Thursday, September 12, 2013

GLA Complex Shaklee memang terbaik.

Assalamualaikum.

Busy, tension, penat, semua itu membuatkan horman dan emosi tidak stabil...

Ya! tidak stabil..kesannya waktu period aku terganggu!..lagi tension...

Paling tak best dan remehh..adalah period kena 2X sebulan..ya!! 2x sebulan..

Kesannya, badan mudah letih, penat, tak bermaya..



Sebelum puasa mean sebulan sebelum berpuasa aku pergi jumpa doctor untuk minta ubat hormon untuk betulkan period aku..that mean sebulan sekali..rasa lecehh kena 2x sebulan..
Alhamdulilah, aku jumpa doctor yang sangat prihatin dan bertanggungjawab. Dia memang tak bagi aku ambil ubat tu sebab aku belum kahwin dan kalau dah kahwin pun ubat hormon tu memang tak elok di ambil sebab banyak bad effect bila kita mengamalkannya. Ubat hormon tu memang boleh stabilkan hormon ( betulkan period ) tapi dia juga bertindak sebagai pil perancang dan akan bagi kesaaannnn yang sangat negatif kalau kita amalkan pil hormon tu kerana:
- Berisiko tinggi untuk dapat barah payudara
- Berisiko tinggi untuk dapat barah pangkal rahim
- Sukar untuk hamil walaupun kita tak amalkan lagi pil tersebut (maksudnya kalau someone tu berkahwin dia nak merancang keluarga dan take pil hormon ni selama setahun or lebih, dan lepas tu dia berhenti...kemungkinan sukar untuk hamil semula)

Panjang lebar juga doctor tu bagi nasihat tentang bad effect mengambil pil hormon walaupun sudah berkahwin sekalipun. Dia cuma nasihatkan aku amalkan vitamin seperti evening primrose oil dan vitamin b dan E. Dia hanya berikan aku ubat tambah darah sahaja sebab aku banyak kehilangan darah akibat period tak teratur tu.

Aku memilih GLA complex kerana fungsinya yang sangat baik untuk membetulkan hormon secara semulajadi, tak perlu pil yang membahayakan kesihatan.

Aku ambil 2biji sehari, 1 biji sebelum sarapan pagi dan 1 biji malam (masa nak tidur).

Dalam masa sebulan pengambilan, period tetap datang 2kali sebulan tapi tempoh period memang panjang..alhamdulilah hampir 2 bulan ambil GLA ni period kembali back to normal., dan kali ni after 3 minggu baru datang period, dulu after 2 minggu period je..sekarang dah ok.


Setiap botol mengandungi 60 softgel GLA. Sebotol tahan untuk sebulan.

GLA ni bukan sahaja untuk betulkan kitaran haid tapi banyak fungsi laian. Antaranya:

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE

1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat.

Fungsi borage :
- merawat ulser
- mengeluarkan virus
- melegakan kelesuan
- membersihkan kahak
- meringankan kebas urat saraf
- meningkatkan stamina

2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron.

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.

3) Meningkatkan kesuburan pada wanita

GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.

GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.

Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.

GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

4) Melambatkan menopause (putus haid)

Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.

5) Mencantikkan kulit

Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.

6) Mencantikkan rambut

Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.

7) Pelangsingan

Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

8) Menentang kanser

GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

9) Menghalang komplikasi diabetes

Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.

8) Menghalang tekanan darah tinggi

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).

9) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.

10) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)

Terbukti secara klinikal bahawa minyak ikan GLA memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.



Banyak manfaat GLA Complex Shaklee ni, bolehlah try!


Nak dapatkan produk SHaklee dengan harga best prices? Boleh Hubungi:





Sebarang pertanyaan boleh sms/ whatsapp kak izah 019-2763556. MOhon sudi lawati kami di page :




konsultasi percuma mengenai produk ini akan diberikan kepada pelanggan shaklee kami.
Terima kasih.




Monday, September 9, 2013

Jom Cuba Qaseh Gold untuk Hamil.


Assalamualaikum.

Anda sudah lama mendirikan rumahtangga??

Tetapi masih belum dikurniakan Cahaya Mata.
Masalah sukar mendapat zuriat.... Cuba merawat masalah kesuburan anda suami isteri dengan gabungan QASEH GOLD Adinda & Kekanda serta Pati Kristal Garam Mineral Sole.



 




Manakala sole yang dilengkapi 84 mineral semulajadi berfungsi membantu. 
1. Menyelaraskan fungsi rahim 
2. Menormalkan kitaran haid 
3. Membantu kesihatan vagina 
4. Membantu penghasilan hormon yg seimbang 
5. Menguatkan rahim 
6. Menyokong perkembangan fetus dlm kandungan. 
7. Membantu penyerapan nutrien secara optimum.


Testimoni pengguna QASEH GOLD yang telah berjaya HAMIL...












Berikhtiarlah dengan QASEH GOLD & SOLE. 
Whatsapp / sms 0173008665. 
 FB page : www.facebook.com/ dqasehbeautyhome 


Pengedar & dropship juga dikehendaki. Bersama Martabatkan Makanan Sunnah disamping menjana ekonomi Ummah.






