Friday, November 29, 2013

VIP / VVIP/ Golden Number for sale

Assalamualaikum kali ni aku nak promote nombor tapi bukan nombor ekor ye..

Korang mesti nak memiliki nombor telifon bimbit yang cantik atau nombor idaman like tarikh tertentu or apa-apa sentimental value korang boleh dapatkan kat

VIP / VVIP/ Golden Number for sale

 

Aku nak promote antara nombor yang best-best tapi ni sikit je tau..banyak lagi nombor yang korang boleh minta pada owner shop.  Karang aku letak semua korang boleh pengsan tengok nombor hahaha.


0106011112 0106011113 0106011114 0106011115 0106011116 0106011117 0106011118 0106011119 0106022221 0106022223 0106022224 0106022225 0106022226 0106022227 0106022228 0106033331 0106033332 0106033334 0106033335 0106033336 0106033337 0106033338 0106033339 0106044441 0106044442 0106044443 0106044445 0106044446 0106044447 0106044448 0106044449 0106055551 0106055552 0106055553 0106055554 0106055556 0106055557 0106055558 0106055559 0106002226 0106003336 0106004446 0106005556 0106005656 0106006066 0106006611 0106006667 0106007776 0106010003 0106010004 0106010005 0106010009 0106020001 0106020003 0106020004 0106020005 0106020006 0106020007 0106020008 0106020009 0106030001 0106030002 0106030004 0106030005 0106030006 0106030007 0106030008 0106030009 0106040001 0106040002 0106040003 0106040005 0106040006 0106040007 0106040008 0106040009 0106050001 0106050002 0106050003 0106050004 0106050006 0106050007 0106050008 0106050009 0106001444 0106005333 0106007111 0106007333 0106007444 0106007555 0106009333 0106009444 0106009555 0106012444 0106012777 0106012999 0106013111 0106013222 0106013444 0106013555 0106013666 0106013777 0106014111 0106014333 0106014555 0106014666 0106015222 0106015333 0106015444 0106015666 0106015888 0106016111 0106016333 0106016444 0106016777 0106016999 0106017444 0106018111 0106018222 0106018333 0106018444 0106018555 0106018666 0106018777 0106018999 0106019111 0106019222 0106019333 0106019444 0106019555 0106019666 0106019777 0106019888 0106020444 0106020555 0106020666 0106020777 0106021222 0106021333 0106021444 0106021666 0106021777 0106023111 0106023222 0106023444 0106023555 0106023777 0106023888 0106024111 0106024222 0106024333 0106024555 0106024666 0106024777 0106024999 0106025111 0106025222 0106025333 0106025444 0106025666 0106025777 0106026111 0106026222 0106026333 0106026444 0106026555 0106026777 0106026999 0106027111 0106027222 0106027333 0106027444 0106027555 0106027666 0106028111 0106028222 0106028333 0106028444 0106028555 0106028666 0106028999 0106029222 0106029333 0106029444 0106029555 0106029555 0106029777 0106030111 0106030222 0106030444 0106030555 0106030666 0106030777 0106031333 0106031444 0106031555 0106031666 0106031777 0106031888 0106031999 0106032111 0106032333 0106032444 0106032555 0106032666 0106032777 0106032888 0106032999 0106034111 0106034222 0106034333 0106034555 0106034666 0106034777 0106034888 0106034999 0106035111 0106035222 0106035333 0106035444 0106035666 0106035777 0106035888 0106035999 0106036111 0106036222 0106036333 0106036444 0106036555 0106036777 0106036888 0106036999 0106037111 0106037222 0106037444 0106037555 0106037666 0106037888 0106037999 0106038111 0106038222 0106038333 0106038444 0106038555 0106038666

Korang juga berpeluang untuk menang:


Pergi Balik RIO Rio de Janeiro BRAZIL Secara PERCUMA . Wang Saku juga diberikan . Samsung Note III pun boleh dapat PERCUMA ( Terbuka kepada pengguna ONE XOX shj) sila baca sampai habis

Terma & syarat peraduan:

1. Peraduan cabuatan bertuah ini terbuka kepada semua pelanggan Onetelco-XOX berumur 12 tahun dan ke atas KECUALI Wakil, Pengedar dan/atau Peniaga (termasuk agen pengiklanan dan promosi) Onetelco-XOX termasuk ahli keluarga terdekat mereka.

