Thursday, October 31, 2013

Qaseh Gold Energy & Milk Booster

SUSU MERUDUM??? anak asyik menangis je tak cukup susu... dah cuba pelbagai cara namuh masih tidak dapat diselesaikan... Jom try QASEH GOLD ADINDA!!!

QASEH GOLD ADINDA SEBAGAI ENERGY & MILK BOOSTER!!! 1- Qaseh Gold mengandungi Habbatus sauda yg terkenal untuk merangsang penghasilan susu badan. 2- Qaseh Gold penuh dengan zat besi & kalsium serta mineral yang melancarkan pengeluaran susu badan 3- Qaseh Gold juga bertindak melancarkan peredaran darah, dimana darah lancar dengan tekanan yang normal seterusnya melancarkan penghasilan susu badan.
4- Qaseh Gold terdapat trypthofan yang berjaya menghilangkan penat & stress serta stabilkan mood si ibu.
Apabila ibu gembira terhasil lah susu yang berkualiti & banyak...




Apakah Kebaikan Susu Ibu?

Terdapat banyak faedah kepada kedua-dua ibu dan bayi apabila kita mengamalkan penyusuan bayi secara natural. Kita disaran memberi susu ibu kepada bayi sehingga bayi berusia sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa makanan sampingan lain, tanpa susu formula lain dan tanpa diberi air masak pun kepada bayi.

Susu ibu kaya dengan antibodi serta hormon-hormon yang mampu memberi perlindungan kepada bayi daripada masalah usus (gastrousus), jangkitan pada pernafasan, jangkitan telinga, alahan makanan, kerosakan gigi, pneumonia dan meningitis. Ia juga menggalakkan pertumbuhan pembentukan otot-otot muka dan rahang.

Penyusuan bayi juga baik untuk ibu

Menyusu bayi juga baik untuk ibu. Antaranya ia akan merembeskan sejenis oksitosin dimana hormon tersebut membantu mengecutkan rahim dan mengembalikan rahim ke bentuk asal. Ia juga membantu mengurangkan berat badan sehingga 500 atau lebih kalori sehari dengan aktiviti tersebut. Ia juga mengurangkan risiko terkena kanser payudara, pre-monopouse, kanser ovari dan osteoporosis. Selain itu, faedahnya adalah seperti berikut:

Jika mampu memberi susu ibu kepada bayi secara natural, ianya lebih mudah. Tidak perlu untuk membasuh botol-botol susu dan ianya boleh diberikan dimana-mana dan bila-bila masa.
Susu ibu dijadikan Allah khas untuk keperluan bayi dengan jumlah dan faedah yang sangat mencukupi. Ia mengandungi kuantiti yang paling tepat seperti nutrient, protein, lemak dan karbohidrat untuk bayi. Tiada susu yang setanding susu ibu untuk diberikan kepada bayi.
Jika penyusuan dilakukan secara natural, ia mampu mengeratkan hubungan antara ibu dan anak. Ia merupakan sentuhan kulit dan rangsangan tersebut turut dirasai bayi.
Di dalam Islam ada menyatakan bahawa besar pahalanya seorang ibu yang menyusukan anaknya. Ia menyebut bahawa demi kesihatan anak, ibu hendaklah menyusukan anak dengan susu ibu. Sejajar dengan firman Allah di dalam Al-Quran Surah Al-Bakarah Ayat 233 yang bermaksud:


“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan”

Imam Syafie berkata, “Sihat atau tidak anak itu bergantung samada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan”

Kelebihan menyusukan anak menurut Islam:

Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susubadan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), maka maalaikat-maalaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
InsyaAllah susu ibu menjadikan anak lebih sihat daripada terkena penyakit terutama selsema dan batuk.
Dengan memberi air susu ibu kepada anak, pengaruhnya sangat besar terhadap perkembangan dan kesihatan fizik dan jiwa anak.
Jika semalaman ibunya tidak tidur kerana menjaga anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberi pahala seperti memerdekakan 70 hamba ke jalan Allah.