Selesa Beribadat dengan Telekung Nurcinta.

Assalamulaikum,

Wahhh blog bukan sahaja berabuk tapi bersawang ada labah-labah lagik tu, sorry ye kawan-kawan.

Sekarang memang busy sangat dengan tesis. Doakan aku dapat siapkan tesis dengan jaya dan mudah ye kawan-kawan.

Alhamdulilah, sebab dapat tajaan telekung dari kh2imtiyaz, memang niat nak cari telekung dan syukur sangat bila dapat sponser tu. Dan yang pastinya aku sangat suka dengan telekung tersebut.

Telekung tersebut adalah telekung Nurcinta, ini merupakan penerangan serba sedikit berkenaan telekung tersebut:

Telekung keluaran Nurcinta Collections memenuhi ciri-ciri yang diingini oleh muslimah. Selain dari corak yang ringkas dan menarik, telekung ini menggunakan kain berkualiti tinggi yang tidak panas serta memberikan keselesaan kepada si pemakainya.
Ukuran saiz telekung dewasa :
S = Labuh 45 inci, saiz muka = 10.5 inci
M =  Labuh 45 inci, saiz muka = 11 inci
L = Labuh 47 inci, saiz muka = 11.5 inci
XL = Labuh 47 inci, saiz muka = 12 inci

telekung nurcinta1
Telekung Cantik Berkualiti Tinggi

 My review:

Telekung ni memang best sangat pada aku sebab telekung ni jenis macam kain lycra tetapi bukan jenis yang ikut bentuk tubuh dan melekat tu.
- Telekung ni tak jarang sebab dijahit dengan dua lapisan kain so rasa sangat selesa ketika bersolat.
- Paling best di bahagian muka tu, memang shape ikut bentuk muka, dan kalau tak pakai anak tudung pun rambut tak keluar.
- Kain telekung labuh so kaki tak la terkeluar masa rukuk dan sujud.
- Telekung ni nampak tebal tapi serius memang tak panas.
- Jahitan telekung ni sangat kemas dan teliti, tak seperti telekung yang kita beli kat kedai-kedai biasa tu yang jahitannya kasar dan mudah meretas.


Telekung ni simple tapi sangat selesa dan kemas bila bersolat.

Jahitan telekung yang kemas dan teliti.


Ada lace di keliling telekung.



Getah untuk kain telekung sangat kemas. Kain telekung juga labuh.


Model yang mengayakan telekung Nurcinta.


Pandangan sisi telekung. Kemas dan tidak menampakkan rambut.


Jahitan di bahagian muka telekung sangat kemas dan mengikut shape muka anda!


Pandangan belakang.


 Pandangan keseluruhan. 


Muka kawan ku yang kurus pun boleh shape dengan baik dan kemas, dan muka bam bam ku pun boleh shape juga tau hehehe...

Serius, aku sangat suka pakai telekung ni. 


Untuk maklumat pembaca: Aku memakai telekung saiz L dengan ketinggian badan 165 cm.


Telekung Nurcinta ni juga ada menyediakan telekung kanak-kanak. So apa kata belikan anak or adik korang telekung untuk mengalakkan mereka bersolat. Nanti mesti mereka suka senyum sampai telinga.

Untuk puteri-puteri kesayangan, telekung  Nurcinta menyediakan saiz mengikut anggaran umur kanak-kanak. Jika tidak pasti, boleh hubungi kami di beli2buy2u@gmail.com
Dua pilihan rekaan disediakan iaitu telekung berenda putih dan berenda warna-warni.

Ukuran telekung adalah seperti berikut: 
 Saiz S = bawah 4 tahun
Saiz M =  4 tahun hingga 6 tahun
Saiz L = 7 tahun hingga 9 tahun
Saiz XL = 10 tahun hingga 12 tahun

telekung kanak-kanak



HARGA SEPASANG  (DEWASA) :  RM 120  
HARGA SEPASANG (KANAK-KANAK): RM 50
(hubungi admin KH2IMTIYAZ  untuk harga jika pembelian hanya untuk telekung sahaja tanpa kain)
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA !!!
BAGI PEMBELIAN MELEBIHI RM 300 HADIAH MISTERI MENANTI ANDA!


So, apa lagi belilah sepasang untuk pakaian solat anda, boleh juga dihadiahkan kepada insan yang tersayang.


Nak diskaun 5%???

Kalau korang first time membeli produk (tak kira apa-apa produk pun) dengan KH2IMTiYA, korang boleh dapat diskaun 5% tapi kena bagitahu dekat Order Form 
"Saya Reader Blog Nurfarah" 

Kalau berminat boleh jenguk-jenguk:


BRIGHTANGLE ENTERPRISE  (AS 0349388-M)

96A, JALAN PJ3,

JITRA, KEDAH

TELEFON : 019-549 3395

EMAIL : beli2buy2u@gmail.com

p/s: Telekung Nurcinta ni dah masuk Kedah F.M tau, so cepat dapatkan sekarang juga!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.