was-was dengan kualiti dan produk yang dipasarkan tapi aku ada pilihan terbaik untuk korang yang suka shopping tudung.

Tudung2U adalah online shop yang menjual pelbagai tudung yang mengikut trend semasa dengan harga yang berpatutan dan berkualiti.

Antara tudung yang di jual adalah tudung bawal :



Bawal yang siap dijahit dan kerawang, manik di atas kepala. Sangat menarik, cantik di pakai ke mana sahaja.


Bawal plain pun ada. Sangat jelita tauu..


sweet kan.

Di samping itu juga terdapat tudung half moon yang sangat cantikkkkk:



Tudung half moon tribal ni memang tengah in sekarang ni, so cepat sambar satu.


Jenis chifon pun ada tau. Sangat bergaya digayakan ke kuliah, date, santai dan macam-macam lagi.



Ini pun saya suka tau, cantikkan sulaman di atas kepala tu. Nampak lagi bergaya u olls :)




Wooww sangat cantik tau, rasa nak beli semua ni.

Sebenarnya banyak lagi pilihan tudung yang menarik dan cantik, pasti teruja nak beli dan memilikinya. Harga pun sangat berpatutan kan.


Jadi jom kita serbu blogshop ni. Servis terhebat!!


Tapiiii........................................


Khas untuk pembaca blog ini, follower dan kawan-kawan semua ada berita baik untuk anda.  

Anda boleh mendapatkan diskaun sebanyak 15% (anda akan dapat lagi murah dari harga di atas)


dengan menggunakan voucher code ini:

BCN2013


Kalau korang nak beli tudung di Tudung2U boleh guna kod voucher ni. Lepas tu korang akan menikmati 15% diskaun. Harga lagi murah dari harga yang di tawarkan. So cepat rebut peluang ini sebelum 31 Mac 2013. Rugi tau kalau tak rebut peluang ni sebab after ni tak dapat lagi diskaun, kena beli harga asal. Jom cepat shopping.



Tuesday, February 5, 2013

Aku dan perfumes.

Assalamualaikum,

Lama sangat tak update blog. Maybe sebab malas kemalasan yang amat sangat nak share is caring kot. Kali ni update pasal perfumes pula. Asyik perfumes je, dah memang minat so update je la.

Sebenarnya aku ni adalah pencinta perfumes yang sangat tegar. Aku bukan macam sesetengah orang yang setia pada satu bau je, aku suka pada banyak bau. Maybe sebab aku belum jumpa bau yang betul-betul buat aku setia kot, macam mencari cinta sejati la kononnnn.

Ok, sebenarnya memang sangat lain kalau kita pakai perfumes original berbanding dengan gred-gred ni. Memang original mahal sikit tapi kepuasan tu memang lain la. Tak macam gred, memang wangi tapi note-notes bau dia kita tak dapat hidu. Wangi semerbak tapi tak tahan lama..kena sembur setiap 30minit baru ada bau hehe.. Kalau yang original ni korang sembur sampai berjam-jam wangi..malah makin lama baunya makin wangi ( kalau perfumes tu sesuai dengan badan korang la).

Macam aku, aku ada 6 botol koleksi original perfumes kesukaan aku. Yang lain tu ada juga tapi gred AAA dan AA je. Serius kalau pakai original memang berbeza walau 10AAA sekalipun. Tak caya cubalah.



Fantasy by Britney Spears

Ini adalah perfumes pertama original berjenama yang aku beli.  Sebelum ni just beli Avon, gred perfumes je. Aku memang tak pernah bau perfumes ni. Tapi sebab search review, top seller dan kesukaan ramai. Aku beli secara online shop. Mula-mula ragu-ragu tapi wang akan dikembalikan kalau tak ori, aku pun beli. Memang tak menyesal langsung beli. 

Sedikit review :

Fantasy is the second fragrance by Britney Spears, and was launched in 2005. This is a love potion locked up in an attractive bottle adorned with Swarovski crystals. Fantasy is a sensual and gourmand scent. It opens with fruity mix of litchi, golden quince and kiwi. The provocative heart is composed of jasmine and white chocolate. The base combines orris root, musk and woods.