2. Untuk menyertai peraduan ini, pelanggan hanya perlu membuat top up sekurang-kurangnya RM30.00 dan ke atas dalam satu transaksi semasa tempoh kempen (16 Oktober 2013 - 30th April 2014) untuk melayakkan penyertaan cabutan bertuah.

3. Setiap RM30.00 melayakkan satu (1) penyertaan.

4. Selain itu, langganan untuk semua pakej data bulanan juga dikira sebagai satu (1) penyertaan untuk peraduan. Data tambahan dan pelan data harian terkecuali daripada peraduan.

5. Tiada had kepada jumlah penyertaan.

Hadiah-hadiah:

Hadiah Utama
Satu (1) tiket masuk untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Dunia di Rio de Janeiro termasuk tiket penerbangan, penginapan dan wang saku.

Hadiah-hadiah Bulanan
i. Oktober 2013: Satu (1) X Samsung Note III
ii. November 2013: Satu (1) X Samsung Galaxy S4 Zoom
iii. Disember 2013: Satu (1) X Sony Nex 5-T twin lens
iv. Januari 2014: Satu (1) X Samsung 40” LED TV
v. Februari 2014: Satu (1) X Sony Ericsson Z Ultra
vi. Mac 2014: Satu (1) X iPad 16GB
vii. April 2014: Satu (1) X MacBook

Anda boleh mengekalkan no lama anda dengan harga rm 70 (kos simcard PERCUMA+ RM 5 kos pos + Topup RM60+5) untuk melayakkan anda mendapat mendapat 2 tiket cabutan Bertuah.

sila komen "simcard MNP percuma" untuk CLAIM simcard anda. Hanya untuk 10 orang yang terawal sahaja. 15 orang seterusnya perlu membayar sim mnp dengan Harga RM 10 .

Atau anda boleh juga memilih no dibawah dengan tambahan RM 15 / each
0108726501
0108726503
0108726504
0108726498
0108726514
0108726531
0108726534
0108726538
0108726543-80
0108726548
1113362855
1113362858
1113362867
1113362886
1113362912
1113362952
1113362960
1113362989
1113363010
1113363026
1113363050
1113363119
1113370166
1113363193
1113363211
1113370023
1113370034
1113370052
1113370069
1113370079
1113370084
1113370167
1113370173

Untuk lebih lanjut layari
http://www.onetelco.com.my/rio-tc.html

SMS YES 'SIM PERCUMA' KE 014 5019541 untuk cara pembayann


https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1450188_556092921147165_1640506461_n.jpg
 Untuk info lanjut korang kena hubungi owner shop, jangan hubungi aku pulak sebab bukan aku yang menjualnya


atau 

https://www.facebook.com/shopVIPnumber


Wednesday, November 27, 2013

Dah lama tak pokpet pokpet dalam blog sendiri.

Assalamualaikum..

Rindu kat blog busuk ni. Nak update macam orang lain juga. Rinduuuuu tapi sebab busy dan malas nak luang masa extra for my blog so macam itulah jawapannya ler...

Sekarang ni aku tengah busy dengan tesis..alhamdulilah beberapa kali turun field work..semua data dah collect dan masuk dalam SPSS..sekarang dalam proses analisis..banyak benda kena study about SPSS..jenis analisis kalau ikutkan kena buat 3 jenis..aduhai sempat ke???..rasa nak pengsannn :(

Berat badan pun dah turun..
Diet tu memangg diet tapi stress tu yang lagi penguatnya..

Ini gambar masa awal pengajian Masterku.

