Monday, April 29, 2013

Saya Peminat Tegar Tudung Bawal.

Assalamualaikum.

Busy sikit, so update tu agak lambat di tambah dengan tekanan hidup sebagai seorang student.

Lupa kan semua itu kerana hidup perlu diteruskan juga.

Ok, sebenarnya aku nak share sesuatu dengan korang ni..dari dulu sampai sekarang aku adalah peminat tegar tudung bawal..bukan ikan bawal tau. Sebab utama aku minat tudung ni  ialah gaya tudung ni memang sesuai nak dipakai dalam pelbagai suasana. Nak untuk formal, kasual, riadah, date dan bermacam lagi. Dan sudah tentu nampak lagi muda dengan gaya itu..nampak macam belasan tahun hakikatnya sudah berumur 20++ tutttt..hehehe..


Kali ni aku nak share tentang tudung bawal express/sarung bersulam. Lepas ni tak perlu lagi nak pin-pin bagai terus sarung dan pakai, jimat masa.

Kualiti kain sangat bagus, aku ni jenis cerewet juga dengan bawal ni sebab aku tak suka bawal yang meninggalkan kesan bila kita pakai keronsang..yang macam garis-garis putih tu..so hodoh tau..tapi bawal yang aku pakai ni sangat berkualiti tinggi.

 Sudah tentu color pink sebab aku kan peminat tegar pink! cun giler colornya.

Sulamannya sangat kemas dan berkualiti tingggi. Suka sangat. 

Close up lagi.


Sesuai dengan baju kurung, baju T, blous dan macam-macam lagi. 


Gambar fresh dari ladang ni, tadi aku ambil..thank for my BF..Miera! sebab snap gambar kita :)


Pandangan belakang.

Aku suka sangat kain bawal ni, lembut, senang digosok, senang dibentuk dan sudah tentulah cantik!


Pelbagai jenis sulaman ada :)

Pelbagai pilihan color ada.


Rasa nak memiliki semua color ni. Cun sangat! jatuh hati tau!

Sulan syiling! cun nya.....nakkkk!!

1.       Terdapat pelbagai jenis sulam. Sulam frenchknot, sulam safa, sulam syiling
2.       Fesyen terbaru bawal sarung bersulam. Senang nak pakai.
3.       Bawal semua bawal jepun no 1
4.       Labuh menutup dada
5.       Harga dari RM60 – RM90 (ikut jenis sulam)

Sebenarnya banyak gila koleksi yang korang boleh dapatkan kat SUFYA COLLECTION.



Jadi, kalau nak tengok koleksi terkini, terhangat di pasaran jangan lupa ke sana ye.

Sufya Collection ada buat give away, boleh menang tudung cun-cun. Bermula pada 25/4/13 hingga 31/5/13.   Aku dah join, so cepatlah join mana tau luck boleh menang tudung ni.


Nak tau detail, nak tengok koleksi best-best. Jangan malu dan segan ke fan page beliau, Like sekali tau :)




Friday, April 26, 2013

WNE Closet Pilihan Hati.

Assalamualaikum wbt.


Kesibukan masa membuatkan kita tak ada masa nak pergi shopping ke luar..dengan kerja, tugasan dan kerja rumah berlambak..
Jadi pendekatan paling terbaik adalah shopping online, jimat masa, jimat tenaga dan sangat mudah! tak perlu bersesak-sesak kan..

Sekarang ni memang trend satin cotton and border lace. Memang cun gila la kalau buat baju kurung pahang, moden dan biasa guna satin cotton with lace. So korang nak cari satin cotton and lace yang berkualiti? Jom serbu WNE Closet.




SATIN COTTON

REQUEST BOLEH DIBUAT UNTUK WARNA YANG ANDA INGINKAN SELAIN DI DALAM GAMBAr..
-sangat lembut berbanding english cotton
-senang di'iron' berbnding english cotton
-tidak licin seperti kain satin biasa
-tidak kecut selepas dicuci

RM 90 UNTUK 4 METER



Macam-macam color ada, boleh buat pilihan :)


 



BORDER LACE

 BORDER LACE EXCLUSIVE MAYA SILK FOR HARI RAYA :)
BORDER LACE EXCLUSIVE MAYA SILK MAYA SILK
-REQUEST BOLEH DIBUAT UNTUK WARNA YANG ANDA INGINKAN SELAIN DI DALAM GAMBAR-
-1meter = double layer
-lace yang nipis dan senang diiron
-kualiti tinggi tidak mudah koyak
-sesuai untuk digayakan dengan pelbagai jenis kain

RM35/METER



 Memang tengah trend fesyen lace-lace ni, pasti cunlah kalau korang pakai.