Qaseh Gold Adinda/Kekanda: RM71.90 sebotol 500ml tahan untuk sebulan.
Sole (Pati Kristal Garam Mineral) : RM52 sebotol.
whatsapp/sms 017-3008665

http://dqasehbeauty.blogspot.com/

Tuesday, October 29, 2013

Koleksi terbaru Nadira Collections.

Assalamualaikum...
Sekali lagi Nadhira Collections tampilkan design terbaru bagi jubah dress. Design kali ini semestinya lebih menarik dan sangat selesa untuk digayakan oleh para penggemar jubah/dress. Tambahan pula, design ini limited edition, hanya didatangkan dengan beberapa warna. Perincian adalah seperti berikut: 
* Meterial lycra berkualiti + lace dan manik yang dijahit dengan jahitan yang sangat kemas.
* Limited Edition hanya 5 warna sahaja (Gold, Royal Blue, Green, Purple & Red)
* Kain selesa dan sejuk dipakai.
* Harga : RM105 Free Postage seluruh Malaysia.
* Saiz available S, M, L, XL & XXL (Boleh rujuk jadual saiz untuk dapatkan saiz yang ideal untuk anda!!)
* Sebarang tempahan boleh pm, sms/whatsapp ke 013-2668926.
* Boleh juga terus email ke nadhirahadif@gmail.com (sila nyatakan kod dan saiz)


 




 

 


Kalau nak tengok saiz boleh rujuk di bawah:





Kalau nak tengok banyak lagi koleksi boleh terus ke fan pages di bawah:



Nak tempah, nak booking dan nak tanya detail jangan malu-malu untuk terus contact:

sms/whatsapp ke 013-2668926.
 
Boleh juga terus email ke nadhirahadif@gmail.com (silanyatakan kod dan saiz)


P/s: Banyak pilihan cun-cun, sila contact owner shop ye..





Saturday, October 12, 2013

Jom dapatkan Baju Kurung Pesak Gantung dan Dress Jubah!





Eksklusif Design Kurung Pesak Gantung (batch 5)


~Memperkenalkan eksklusif design kurung pesak gantung~
JOM CUCI-CUCI MATA DULU. PERLU SAMBAR BARANG SEHELAI. DIJAMIN PUAS HATI UNTUK SI PEMAKAI. SEMESTINYA BERTAMBAH AYU DAN SOPAN.-)
Perincian:-
meterial dari cotton vietnam.
pinggang getah dan kain susun tepi.
saiz available boleh rujuk di bawah setiap gambar.
harga hanya RM89 free postage seluruh Malaysia.
*untuk tempahan boleh sms/whatsapp ke 013-2668926*
 
 

 
 
 Anggerik Jubah Dress (1st Batch)

Pergi berburu ke dalam hutan,
Dapat seekor si ayam jantan,
Jubah Anggerik menjadi pilihan,
Untuk digayakan di hari lebaran.

Mari cik-cik dan puan-puan,
Design baru, warna menarik memang menjadi perhatian...

~ Meterial dari Lycra Berkualiti
~ Sejuk, tebal dan nampak jatuh apabila dipakai
~ Sila rujuk jadual saiz untuk ukuran yang tepat
~ Harga hanya RM89 free postage seluruh Malaysia
~ Saiz available boleh rujuk di bawah setiap gambar
~ Untuk tempahan sila sms/whatsapps ke 013-2668926
 








 SESIAPA YANG TINGGAL DI PETALING JAYA, JALAN KLANG LAMA DAN YANG SEWAKTU DENGANNYA IF NAK TENGOK SENDIRI STOK BOLEH CALL 013-2668926 UNTUK APPOINTMENT. TQ


Kalau nak tengok koleksi dress dan baju kurung menarik dan boleh buat korang jatuh cinta 10X cepat-cepat serbu fan pages ni :



call/sms/what apps:  013-2668926



P/s: Aku pun dah jatuh cinta tengok koleksi baju-baju kat situ..wahh rambang mata tau..mesti cantik beseri masa hari raya nantikan hehehe :)

Wednesday, October 9, 2013

Review Essenseri: Kalau nak berseri kenalah pakai ESSENSERI.