Masa tu pipi kembong macam ikan buntal..
Lagi kembong asyik makan je kejanya hahaha..


Tapi sekarang kg kg sudah berkurangan dan masih 6kg perlu di buang..ikutkan nak buang lagi 10kg tapi nanti tak ideal pula dengan ketinggian dan rangka badan..



Nak kata kurus tu tak lah masih demokkk lagi..masih nak turunkan ni.. Kalaulah lelemak ku boleh di bluetooth kan senang atau tranfer masa money online hahaha..pasti free je aku bagi korang..



Sebenarnya aku stress mengadap benda alah ni..384 responden..yang dapat collect tu dalam 300 something..tengok satu-satu, masukkan data satu-satu..mengadap satu-satu..rasa mata ni berpinar-pinar dan sindrommm hyper tensi macam nak datang je..



Sengaja di kaburkan..letih wehh..rasa nak muntohhh menhadap benda ni.. Doakan aku berjaya ye dan aku boleh viva semester ni dan dapat pointer tinggi untuk my thesis ni.. Risauu weii masa itu emas..



Gambar terbaru..fresh dari ladang untuk reader cik nurfarah..lip lap lip lap lagi tu... I sayang my reader yang hari-hari sudi melawat blog yang tak seberapa ni..



I nak kurus macam gini..baru sepadan dengan orang kat sebelah tu..siapa lelaki tu??? aku pun tak kenal sebab aku just main aplikasi ni dalam handphone..main hentamm tapi cun kan I..

hahaha..sila gelak sambil tutup mulut..

Ok bye! :)





Tuesday, November 26, 2013

Full template for Ct Sara

Assalamualaikum..

Nak update tempahan lagi ye.

Tempahan kali ni dari kak ct Sara

Ini blog peribadi.

Tuan blog nak 2 column je.


Blog ni agar rumit nak design sebab main coding for all sidebar..kena design semua baru boleh coding...

Theme color putih, pink dan little purple.

Doodle, dipilih sendiri oleh tuan blog..

Yang selalu tanya aku design doodle or tidak jawapannya adalah TIDAK. Kalau ada doodle sendiri boleh bagi yerrr..

Nak tengok real???


Berminat dengan hasil tanganku??
P/s: Aku ambil tempahan terhad je ni.




Full Template untuk Mina Reenamee

Assalamualaikum..

Tempahan full template for blog shop lagi hehehe..

Kali ni theme ialah pink purple! I like this color tau.

Blog ni ada jual pelbagai vitamin Shaklee. Kalau korang nak dapatkan Shaklee dengan harga terbaik boleh terus ke blog tuan nya yer..



Aku prefer to suggest if korang guna 2 column if suka letak picture yang bersaiz besar. Macam blog aku memang terang mata tengok picture kan.

Blog ini bertemakan color pink dan purple...ada bunga-bunga cinta sekali.

Nak tengok real blog??



Berminat dengan hasil tanganku??
P/s: Aku ambil tempahan terhad je ni.


Tempahan Full Template dari Miss Beila

Assalamualaikum,

Kali ni nak update tempahan full template lagi.

Kali ni daripada Miss Beila.

Blog beliau baru dan private lagi.


Jenis column adalah 3 column, theme pink plus purple.

Katanya nak tulis novel online.

So bolehlah ramai-ramai pergi baca ye.

Nak tengok full?

http://missbielarosli.blogspot.com/

Berminat dengan hasil tanganku??

Tempahan full template daripada Anita Lovely Cakes.

Assalamualaikum..

Lamaaa sangat tak update, memang banyak benda nak update..dengan tutorial, review produk, iklan dan bermacam lagi tapi busyyyy sangat.

Untuk pembuka tempahan adalah daripada Anita Lovely Cakes.

Blog ni adalah blog shop.

Tuan blog menyerahkan kepadaku untuk reka bentuk blog. Theme colour pink dan biru.

Blog ni dekorasi dia simple sebab memang good for blog shop, pelanggan mudah nak tengok dan lihat dan tidaklah terlalu beratkan.

