Kurang 2 bulan lagi.

Assalamualaikum warga pembaca sekalian alam.

Alhamdulilah one step closer 16 Ogos 2015...and second step kurang lagi 2 bulan. So tengah busy buat persiapan bertunang.

Thema warna of course warna pink plus putih, Memang kesukaan walaupun orang tu cakap pink tak menarik...tapi aku memang pilih pink putih.


Cantikkan tone warna tu, memang tak nak warna lain dah.
Pada 16 Ogos 2015 hari tu hanya merisik khabar. Alhamdulilah, perkenalan kami sekejap je..dan tak sangka aku boleh terima hubungan baru ini setelah banyak perkara melukan hati, tapi masih memberi peluang pada insan yang benar-benar inginkan hubungan ini. Restu kedua belah pihak sangat penting bagi aku, alhamdulilah mendapat restu keluarga. Next step bertunang insyaallah last step bernikah. Aku memang nak step by step. Kalau boleh nak bertunang, bernikah sekali dalam hidup dan kekal hingga akhir hayat...bahagia dunia akhirat.

Alhamdulilah, selepas perbincangan kedua belah pihak, cincin tanda di sarung oleh bakal ibu mertua. Aku pakai simple-simple je sebab memang duduk kat dapur, bila nak sarung cincin je naik atas hehehe...malu tau...sebab hanya merisik je so tak nak la over-over..tunang pun aku nak simple-simple je.


Cantik tak tone warna ni, pink putih...bunga ni cari kat Fah Lean Floral sebab dekat dengan rumah sewa aku. Bunga-bunga kat situ memang banyak pilihan, barangan perkahwinan lain pun banyak...sampai rambang mata tak tahu nak pilih yang mana satu. Harga berpatutan.


Borong barang-barang ni untuk buat hantaran. Sebab nanti terus bawa semua hantaran..so masa nikah tak payah berdulang-dulang bagai dah... Esoknya pergi Nilai 3 tapi macam mahal je, nak pergi Jalan TAR tengah busy BERSIH so memang tak pergi la.
Dulang pula nak pinjam adik punya hehehe...tapi nak try tengok kat Jalan TAR nanti...
Balik dari Nilai 3, pergi Bangi topup beli bunga ni pulak....

Rasanya stock bunga untuk buat gubahan hantaran cukup agaknya hehehe...
Harap gubahan nanti menjadi la...idea masih berlegar-legar dalam kepala lagi ni hehehe..
Baju bertunang pun belum beli lagi..adoiii..masih ada masa lagi ni.

Cincin tanda kiterr...

Ada orang tu marah, kalau kite tak pakai cincin dia, yess boss I pakai la ni, memang everyday pakai sejak risik merisik tu.

Melalui perbincangan kami cadang nak bagi 11 dulang dari pihak perempuan dan dibalas 9 dulang dari pihak lelaki.

So, aku senaraikan barang hantaran, mana tahu boleh bagi idea pada korang yang nak bertunang nanti.

Hantaran untuk pihak lelaki.
1. Sirih junjung
2. Sejadah
3. Jam tangan
4. Kasut + Stokin
5. Songkok
6. Set Perfumes
7. Tuala
8. Garam + Gula (ikut adat)
9. Air merah-minuman (ikut adat) aku letak air tin marinda strawberry je.
10. Kek Tunang
11. Buah-buahan
 
Hantaran untuk pihak perempuan.
1. Sirih Junjung
2. Cincin tunang
3. Persalinan langkah bendul (untuk dua orang kakak)
4. Jam tangan
5. Hand bag + kasut
6. Set Perfumes
7. Telekung
8. Kek tunang
9. Buah-buahan

Selalunya hantaran akan lagi banyak sebab saudara-mara akan tambah lagi barangan makanan dan kuih muih sebagai hantaran. Best la pihak lelakikan hehehe..

Nak tengok bakal tunang kiter??? ohh rahsia..bagi tengok separuh je.


Nanti dah sah jadi my hubby, kita bagi tnjuk la ye...
Doakan semua berjalan lancar ye...dan dipermudahkan segala urusan..amin...

Jomlah kita diet, sebab badan makin membesar bagaikan juara..

Bye...


Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
8 Comments for "Kurang 2 bulan lagi."

tahniah awak
wah dup dap dup dap x? ehe

hope semuanya berjalan dengan lancar & dipermudahkan urusan

Tak sabar nak baca review wedding wink2 !!

http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/p/wedding-review.html

mesti berdebar2 kan..

Btw, tahniahh

Tahniah ! Semoga majlis berjalan lancar dan perkahwinan diberkati ;)

Vitamin Cinta

Semoga ikatan diberkati dan kekal bahagia. Tahniah ok! Pink is so sweeet :x
Saja saja resepi brownies sedap ni Boleh jamu tetamu nanti.

hyee there..congratzz dear..semoga bahagia till jannah <3 <3

hehe..suka baca ur blog..cantik n inspired sangat especially beginner mcm saya..free2 jemput lah singgah blog saya nanti :)

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top