Kalau sesiapa suka bau manis like sugar boleh try this perfumes. Bau dia manis pekat. Makin lama makin harum. Long lasting. Serius aku tak pernah bawa dalam bag sebab bila aku nak keluar jejalan pagi-pagi, aku sembur dan sampai ke malam bau masih ada, kalau kat tudung tu memang melekat la bau dia. Dah basuh still ada bau lagi. Aku suka pakai si Britney bila bila nak keluar jejalan dengan kawan, ke kuliah. Memang puas hati. Sekarang suku botol dah digunakan.




Live Luxe Jennifer Lopez

Perfumes ni adalah perfumes kedua kecintaan. Bau perfumes ni sweet but fresh je. Kalau pernah cium bau Escada..dia lebih kurang macam tu juga.

Live Lux is a fragrance inspired by Jennifer Lopez’s passion for dance and anything luxurious. The composition is very dynamic and temperamental. It opens with juicy pear and peach. The heart is a glittering bouquet made of muguet petals and exotic amethyst freesia. The base is composed of diamond musk and soft musk. It was created by Claudette Belnavis from the perfume company Takasago in 2006. 

Bau sweet fresh ni buatkan korang rasa sangat bersemangat. Aku suka pakai perfumes ni masa nak ke kuliah, library. Ketahanan bau tak long lasting pada aku tapi bau tetap melekat tau. Pun dah nak dekat setengah botol digunakan. Best..make me energy!


Selain tu, aku adalah beli perfumes lain tapi gred la..aku hanya nak review yang original je ye.

https://lh5.googleusercontent.com/-pexJJEgh9gQ/UNfTU6o-hoI/AAAAAAAAFJs/FCOv1WLYAwU/s640/blogger-image--1567810999.jpg

Ini first time beli perfume dari The Body Shop. Aku beli jenis madagascan vanilla flower. Bau dia romantik gitu..bau vanilla yang so fresh. Ini jenis oil perfumes. Memang pekat lekatlah. Aku tak selalu pakai, just spare dalam handbag je. Kalau rasa nak wangi just calit-calit je kat baju dan tudung. Kalau cium bau ni rasa nak cium je sebab sedap sangat tau!

Emporio Armani Diamonds Giorgio Armani for women

Dah namanya diamonds so bau dia pun rasa mewah dan soft je. Kalau pergi date ke memang sesuai bawa yang ni tau. 

This perfume was created by Thierry Wasser of Firmenich and the fragrance is classified as gourmand-floral. The top notes are litchi and raspberry, the middle notes – freesia and lily of the valley, and the base are vetiver, cedar wood, patchouli and vanilla. The Emporio Armani PR team says: ' We're using the rose but in a very gourmand way, like a flower that can be eaten'. The perfume will come in 30ml, 50ml and 100ml bottles.  The face and voice of the perfume is singer and actress Beyonce Knowles, to which this is not the first appearance in ads. Before this, she appeared in Pepsi (with Britney Spears, Pink and Enrique Iglesias in one, and J.Lo and David Beckham in another), L’Oreal, and Tommy Hilfiger's perfumes True Star and True Star Gold ads.  The video and ad are in black and white and Beyonce, together with the bend, sings (and dances, of course) the famous Diamonds are a Girl’s Best Friend, which before her sang Marilyn Monroe in "Gentlemen Prefer Blonds" and Nicole Kidman in musical "Moulin Rouge", in which it was shown as medley with Madonna's Material girl. In the Hilfiger's True Star ad Beyonce was singing the 1970s hit Wishing on a Star of Rose Royce. Emporio Armani Diamonds was launched in 2007.

Pada aku ia sangat long lasting. Bau dia sedikit kuat dari Armani Idole. Tapi aku prefer lagi Armani Idole sebab lagi serasi dengan aku berbanding yang ni. Next wish list is Armani Idole. Rasa macam rich je pakai ni!



