Wednesday, January 21, 2015

Boleh ke pakai Cheongsam?

Assalamualaikum semua.

Minggu ni agak busy kejar due date, cadang nak curik2 update blog kat office tapi tak ada masa,
Tapi tak tahu kenapa asyik lapar je sekarang ni hehehe..
Sekarang ni aku hadkan makan makanan berat 2x je sehari sebab misi nak diet sedang bermula.
Alhamdulilah sejak aku amalkan diet dalam masa 3 bulan ni banyak juga perubahan yang aku rasai..so boleh teruskan sampai dapat berat badan ideal.



Pagi-pagi memang kena isi perut kalau dah sampai office, so aku prefer makan bihun goreng dengan kopi..wajib ada sambal sebab aku memang suka pedas-pedas. Lunch pulak makan nasi tapi kuantiti nasi tu memang aku kurangkan..walaupun rasa tak kenyang tapi kena biasakan perut ni.

Malam lebih prefer minum susu atau oat..minum banyak air kosong..
Saiz baju 46 sekarang dah boleh pakai saiz 42 dan 40..40 tu kena kuruskan lagi sebab fit sangat hehehe..
So boleh la intai-intai cheongsam online untuk pergi open house CNY nanti hehehe.

Cheongsam serius cantik tapi lagi cantik kalau pemakainya solid hehehe. Tapi macam-macam saiz ada sekarang ni, tak payah nak risau lahh..sweet kan cheongsam ni


Kalau nak pakai gini rasanya seksi, boleh dijadikan top with inner dan seluar.. :)
Rasanya tak salah kalau nak pakai cheongsam ni selagi kita tutup auratkan..
Tapi serius cun giler..
Korang dah ada ke Cheongsam?
Mai la pakat intai-intai sebelum CNY ni sebab mesti boleh dapat harga tip top kan..

Tapi sekarang ni acane nak shapekan muka yang bam-bam ni??


Tengok tu kat dagu ada bekas jerawat, memang hari-hari tenyeh cream muka dan alhamdulilah ok. Lepas ni tak nak cungkil2 jerawat yang jahat tu..ni la kesannya.


Pipi tembam tu mahal ok?

Rahsia kurus??

Jangan mencekik banyak sangat tau..

Bye :)

4 comments:

  1. it s ok sis pakai cheogsam cara Islam... btl tu yg ptg sekuruh aurat tutup n tdk ketat...

    ReplyDelete
  2. wohoa XD Misaki pun tengah cuba nak kempiskan apa yg patut ahahaha.. berat dah ok dah bagi Misaki.. hehe..

    gambateh.. good luck :)

    owhhok.. cheongsam :D I like.. tapi suka hanfu punya baju lagi :D hehe cantik lak tuh.. kalau tak pun, samfoo :D

    ReplyDelete
  3. wohoa XD Misaki pun tengah cuba nak kempiskan apa yg patut ahahaha.. berat dah ok dah bagi Misaki.. hehe..

    gambateh.. good luck :)

    owhhok.. cheongsam :D I like.. tapi suka hanfu punya baju lagi :D hehe cantik lak tuh.. kalau tak pun, samfoo :D

    ReplyDelete
  4. Wah farah da sama size da dengan saya.. tahniahlah da berjaya dalam misi kuruskan badan... Saya sekarang da tak diet da...sebab keje penat pun da kurus...

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.