Assalamualaikum..

Lamaaa sangat tak update ye..berhabuk kena cuci blog ni hehe..

Kali ni aku nak share dengan korang tentang produk kecantikan yang memang nak bagi korang cantik berseri-seri.

Kalau tengok kat pasaran serum mist for skin ni memang mahal, sampai beratus-ratus. Mesti rasa nak pitam kalau beli tambah-tambah kalau student macam aku ni..mengharapkan pa and ma sahaja yang menghulurkan so kenalah cari produk yang harga berpatutan dan semestinya berkesan dan berkualiti!


Kali ni aku nak perkenalkan kepada korang yang tercari-cari skin care untuk kulit muka korang..

set lengkap Essenseri yang sangat best!

click image for read!

Sekarang aku sudah memiliki 4 set Essenseri Skin care yang sangat best!..dan nak share dengan korang hasil setelah seminggu penggunaan set essenseri ni. Serius sangat best!!!

Tapi sebelum aku review keberkesanan produk ni mai sini aku bagitau apa itu Essenseri ni, sebab mungkin ada yang belum pernah tahu.

 Essenseri merupakan produk penjagaan kulit yang ringkas, mudah dan pantas berkesan, diformulasi daripada bahan-bahan aktif dari alam semulajadi pada tahap peratusan yang tinggi. Kesemua bahan-bahan aktif yang terkandung didalam produk-produk Essenseri merupakan inovasi terbaru dalam teknologi sains kosmetik yang dibekalkan oleh syarikat-syarikat yang mempunyai lebih daripada 50 tahun pengalaman bersama didalam industri kesihatan dan kecantikan. Produk-produk Essenseri juga bebas daripada bahan beracun dan bahan yang kasar kepada kulit.

Ini adalah set lengkap my Essenseri:

1. ESSENSERI SKIN RENEW FACIAL CLEANSER (PEMBERSIH MUKA) RM18
2. ESSENSERI ACNE REDUCTION SERUM MIST (SERUM SEMBURAN) RM29
3. ESSENSERI AGE DEFYING SERUM MIST (SERUM SEMBURAN) RM29
4. ESSENSERI EXTRA WHITENING SERUM MIST (SERUM SEMBURAN) RM29


 ESSENSERI SKIN RENEW FACIAL CLEANSER (PEMBERSIH MUKA)

Aku pakai pembersih muka ni 3X sehari iaitu pagi, tengahari dan malam.
Bau pencuci muka ni tak ada bau, cuma bau segar je.
First time pakai tu, rasa macam pencuci ni menyerap ke dalam muka, rasa macam dia cuci muka secara keseluruhan.. Best! rasa macam bersih giler kulit muka, guna sedikit je pun dah memadai..so boleh berjimat kan hehe.. Lepas pakai rasa segar, kotoran macam bedak, cream yang melekat kat muka memang licin keluar dan kulit rasa lembut je lepas pakai :) Langsung tak mengeringkan kulit.



ESSENSERI EXTRA WHITENING SERUM MIST (SERUM SEMBURAN)

Setiap kali lepas cuci muka aku akan pakai extra whitening serum mist ni, sembur sambil tutup mata agar tak masuk dalam mata. Memang tone kulit rasa lebih sekata..dan rasa lebih putih bersei-seri hehehe..serius just sembur dan ratakan guna jari..rasa sangat lembut dan melembapkan kulit mukaku.


ESSENSERI ACNE REDUCTION SERUM MIST (SERUM SEMBURAN)

Kalau waktu bulan mengambang ni, mesti ada jerawat yang timbul, seketul atau berketul-ketul hehehe..so hari tu ada jerawat seketul ni dengan beraninya menghinggap ke wajahku..terus guna acne reduction ni...sembur dan ratakan dengan jari..alhamdulilah esoknya semakin surut dan hilang dari wajahku hehe..pori-pori pun makin mengecil. Memang kena ada ni, sebab kalau jerawat ada je kena sembur dia cepat-cepat supaya pi jauh-jauh. So spare yang ni untuk waktu-waktu jerawat menyerang tau!