Banyak cakes menarik dan sedap!..kalau korang duduk sekitar Ipoh boleh contact sis Anita ni.

 


Jenis column adalah 3 column.

Nak tengok secara real??

 
Berminat dengan hasil tanganku??



P/s: Aku ambil tempahan terhad je ni.


Sunday, November 24, 2013

FANTABULOUS MASK AND SCRUB

Assalamualaikum dan selamat hari Jumaat yang berbahagia.

Happy sangat sebab dapat tajaan dari Le Chantique Shope.

Kali ni aku nak cerita pasal hal kecantikan ni, marilah dengar..korang tak nak cun melecun ke??

Sebenarnya aku memang menitikberatkan hal kecantikan..terutama sekali kulit muka, bila tumbuh seketul jerawat mesti rasa tak puas hati, membelai jerawat tu sampai pecah..sampai berdarah..akhirnya tuttt ada parut. Walaupun parut tu tak berapa nak nampak tapi hati still risau. Asyik nak membelek-belek je..bila parut tu dah kering picit lagi..akhirnya ada tinggal kesan kat muka.

Yes! aku perlukan skin care untuk rawat wajah aku yang tak berapa nak macam telur dikupas tu chewahh.. Nak pergi spa buat facial mahal pulak, dah la sekali buat je lepas tu kena datang lagi. Aku tak sanggup sebab aku kan student..semua duit dari pa and ma je hahaha.

Jadi aku perlukan skin care yang murah, mudah dan boleh buat berulang secara sendiri.

Pernah juga dengar FANTABULOUS MASK AND SCRUB tapi belum pernah cuba. Tapiii aku sangat bersyukur sebab di beri peluang untuk cuba Fabtabulous mask dan scrub, dannn aku sendiri dapat rasakan bestnya produk ini dan korang juga mesti cuba!


Mari aku kenalkan produk best ni!

Ini adalah set penuh Fabtabulous mask dan scrub, diletakkan dalam uncang ini untuk memudahkan korang bawa ke mana saja.



Dalam set ini ada:

1. Facial scrub
2. Facial masker
3. Berus - untuk masker
4. Mask kapas kosong (5keping)- diletakkan lepas korang letak masker kat muka, kalau tak nak guna pun boleh jugak!

Facial scrub

1. Langkah pertama korang perlulah menggunakan facial scrub. Ambil, 1-2 kali picit sahaja.
2. Sapu pada 4 penjuru Muka, kemudian ratakan
3. Sapu/tenyeh/tonyoh secara lembutdi seluruh muka.
4.Gosok smpai gosok biji2 tu hilang, kemudian cuci dgn air dan lap bg kering. Aku lebih prefer lepas tu basuh dengan pencuci muka dan keringkan.


Facial Mask


http://2.bp.blogspot.com/-Wu_Slukj7EY/UScgYj0KesI/AAAAAAAABXE/6ugKNlto3qg/s1600/images.jpg

1. Lepas siap keringkan muka korang, korang kena bancuh mask. Ingat jangan bancuh dulu, kang kering pulak mask tu, bila betul-betul nak pakai baru bancuh, kalau boleh slowkan kipas, sbb takut mask cepat kering dalam bekas.
2 .ambil 1 sudu teh masker, skit ja...tambah air sikit,gaulkan smpai dapat bancuhan yg pekat


3.sapu pada wajah guna brush untuk memudahkn anda, start dari dagu, naik ke pipi kanan,hidung dan dahi...ulangkan step yg sama pada sebelah kiri....klo ada baki bleh disapu layer kedua untuk ratakan mask. Kalau nak tepek mask kosong tu pun boleh, tak nak tepek pun tak apa. Tiada sebarang paksaan hehehe.

