Thursday, April 24, 2014

Tempahan Design blog 2014.

Assalamualaikum semua!

Busy dengan urusan diri sendiri sampai blog pun dibiarkan berkarat. Tempahan blog pun kena tunggu masa free untuk siapkan, kesian kat pelanggan aku yang sentiasa menanti blog mereka tapi alhamdulilah semua dah disiapkan dengan jayanya.

Untuk tempahan pertama dari blog KEDAI AISYA.
Blog ini bertemakan pink, dan blogshop. Menjual produk Shaklee, kalau berminat boleh hubungi tuan blog.


Bertemakan:
 2 column,
Warna soft pink :)
Nak lihat real? Jom ke KEDAI AISYA.




Selain itu, blogshop juga..kali ni Shaklee juga heheeheh :)


Bertemakan:
3 column
pink + hijau
Nak tengok real ??

Jom ke CAHAYAKU VITAMIN SHOP





Beralih ke blog peribadi pula,


Sweet sangat blog ni sebab anak akak ni semua comel-comel je.
Bertemakan:
2 column
warna pink, putih dan biru
Jom ke MY LIFE JOURNEY




Blogshop pula, blog ni baru buat, kata ownernya nak jual pelbagai jenis cookies, belum lagi update hehehe..harap Puan Rahmah rajin2lah mengupdate yerr.


Bertemakan:
3 column
si owner ni akak aku, dia cakap ikut suka aku nak design macam ne..so inilah hasilnya.
pink purple.
-tak update pong
Jom tengok real LOVELY CRUNCHIES




Ok, ini baru semalam aku publishkan...
Maaf yer kak asyik lambat je sebab sibuk ke sana ke mari..tapi alhamdulilah siap.
Blog ni blogshop + peribadi


Bertemakan:
3 column
warna pink
Jom tengok real BLOG SANTAI ALIYA


Korang berminat dengan design aku??
Boleh What Apps je kat no ni, 0172788373 (farah), RUJUK SINI
Aku tak layan sangat call2 ni tau, so what Apps.
Harga berpatutan.
Jangka masa?? memandangkan sekarang bisness ni aku buat part time, kena tunggu aku free baru boleh aku design..sebab next week aku dah start kerja so lagiii busy..korang kena sabar tau, kalau jenis tak sabar cancel je nak minta aku design sebab design2 ni memerlukan MOOD, IDEA dan TAKE TIME...bukan macam jual barang tau, ni kena perah otak nak design bagai.

Ok bye.







Cover Face Naturactor Meiko

Assalamualaikum,

Hari ni aku nak share tentang info beauty kat pembaca yang sangat dikasihi sekalian alam.

Selain daripada Kryolan Supracolor aku merupakan penggguna Naturactor Meiko..


Aku beli kat kaunter Meiko di Bangi, harga RM65 untuk benda cinonet ni.
Tapi jangan tengok kecik je..kecik2 cili padi tau. Dah lebih setahun pakai pun tak habis-habis lagi.



Sebenarnya, kalau kita perhatikan di internet, banyak juga si naturactor ni dijual ada bermacam versi..ada from china yang harganya lebih murah dalam rm30-35 gitu tapi aku rasa better beli yang from Japan, sebab Meiko ni memang from Japan..yang from China tu walaupun diaorang claim original versi china tapi tak sama yang original Japan..

Kalau beli kat kaunter, memang harga agak mahal tapi sangat berbaloi dengan kualitinya.

My Review:

Yang BEST:
Tekstur lebih ringan dan mudah disapu
-Mudah meresap dalam kulit
-Tahan lama
-Nampak natural
-Muka gebus je
-Boleh hidekan jerawat dan scar korang
-Tak payah nak pakai bedak bagai(kalau nak pakai just letak nipis je, so boleh jimat $$ dari beli bedak)


Yang TAK BEST:
-Kena pakai span basah bagai (buang masa)
-Jangan letak terlalu tebal kang nampak macam bercapuk

Kesimpulan:
Memang cover face yang paling aku suka. Tapi bab malas adalah kena berspan bagai..kena guna span basah..agak lecehh nak pi ambil span lepas tu basahkan..waduhh aku memang agak pemalas sikit bab gitu. Tapi kalau nak muka nampak sesuci lebaran pilihlah Naturactor Meiko!


rating: 9/10




Ini code yang aku pakai..untuk kulit cerahhh Malay.


Nak beli kat mana?
Kalau kat mall dia ada kaunter khas produk Meiko
Online? Boleh servei tapi pastikan original..jangan China mari punya ya!


ok! bye :)

p/s: entry ini lama terperuk kat draf dan sekarang baru publish!

Thursday, April 10, 2014

Qaseh Gold Junior supplement Makanan Sunnah untuk Si Manja

Qaseh Gold diformulasi dengan gabungan unik 15 ramuan HEBAT.
8 Makanan Sunnah
Kurma,Madu, Delima, Zaitum, Buah Tiin, Habbatus sauda, Air Zam-Zam & Zafaran
diperkaya dengan Gingko, Garam Bukit, Gam Arab & Pegaga
ditambah pulak Kismis, badam & Bayam
5 Fungsi Utama Qaseh Gold Junior
1) Meningkatkan TENAGA
- Qaseh Gold Junior diperlengkap madu, kurma & kismis yang kaya dengan glukosa & fruktosa semulajadi yang dapat membekalkan TENAGA segera & berpanjangan
2) Mencerdaskan MINDA
- Qaseh Gold Junior turut menawarkan gabungan makanan minda lain yang tidak kurang hebatnya seperti Badam, Za,faran, Gingko, Delima & Habbatus sauda.
3) Membekal SISTEM IMUN
- gabungan makanan sunnah & makanan terpilih bercirikan anti-bakteria dan anti-oksidan berupaya membekalkan SISTEM IMUN badan yang lebih mantap & kuat InsyaAllah
4) Menyokong TUMBESARAN
- Kandungan Badam, Bayam & Pegaga mengandungi mineral seperti Kalsium, Magnesium & Zat Besi yang diperlukan untuk menyokong TUMBESARAN yang lebih Sihat & Kuat
5) Menambahkan SERAT
- Qaseh Gold Junior membekalkan SERAT daripada Kurma serta prebiotik semulajadi iaitu Gam Arab yang membantu menyihatkan usus serta melegakan masalah Sembelit.
 



 Testimoni Qaseh Gold Junior
 


 

 

 



Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawal usia 1 tahun dengan gabungan makanan sunnah Qaseh Gold Junior yang membantu menyihatkan tubuh, minda dan emosi. Berkonsepkan "Halalan Thoyyiban" iaitu Halal lagi Baik,

Tempahan whatsapp/sms 017-3008665
agen dropship & Rakan niaga diperlukan. Maklumat lanjut hubungi 017-3008665
SIHAT ITU JIHAD!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.