Tuesday, July 30, 2013

Masih tak ada tudung raya?

Assalamualaikum.

Nak dekat-dekat raya ni mesti korang rungsing nak shopping kan..mesti sesak sampai tak boleh bernafas, silap-silap boleh pengsan.

So masih sempat lagi nak shopping online. Tak payah nak bersesak-sesak dan rasa nak kepengsanan pulak ye.

Aku yakin masih ramai kat luar memang sukaaa pakai tudung bawal sebab tudung bawal ni meyerlahkan kejelitaan dan kemudaan korang.. Kekadang tudung ni juga adalah agen utama untuk korang nampak muda or tua..kang salah pilih tudung orang ingat korang ni nenek bongkok 3 plak hehehe...dan yang pasti koleksi tudung bawal ni memang best sangat.

Jom lah cuci mata dulu, mana tau terbekenan plak bolehlah sambar 1-2-3..semua harga murah-murah dan kualiti kain memang terbaiklahhhh..sebab aku pun pengguna tudung bawal ni :)

 Cun kan color ni, boleh pakai dengan baju kurung..kebarung, kebaya, peplum..pasti mengancam.



 Naik seri tudung dengan sulaman bunga tu..sweet sangatlahhh..


 Pink pink pink   :)




 Dah ada selai mesti nak selai dua lagi kan :)




Harga tudung ni mengikut jenis sulaman..cepat lah beli kang sold out boleh mendatangkan rasa kempunan tau :)



 
Diriku mengayakan tudung dari Sufya Collection.


1.       Terdapat pelbagai jenis sulam. Sulam frenchknot, sulam safa, sulam syiling
2.       Fesyen terbaru bawal sarung bersulam. Senang nak pakai.
3.       Bawal semua bawal jepun no 1
4.       Labuh menutup dada
5.       Harga dari RM60 – RM90 (ikut jenis sulam)
Nak tau detail, nak tengok koleksi best-best. Jangan malu dan segan ke fan page beliau, Like sekali tau :)




Monday, July 22, 2013

Mudah Bermake-up dengan Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab).

Assalammualaikum,

Sekarang aku sangat busy dengan hal pengajian aku. Bersungguh sangat busy sampaikan hal blog pun tak terupdate. Harap maaf ye penaja-penaja sekalian.

Kebusy an aku ni menyebabkan aku susah nak bersiap lama-lama. Contohnya, kalau nak pergi library atau keluar...mesti take time nak bermake-up. Sangat lecehhh! Kena pakai cream muka, kena pakai foundation, kena pakai bedak...touch up lagi..memang take time. Keadaan sekarang yang memerlukan aku bertindak cepat dan tangkas..tak boleh berhabis masa untuk make-up muka depan cermin lama-lama..kekadang semua nak ekspress...so aku pilih Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab).

Kokuryu Super Summer Cake atau bedak Arab ni didatangkan dengan span yang sangat best. Serius bila sapu kan muka smooth je.


Inilah rupa bedak arab tu. Beratnya 50 gm. Memang tahan lama. Setahun pun boleh tahan tau.


Pilihan warna adalah orange blush.



Nak pakainya sangatlah mudah. Ok ini cara aku, dan cara ini menyebabkan bedak arab ni lagi smooth je.

1. Of course sebelum make-up korang basuh muka dulu kan?. Basuh muka dulu dengan pencuci muka korang.
2. Sekiranya korang pakai toner, boleh terus pakai toner. Biarkan toner kering di muka.
3. Ambil span yang disediakan, basahkan dengan air dan perah. Span tu dibiarkan basah, jangan terlalu basah atau terlalu kering ye.
4. Calitkan span basah itu kat bedak arab korang dan sapu sehingga rata di muka. Ala...macam sapu bedak compact biasa la tu.
5. Hasilnya muka gebu berseri-seri.


Jom tengok hasilnya, mesti terpegun kan..





Hasil calitan daripada bedak arab macam pakai make-up branded tapi just pakai bedak arab je.


ini hasil dari tuan blog.




Serius, aku sangat puas hati hasil daripada memakai bedak arab ni. Memang tahan lama sangat dan yang best makin lama pakai makin berseri-seri. Tak melekat kat tudung. Kalau dah agak-agak span tu belasah banyak kali guna dan bau pun masam-masam korang just letak sabun kat span basuh dan simpan je. Span kembali harum..memang tahan lama span tu tau!

P/s: Bedak Arab ni, ada yang original dan ada yang fake, kalau nak original pastikan beli di  Le Chantique Shope



Myracles Beauty

Ok, kalau nak lagi wajah cantik menawan jomlah cuba Myracles Beauty yang best tu.