Please jangan lari, ok..hahaha

4.tggu 30 minit atau smpai masker kering, dilarang bercakap @ gelak...apa-apa sahaja pergerakan wajah akan menyebabkn kedutan, so sebulan pakai mask make sure anda dlm keadaan santai..
5. cuci,pakai toner, serum,krim malam/siang (depends waktu mana anda buat facial ok), aku cuci dengan toner je.

Dah siap di cuci dan pakai toner. Rasa macam snow white je haha.

Close up lagi, rasa sangat bersih dan nyaman..




Langkah mudah untuk mendapat kulit cantik dan sihat, serius aku suka!!

My Review:

 Yang BEST:

Facial scrub- Serius best sangat bila pakai. Semua kotoran kat muka rasa macam keluar, kulit jadi lembut dan licin. Dan paling best lembab ke kulit dan tidak mengeringkan! bau pun sedap!

Facial Mask- Bila pakai ni ala-ala pakai bedak sejuk je. Muka rasa sejuk je. Lepas tu rasa macam segar gila. Bukak je mask ni, liang roma jadi halus..kulit bersih mulus!

Yang TAK BEST:

-Untuk si pemalas memang tak best sebab kena bancuh bagai!
-Kena cepat-cepat apply kat muka selepas bancuh sebab takut masker berketul-ketul.

Kesimpulan:

Aku suggest produk ni untuk korang yang mempunyai banyak jerawat kecik-kecik, parut jerawat, noda-noda hitam dan sangat penting untuk korang yang memang nak cun kan muka tu! Serius sekali guna dah rasa best, tak sabar nak guna lagi hehehe!

rating 7/10

Nak tengok lagi keistimewaan dan lebih testimoni, jom ke:

Friday, November 8, 2013

Tempahan Design dan Edit Blog.

LIMITED EDITION SAHAJA!! CEPAT SEBELUM FULL!!
SILA BACA DAHULU SEBELUM MEMBUAT SEBARANG TEMPAHAN
 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kepada pembaca dan pelanggan yang berminat untuk mendesign dan edit blog, anda boleh membuat tempahan.

Pakej :

Pakej 1 : Full Template
(Template + Header + Footer)

Pakej 2 : Template sahaja
(Template + Footer) 

Pakej 3 : Header sahaja
(Header)
Harga akan diberikan berdasarkan pakej anda. Best prices!!
Mahal?? Nak Nego boleh..jangan tanya harga terus lari tanpa sepatah dua kata. Kerja design ni bukan kerja jual barang yang ada stock lepas tu boleh pos...saya perlu MASA, IDEA, RUANG..
Hormati masa kerja saya yer.
(kerja design blog ni, saya buat part time sahaja. Waktu malam dan weekend je insya Allah saya free)

# Cas tambahan akan dikenakan bergantung kepada "kerumitan" dan permintaan pelanggan. Tertakluk kepada terma dan syarat. Saya berhak meletakkan harga selain pakej di atas.
#Review Blog bukan harga pakej tapi tanda penghargaan kepada pelanggan yang menempah dengan saya, sekiranya pelanggan tidak suka blognya di review boleh beritahu saya semasa proses perbincangan.

SILA BACA SEGALA TERMA DAN SYARAT DI BAWAH SEBELUM MENEMPAH.

Syarat Perkhidmatan:

1. Kerja mendesign akan dimulakan sekiranya anda telah menjelaskan bayaran dan anda perlu menunggu giliran anda. ( first pay first serve, pelanggan yang tidak membuat pembayaran tidak akan dilayan). Bayaran adalah FULL PAYMENT.

2. Jangka masa/kerja mendesign bergantung kepada giliran atau pelanggan sebelum anda dan kelapangan masa saya serta kerumitan design yang anda minta.