 ESSENSERI AGE DEFYING SERUM MIST (SERUM SEMBURAN)

Ini fungsinya untuk meningkatkan pengeluaran kolegen agar kulit muka sentiasa remaja..terasa macam belasan tahun pulak. Age defying serum ni aku guna time nak tidur, masa nak masuk tidur ni..aku terus sembur dan ratakan dengan jari..rasa segar je. Bangun pagi tengok kulit makin shining je..lembutt sangat!


 Inilah set Essenseri yang aku miliki. Saiznya yang kecil ni memudahkan aku untuk travel ke mana-mana..letak dalam handbag pun senang..lepas cuci muka terus sembur..wahhh segar je. 


Kulit muka rasa lebih sekata dan lebih segar :) Selepas seminggu penggunaan Essenseri.


Ini bukan gambar edit guna camera 360 or sewaktu dengannya, just guna hp cabukk samsung camera bahagian hadapan je hehehe..


Kalau nak tengok gambar edit, nahhh gambar kat bawah ni 

v




v





v



Yang ini memang guna Camera 360..nampak sangat fakenya!

hahahah!!


Ingin memiliki dan nak tahu maklumat lanjut tentang ESSENSERI?

Jom terjah 

FACEBOOK: ESSENSERI

P/S: Cepatlah terjah kot-kot ada special offer untuk korang!

Wednesday, October 2, 2013

CMC Ubat resdung yang terbaik.

Assalamualaikum..

Pagi-pagi asyik assyumm assyummm...
mesti tak selesakan..sebab rasa gatal-gatal..lepas tu nikmat hidup pun semakin berkurang sebab tak dapat makan sedap-sedap seperti seafood..mesti meleleh je air liur kalau tengok orang makan seafood, kang termakan terus rasa nak garu guna kaki pulak hehehe...

RESDUNG sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat apabila daya tahan penyakit atau antibodi seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman (HAMA) yang terus merebak dalam tubuh serta mengakibatkan pelbagai penyakit lain seperti MIGRAIN, MULUT BERBAU, RAMBUT GUGUR, JERAWAT BATU,KEPUTIHAN (bagi wanita), KULIT KERING dan sebagainya!






Harga CMCURE:
Full pack rm85 ( 60 caps - utk 1 bulan ) Free postage

Half pack rm45 ( 30 caps - 15 hari) Free postage

Setiap pembelian layak mendapat free gift 




2 biji setiap malam sblm tido bagi yg ada problem terlupa ambil 1 biji pagi 1 biji malam


CMC MOST WANTED PRODUCT !!

Ringkasan Produk
Bahan ramuan dalam kapsul:
i. Kunyit Putih, Kunyit Gajah, Halia Bara, Bunga Inai Merah (hanya menggunakan campuran semulajadi)
Khasiat Kapsul Kunyit Putih :
ii. Mematikan perkembangan kanser (Termasuk tanda awal HIV);
iii. Mengatasi masalah kewanitaan (Keputihan dan haid yang tidak teratur);
ii. Menurunkan berat badan keterlaluan;
iii.Melancarkan peredaran darah;
iv.Mencegah Barah Angin; dan
v. Mengurangkan nafas berbau dan sakit gigi.


Jadi agen pun boleh!!


CMC, PENAWAR RESDUNG No.1 di MALAYSIA

KALAU KORANG BERMINAT NAK CUBA CMC NI, BOLEH TERUS CONTACT OWNER KAT BAWAH, SMS atau WHATAPPS. SERIUS RAMAI YANG DAH SEMBUH. SO CUBALAH SEBELUM KEADAAN MENJADI PARAH!!!
Dapatkan penerangan dan maklumat lanjut dr sy;

Zainab 'Abidah (Pengedar sah CMC Selangor Gombak dan kawasan sekitar) Sms/Whatsapp 0122292739


Le Chantique Shope




P/s: Terus hubungi Zainab Abidah tau, cepat sebelum terlambat!!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.