Guess By Marciano Guess for women

Best bau dia, ada macam bau coklat pun ada. Perfumes ni sangat sesuai untuk dipakai everyday. Nak ke office, kuliah, dating..dan macam-macam lagi. Bau dia fresh dan mood je bila cium. Bila sembur tu tak jemu-jemu nak hidunya. Kesayangan perfumes ni. Sayang pulak nak pakai hehe :)


This female Guess perfume, presented in 2007, brings us the notes of star fruit, Curacao orange liquor, sparkling grapefruit and cardamom as it opens. Middle notes continue with a floral rhythm of peony, pink honeysuckle and intensively clean and sweet jasmine. Base notes wrap up the composition with powdery vanilla, musk and woody accords. This perfume is available as 50 and 100 ml EDP. The nose behind this fragrance is Barbara Zoebelein.


dan perfumes terbaru dan paling mahal harga dari yang atas ni ialah :



Van Cleef & Arpels Orient

Aku pilih ni sebab aku nak kelainan dalam perfume aku. Mula-mula pakai rasa terkejut tau. Bau dia macam Coco Mademoiselle iaitu perfumes yang aku tak suka tu tapi bila lama-lama pakai bau dia bertambah sedap dan tak jemu nak cium. Sangat long lasting dan memang lain dari yang lain. Bau dia mewah dan rasa macam orang kaya je.. Serius aku tak menyesal beli ni walaupun mula-mula pakai rasa macam Coco Mademoiselle je tapii bila dah serasi confirm sayang gila dengan perfumes ni. Botol dia sangat cunnn tauu. I loike sangat!.


Oriens by Van Cleef & Arpels is a Chypre Floral fragrance for women. This is a new fragrance. Oriens was launched in 2010. The nose behind this fragrance is Bernard Ellena. Top notes are mandarin orange, black currant and raspberry; middle notes are jasmine and white flowers; base notes are patchouli, praline, amber and vanilla.


Aku rasa lepas ni kena stop dulu beli perfumes. Dah ada 6 botol koleksi perfumes original. Kena bagi tinggal sisa baru beli sebijikk. Entahla, kalau dah minat tu susah nak buangkan habit tu, mesti nak usha perfumes baru dan mula nak simpan duit. Ok simpan duitlah dalam bank ketat-ketat la lepas ni. 


tapi aku wist list nak perfumes ni :

1) Jeannne Lanvin Couture



Best giler baunya, sebab aku dapat vial dari akak yang aku beli perfumes tu. Try memang long lasting dengan aku. 

Bau dia:

Top notes of the composition provide juicy and tasty raspberry accords, refreshed with morning dew and natural shades of violet leaves. A heart of the composition is sexy ad very sensual, composed of peony flowers and magnolia essences from Laboratories Monique Rémy.
Cedar accords are the ground of the composition and they provide unique sensibility mixed perfectly with musk. The composition was created with an aim to have an innocent facade hiding a strong and sensual blend of musk and wood.

dan yang kedua :

Hypnose Lancome for women

 


Serius aku memang nak sangat yang ni. Aku pernah ada gred AAA masa aku study kat USM dulu. Memang suka sangat! 

Hypnose by Lancôme is sunny, woodsy, oriental fragrance with gourmand nuances. The fragrance features passion flower which creates both gentle and passionate feminine aura; a magical product of orchid – vanilla – which semlls a warm and creamy on skin; a vetiver surrounded with white flowers and jasmine Sambac gives sensual and deep sensation.
The beautiful bottle is designed in a form of woman’s silhouette, and the color of the perfume hypnotizes just like tender blue woman’s eyes.


 So sesiapa nak bagi hadiah tu, jangan lupa.. ye :)

korang suka jenama apa? ce share sikit.

korang yang Avon punya Avon Jet Femme Avon for women pun sedap sangat..mengoda bau nya :)


Suggestion : Rasa nak bajet boleh try Avon je. Yang ni pun best dan sexy okey :)





Tempahan Blog dari Sahabat Online Shop

Assalamualaikum semua.

Ok kali ni nak review online blog yang best.

Kali ni tempahan dari Sahabat Online.

Sahabat online shop ni menjual pelbagai jenis pakaian, telekung dan macam-macam lagi.

Best tau. Jom cuci-cuci mata ye.

Harga pun sangat berpatutan.


Thema nya adalah warna soft red, aku mixkan dengan warna hijau harga nampak lebih ceria.


Jadi jomlah kita shopping di 









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.