3. Hanya mendesign blog jenis Blogger/Blogspot sahaja.

4. Saya memerlukan id dan password anda semasa proses pemasangan template.

5. Cas tambahan akan dikenakan bergantung kepada design, "kerumitan" dan perkhidmatan tambahan.

6. Maksimum pengubahsuaian adalah 2X sahaja. Sekiranya anda membuat pengubahsuaian melebihi 2X semasa proses mendesign anda akan di cas RM10 setiap kali ubahsuai. Sebelum proses design fikirkan design apa yang anda kehendaki. Jangan berubah-ubah fikiran. (Saya masih bertimbang rasa lagi ya)

7. Wang tidak akan dikembalikan sekiranya anda masih tidak berpuas hati walaupun sudah lebih 2X kali proses design.(hormatilah masa dan kerja saya semasa proses mendesign blog anda, saya sudah berikan trade mark design saya, kalau anda suka teruskan menempah jika inginkan design yang terlalu hebat anda boleh cari designer lain).

8. Selepas final design@muktamad, tiada sebarang perkhidmatan antara saya dengan pelanggan. Cas baru akan dikenakan sekiranya inginkan perkhimatan baru.

9. Saya hanya mendesign template dan edit blog sahaja, tidak mengambil khidmat untuk "create atau buat blog atau update entry anda/ubahsuai kandungan entry/blog anda".

10. Sekiranya template anda rosak atas perbuatan sendiri tidak akan dilayan. Bukan tanggungjawab saya.

11. Saya tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang gambar yang mempunyai "Hak Cipta Terpelihara". Pastikan anda mengetahui sumber asal gambar anda sebelum menggunakan gambar tersebut. (doodle, dolly, cartoon, photo dan sebagainya) *Saya tidak mendesign doodle/dolly/kartun.

12. Sila bagitahu design/thema anda secara detail agar mudah untuk saya mendesign.

13. Fikir dan finalkan terlebih dahulu design anda sebelum kerja design dilakukan.

14. Saya mempunya trade mark design saya tersendiri. Anda boleh melihat FORTFOLIO saya sebelum menempah. Jika anda tidak suka akan hasil kerja saya. Anda boleh membuat tempahan pada designer blog yang lain.

15. Segala terma dan syarat ini adalah muktamad. Saya berhak menolak atau menerima tempahan daripada pelanggan. Tiada unsur paksaan.



Cara membuat tempahan.

1. Pilih pakej yang dikehendaki.
2. Emelkan kepada saya ke fara_idola@yahoo.com atau sms/whatapps 0172788373 (kalau nak cepat respon/call-call I tak jawab ye)
3. Setelah bersetuju melalui perbincangan yang dibuat, proses pembayaran boleh dilakukan.

Kaedah Pembayaran.
1. Hanya menerima pembayaran melalui CIMB bank dan Maybank sahaja (bagitahu tarikh dan waktu bayaran/referent number/print screen).
2. Top-up Maxis/Celcom untuk bayaran RM5 sahaja.

Design Blog.
Thema:
1. Tetapkan thema blog anda.
2. Pilih warna kegemaran untuk blog anda.

Column (rujuk gambar di bawah):
- 3 column.
- 2 column ( sidebar di bahagian kiri atau sidebar di bahagian kanan ).



Header:
1. Tajuk header.
2. Description/ucapan (jika suka)
3. Adakah ingin meletakkan URL/link blog anda di header?
4. Gambar- gambar sendiri, doodle, doolly, dan sebagainya.


Footer:
1. Perkataan yang ingin di footer.
2. Gambar- gambar sendiri, doodle, doolly, dan sebagainya.

# Anda boleh memberi contoh blog kegemaran anda sebagai examples.
KALAU ANDA BENAR-BENAR BERMINAT UNTUK DESIGN/EDIT BLOG BOLEH MENGHUBUNGI SAYA. JIKA SEKADAR INGIN MELEPASKAN BATUK DI TANGGA JANGAN BUANG MASA YE. 

Maklumat lanjut sila :
Emel : fara_idola@yahoo.com
WhatsApp/mesej: 0172788373 (no call ya!) respon terpantas dariku!

Nak tengok design saya?

 http://bicarafarah.blogspot.my/p/portfolio-header-design.html
http://bicarafarah.blogspot.my/p/blog-page_16.html



 Sekian, Terima Kasih.