Nak tahu apa tu Myracles Beauty?

Produk Tempatan/ Buatan Malaysia dan mendapat kerjasama dari FAMA di mana semua sumber collagen di dalam setiap produk Myracles Beauty dibekalkan oleh FAMA. Produk Myracles Beauty dikilangkan di Kedah-Bio, Kedah. 

Mengapa MYRACLES BEAUTY begitu cepat bertindak?
Myracles mengandungi bahan utamanya 'PURE MARINE COLLAGEN'. Hanya dengan PURE MARINE COLLAGEN 100% asli tanpa bahan kimia. Ia adalah sumber nutrisi yang sangat hebat untuk kesihatan dalaman dan juga kulit kita.

Antaranya ialah:
KOLAGEN -10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang2.
KALSIUM-37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
ANTIOKSIDA-550 kali lebih kuat daripada vitamin C.
VITAMIN A-40 kali lebih hebat daripada beta karotin 638 kali lebih hebat daripada daging lembu.
PROTEIN-21 kali lebih banyak daripada susu.
OMEGA 3 DAN 6-2326 kali lebih banyak ikan.


Sebab itu lah kami sgt amat yakin bahawa Myracles Beauty sangat sesuai di gunakan oleh pelbagai peringkat usia, lelaki mahupun wanita. ♥






Cun kan Obuse lip tint ni, nak dapatkan secara percuma?? beli pun boleh, borong pun boleh??
percuma 1 candy lipt tint - beli aura white atau treenea vcoa
percuma 2 candy lipt tint - beli set myracles beauty
(sementara stok masih ada)


detox foot patch 15 pasang rm30 free pos to sm (ss tambah rm5)
black mask 20 keping rm 30 free pos to sm (ss tambah rm5)





Nak tahu lagi lanjut dan nak dapatkan produk ni sila serbu:


Le Chantique Shope

atau hubungi: 6012-2292739

Thursday, July 18, 2013

Tampil sihat dengan Shaklee.



Assalamualaikum wbt..
Promosi harga istimewa khas untuk ibu2 comel di luar sana. Admin ingin menawarkan  SET SHAKLEE yang sangat menarik, bagus, berkesan dan semulajadi. Set2 terdiri daripada:

-SET HAMIL
-SET KECANTIKAN,
-SET KESIHATAN OPTIMUM,
-SET BERPANTANG ,
- VITAMIN ANAK
-SET MENYUSU
-SET MENYUSU KURUS
-SET KURUS
-SET KESUBURAN
-dan pelbagai lagi khas untuk pelanggan di luar sana.


















Sebarang pertanyaan boleh sms/ whatsapp kak izah 019-2763556. MOhon sudi lawati kami di page :




konsultasi percuma mengenai produk ini akan diberikan kepada pelanggan shaklee kami.
Terima kasih.

Tuesday, July 16, 2013

Review Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake.

Assalammualaikum,

Sekarang aku sangat busy dengan hal pengajian aku. Bersungguh sangat busy sampaikan hal blog pun tak terupdate. Harap maaf ye penaja-penaja sekalian.

Kebusy an aku ni menyebabkan aku susah nak bersiap lama-lama. Contohnya, kalau nak pergi library atau keluar...mesti take time nak bermake-up. Sangat lecehhh! Kena pakai cream muka, kena pakai foundation, kena pakai bedak...touch up lagi..memang take time. Keadaan sekarang yang memerlukan aku bertindak cepat dan tangkas..tak boleh berhabis masa untuk make-up muka depan cermin lama-lama..kekadang semua nak ekspress...so aku pilih Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab).


Kokuryu Super Summer Cake atau bedak Arab ni didatangkan dengan span yang sangat best. Serius bila sapu kan muka smooth je.


Inilah rupa bedak arab tu. Beratnya 50 gm. Memang tahan lama. Setahun pun boleh tahan tau.


Pilihan warna adalah orange blush.



Nak pakainya sangatlah mudah. Ok ini cara aku, dan cara ini menyebabkan bedak arab ni lagi smooth je.

1. Of course sebelum make-up korang basuh muka dulu kan?. Basuh muka dulu dengan pencuci muka korang.
2. Sekiranya korang pakai toner, boleh terus pakai toner. Biarkan toner kering di muka.
3. Ambil span yang disediakan, basahkan dengan air dan perah. Span tu dibiarkan basah, jangan terlalu basah atau terlalu kering ye.
4. Calitkan span basah itu kat bedak arab korang dan sapu sehingga rata di muka. Ala...macam sapu bedak compact biasa la tu.
5. Hasilnya muka gebu berseri-seri.