Macam-macam warna lace ada, pilihlah mengikut kesukaan hati anda!




Dah bergaya cun melecun mesti nak kulut cun melecun, putih beseri sesuci embun pagi...so jomlah try produk ini pulak!



PINKISH PRODUCT

DAPATKAN KULIT PUTIH PINK HANYA DENGAN RANGKAIAN
PRODUK PINKISH BEAUTY
HALAL
ADA KELULUSAN KKM
DETAILS PRODUCT NIE BLEH TGK DALAM PAGE
 

FACEBOOK: WNECLOSET




Glutathione Soap,  GOLDEN COLLAGEN GEL, BB CREAM dan Gel glutathione collagen,

 Antara testimoni:





FANTABULOUS SKIN CARE


anda dah ada daily skincare tp still mencari2 product sampingan utk dipakai bg menghilangkan jerawat halus, white head, black head, mengecilkan pori2 terbuka, menggebukan kulit, melicinkan kulit ala2 showwhite gittew??? anda perlukan scrub utk membuang segala kulit mati dan kotoran degil yg lekat dimuka?kami ada PEARL SCRUB utk anda. anda perlukan masker utk menegangkan kulit muka menggebukan muka? kami ada MIRACLE 4 IN 1 MASK. dlm set FANTABULOUS ada scrub n mask yg super awesome.kesan boleh dilihat seawal pertama kali menggunakannya ;) PM US NOW TO ORDER..dpt free berus masker n topeng lg tauuu.. ;) khusus utk mereka yg feeling2 nk jd snow white..ahahaksss mcm iolls laa~~ ;P p/s; after using u will noticed ur face will b much cleaner, the skin tone evened and fairer, the pores shrank and the best part is, ur skin will not be as oily anymore. The skin also feels smooth..baby skin uolls..x nak ker?hik
RM60/set








Banyak lagi produk yang best-best yang perlu korang cuba di WNE Closet.


Like fan page dan PM beliau untuk pembelian dan sebarang pertanyaan :




WNE Closet










Tuesday, April 23, 2013

Jom shopping tudung dan kain pasang untuk raya ni.

Assalamualaikum semua,

Selamat pagi! Bulan 7 ni kita akan meyambut Ramadhan, dan lepas tu raya datang lagi. Jadi apa kata kita prepare awal-awal untuk persiapan hari raya. Tak best tau kalau prepare last minit, kang ada yang tak dapat pakai baju baru hehehe.

Jadi kali ni aku nak ajak korang shopping raya kat online shop yang menyediakan kain pasang dan tudung. So korang tak payahlah bersesak-sesak nak bershopping kat lautan manusia yang bikin pening kepala tu.

Kain pasang ni ada lace sekali. Cun kan..sekarang ni memang tengah in fesyen lace-lace..so cepat rembat satu!


Ini aku suka, cun kan??

Sebenarnya banyak lagi, korang tengoklah kat KOLEKSI CINTA RAFF, pasti jatuh cinta!
Kalau korang nak beli kain cotton + border lace tu pun boleh, nak beli asing-asing pun boleh atau just nak beli border lace pun boleh!

Selain itu, dia ada jual tudung juga, banyak pilihan yang cun-cun dengan harga yang sangat berpatutan! Untuk tudung pulak semua dari material yg high quality dan ade sesetengah tudung brand Nur Kasih, so jom tengok tudung kat bawah ni:

Ini adalah jenis tudung: TUDUNG FULL CUP CORAK

TUDUNG FULL CUP CORAK

 Cantikan, ala-ala Fareeda tapi harga sangat berbaloi.


 TUDUNG JULIANA NURKASIH SAIZ XL

 Tudung ni labuh, cantik. 



TUDUNG SUFIEY NURKASIH SAIZ L



TUDUNG NUHA NURKASIH SAIZ M


Sebenarnya, banyak lagi koleksi tudung dan kain pasang kat online shop beliau. Korang pilih je mana yang disukai. Jangan lupa LIKE sekali fan page tu tau.

Kalau nak tahu detail pasal tudung dan kain pasang tu boleh ke:





Email : koleksicintaraff@gmail.com
h/p no: 0193081825












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.