Tuesday, November 5, 2013

Kek sedap dan murah untuk di tempah - area Kampar

Assalammalaikum.  Selamat tahun baru Islam..semoga kita lebih baik dari sebelum ini.
Hari ni nak ajak korang tempah kek snow cheese kek dan red velvet.  Kalau beli kat kedai confirm mahal tapi hari ni korang boleh menikmati kek snow cheese kek dan red velvet dengan harga yang lebih murah.
1 kilogram snow cheese kek RM40 sahaja
1 kilogram red velvet kek Rm55 sahaja
Free cod kawasan Kampar Perak sahaja atau kawasan berdekatan.
Yang pastinya korang takkan menyesal tempah kek ni sebab sangat SEDAP SANGAT!!!
Kalau korang nak tempah boleh terus contact my sister.
Shida
No telifon- 0105694590
Facebook : Ida Yushida
Snow cheese cake
Red velvet cake

Monday, November 4, 2013

Hope dipermudahkan.

Dalam proses utk field work. Harap dipermudahkan ye..lepas ni bersengkang mata update data, analisis dan siapkan bab by bab..
Ini baru sebahagian hahaha..banyak lagi la woiii..meh tolong aku ye..sekarang ni nak aktif blog semula sbb reader dah bising kita ni pemalassss nak update.
Aku update short2 je la entry asalkan be updated kannn...

Saturday, November 2, 2013

Ubat Kurus.

Assalamualaikum semua,

Ada yang tanya, ok tak makan ubat ni? Ok tak makan ubat tu?

Pada aku kalau tengok testimoni semuanya bagus, semuanya elok...berkesan je tapi indah khabar dari rupa. Buat menghabiskan duit je beli beratus-ratus tapi kesannya hampas.
Kali ni aku nak review serba sedikit pengalaman aku dengan ubat-ubatan ni... Harap dapat membantu korang yang nak dapatkan berat badan ideal ni. Ubat ni cuma agen untuk memudahkan proses kuruskan badan, makan dan minum kena kontrol juga lepas tu kena selalu buat senaman baru boleh kurus dengan sihat.

1. NH Detoxlim Natural Clenx Tea

http://4.bp.blogspot.com/-gPdQzquwcYI/TenLqWt5WwI/AAAAAAAABJA/8D2pdUisc20/s320/Fara1274.jpg 

Dulu aku ada kecohkan pasal ENTRY INI, korang click link untuk baca. Aku ni jenis tak boleh telan ubat yang jenis bau-bau macam tea ni. Tekak aku cepat loya nak termuntah...tutup hidung sambil telan tea ni. Mak aku cakap, macam mana le nanti beranak nanti sebab kena minum air akar kayu bagai..Aku minum 2-3 je lepas tu aku rerus tak nak minum tapi mak aku yang sambung minum. Mak aku cakap mudah nak membuang tapi tak ada la tercirit-birit 24jam ke tandas. Dia cakap perut dia kurus la tak la buncit macam dulu. Maknanya ada kesan jugalah minum tea ni tapi kalau tekak korang jenis boleh telan ok je kot tapi kalau jenis tekak macam aku ni tak usah beli lah..
Tapi, masa aku update entry pasal tea tu, ada reader kongsi testimoni kat aku..badan dia slim..dia minum hari-hari katanya..dan bila dah ok minum 2hari sekali dan bila dah dapat berat ideal 2-3x seminggu. Bagus juga ni. Boleh dapatkan di Watson dan Guardian ya!

2. Orang Kampung Herbal Tea
Bau dia macam NH Detoxlim Natural Clenx Tea tapi bau tea orang kampung ni lagi kuat..lagi kena tutup hidung tapi sekarang dah ada perasa limau nipis dan halia..so perasa halia aku boleh tahan lagi teguk. Aku pun tak terus menggunakannya sebab anda akan mengalami perut memulas dan akan termenung di dalam tandas beberapa kali sehari..Oh tidak boleh jadi buas!r macam ni haha..aku tak minum pun sebab macam julap pulak. Kalau aku rasa aku tak berry aku akan minum agar cerry berry hahahaha..