Jom tengok hasilnya, mesti terpegun kan..





Hasil calitan daripada bedak arab macam pakai make-up branded tapi just pakai bedak arab je.


ini hasil dari tuan blog.




Serius, aku sangat puas hati hasil daripada memakai bedak arab ni. Memang tahan lama sangat dan yang best makin lama pakai makin berseri-seri. Tak melekat kat tudung. Kalau dah agak-agak span tu belasah banyak kali guna dan bau pun masam-masam korang just letak sabun kat span basuh dan simpan je. Span kembali harum..memang tahan lama span tu tau!








Ketahanan: Dari pagi sampai petang still melekat kat muka lagi.
Rate: 7/10
Kategori rate: Love, Like, Dislike

Kebaikan:
Long lasting, jimat, isi dalam padat, 3 in 1, cepat!

Keburukan:
Bekasnya macam bedak-bedak fesyen lama, kalau kulit kering korang kena pakai make-up base or losyen, dan tak kena pastikan span tu sapu betul2 kang nampak bercapuk.

P/s: Bedak Arab ni, ada yang original dan ada yang fake, kalau nak original pastikan beli di  Le Chantique Shope

Wednesday, July 10, 2013

Cergas dengan Alkalete di bulan puasa.

SELAMAT BERPUASA

* Jalani Ibadah puasa tanpa ASID.
CABARAN KESIHATAN!
Adakah Badan anda Sihat?
Tahukah anda keasidan badan adalah PEMBUNUH Senyap yang mengancam setiap manusia, Anda akan di BUNUH secara perlahan-lahan, Hindari ASID yang berlebihan di dalam badan dengan ALKALI, Produk ALKALETE adalah super alkali yang di kapsulkan,
*Baca dengan teliti supaya anda faham kegunaan ALKALETE dan kenapa anda mesti WAJIB menggunakannya.

Bagaimana ASID menjadi punca penyakit kronik tanpa kita sedari, Keasidan adalah PEMBUNUH Senyap "Silent Killer"
FOKUS HARI INI, mengekalkan imbangan PH tubuh amat penting untuk kesihatan.
Jika ANDA ada tanda atau kesan2 awal di atas adalah punca dari keasidan badan. Atau ASID berlebihan dalam badan.
KENAPA ?
KERANA -
Faktor pemakanan sekarang !
ANDA ADALAH APA YANG ANDA MAKAN,
Disyorkan mengambil 80% makanan beralkali dan hanya 20% makanan berasid.
Contoh makanan alkali ialah sayuran dan buahan,
80% alkali = Sebakul sayuran.
Bolehkah anda makan Sebakul sayuran ?
 
TETAPI Malangnya RAMAI yang mengambil 90% Makanan Berasid. Kerana makanan yang berasid menjadi makanan kegemaran penduduk seluruh dunia khasnya di malaysia.
Contoh
Pagi, makan roti canai / Nasi lemak..
Tengahari, makan nasi berlauk/Nasi beriani..
Petang, makan goreng pisang/maggie..
Malam, makan satay/nasi lemak dan macam2 lagi..

BOLEHKAH ANDA BERENTI MENGAMBIL
MAKANAN KEGEMARAN ANDA ?
Termasuk anda pasti mengambil minuman yang mengandungi GULA yang tinggi.
WABAK terbaru ! Wabak gula berasid.

Adakah Anda mungkin mangsa seterusnya !!
Pendapat Dr Pakar
"ASID PUNCA UTAMA SAKIT KRONIK"
ASID=SAKIT KRONIK

* Dr Pakar dah buktikan asid berlebihan punca penyakit kronik, Kenapa kita yang kurang pakar ini menafikan kenyataan ini? Terpulang pada anda !! Kesihatan anda berada di tangan anda !! Cegah sebelum parah !


PENYELESAIAN PENYAKIT KRONIK !!
Buang ASID / Nutralkan ASID
 
Produk alkali pertama dalam bentuk serbuk / Kapsul.
Terdapat 2 jenis packing
1 - Botol ada 60 kapsul
2 - Pek - Ada 60 Sachet (*Belum ada untuk pasaran malaysia)
* Alkalete mampu menutralkan 50% asid dalam badan dalam tempoh 7 hari. Jika di campur dalam makanan mampu nutralkan 90% ASID,



Sel Darah sebelum dan selepas mengambil alkalete,
Mencegah penyakit kronik.. Dan tingkatkan kualiti kehidupan.


      Sekiranya anda berminat boleh ke :      





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.