3. 2 be model

Aku try ubat ni masa tunggu konvo degree aku dalam tahun 2010..aku beli 2 kotak sebab ada promotion..masa ni ada duit gaji so bolehlah beli supplement sendiri. Masa ni penjual tu suggest katanya ramai yang ambil. Hasilnya..biasa je..1 kg pun tak turun..seminggu pertama je rasa macam cepat kenyang bila makan nasi lepas tu go bye lah..tak ada kesan pada aku. Tapi rasa dia sedap sebab rasa strawberry..ala-ala minum just gitu! NEXT!

4. Sendayu Tinggi





 Ketiga-tiga aku dah try tapi indah khabar dari rupa. Ini gara-gara terpedaya baca majalah wanita. Mungkin aku try bukan pada zaman kegemilangannya.. Setengah kilo pun tak turun hahaha.. Tapi tak kisahlah sebab masa tu guna gaji sendiri, kalau guna duit mak bapak mesti rasa menyesal kan hahaha.. Pada aku memang tak berkesan tapi pada korang aku tak tahu lerr.

5. Jamu Susut Mak Dara


Paling best hasil adalah Jamu Susut Mak Dara, selepas amalkan dua-tiga bulan memang nampak hasilnya. Tapi jamu ni memang panas kena banyakkkkk minum air. Jamu ni memang buang angin, lepas makan je mesti membuang (ke toilet) so can fit kan perut korang. Ada juga kilo-kilo tu turun. Best! Tapi take time juga..ikut jenis badan macam mana...jaga makan dan buat senaman ye..kurangkan minum ais-ais ni.


6. Slimming Set Shaklee


Aku ambil shaklee sebab nak fitkan badan yang makin slim tu (ewahhh)
Shaklee ni memang bagus tapii kalau korang ambil FULL SET. That mean korang kena ada Alfalfa+Herblax+Cinch+licithin+tea slim (setahun lebih aku amalkan)
Kalau korang beli semua set tu setiap bulan..insyaallah boleh turun tapiiiiii take time juga...sebab dia supplement dan cinch tu macam gantian makanan.. Antara ESP dan Cinch aku lagi prefer cinch sebab dia ada kesan..ESP tu pada aku kurang kalau untuk diet-diet ni. Tapi kalau korang ambil basic je kenalah tunggu lamaaaa sikit baru turun dan jangan tgk kilo sangat sebab makan set ni dia lebih kepada nak shapekan badan baru boleh lihat kilogram nya turun. Kena banyak sabar ye! Tapi bajet tu kena besarlah kalau nak beli full set, kalau korang nak beli basic kena takeee timeee tau!
Tapi aku memang tak putus makan alfalfa dia sebab best! keputihan hilang dan boleh mantapkan aset korang muahaha!

 7. Pati Delima Gulsan
 
Ini bukan ketegori ubat tau. Aku dah try ni memang best tapi masam ya ampunnn...aku ambil 1 sudu besar dan setengah sudu madu campur dalam air suam dan minum.. Baik untuk slim ni tau.. Ni cara paling murah dan ekonomi.. Pati delima ni ada jual dekat kedai-kedai jamu/ubat tradisional..harga dalam RM20, RM18 dan RM15..lagi murah mungkin ada. Korang pandai-pandailah server mana kedai yang jual murah. Madu pula beli je kat supermarket..beli yang original jangan beli yang mix gula tu tau,,kang kencing manis pulakk..kennn hahaha...
Untuk kurangkan selera macam dan untuk keluarkan banyak peluh memang berkesan..dan boleh memecahkan lemak. Kena amalkan selalu ler, jangan kata makan hari ini esok kau boleh slim melimm..memang takkan lah kannn.


OK, sambung next entry for tips lain pulak..tu pun kalau tangan ni rajin menaip..




 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.