Saturday, January 24, 2015

Jom buat rambut

Assalamualaikum semua..

Pagi Sabtu yang damai jika drive nak pergi kerja sebab jalan agak sunyi hehehe..tapi tak la sunyi sgt..
Hari ni lepas work cadang nak buat rambut.
Nak potong short2 je sebab sekarang mengalami rambut gugur.
Nak buat rebonding dan treatment sekali.

Muka aku bujur2 bulat...tak tahula suai ke tak fesyen2 di bawah ni:


Cadang nak buat rambut macam ni tapi sesuai tak dengan bentuk muka aku??


Lebih kurang sama je macam kat ataskan hehehe..



Macam ni pun nampak comel je tapi aku rimas kalau kat depan tu pendik susah nak pakai cekak bagai...lagi pun nnt susah nak pakai tudung sebab mesti asyik terkeluar je jambul depan hehehe.


Tengoklah mana yang sesuai dengan muka aku hehehe..tak sabar ni nak rambut baru..

Bye..jom sambung kerja!

Friday, January 23, 2015

Minggu busy.

Assalamualaikum..
Selamat hari Jumaat semua hehehe..
Minggu ni agak crowded dengan tugasan office yang berlambak..
Tempahan blog, sebab nak kejar this week 2 blog..next week 2 blog..nnt awal bulan Feb ni blh rehat sebab ada wedding adik (dah siap minta annual leave lagikk). Tahniah kepada my sister yang sah menjadi isteri orang. Dia nikah awal sebulan sebelum majlis sanding.

Makin gebu pengantin baru ye..hehehe..

Masa dia akad nikah ni aku tak dapat nak balik sebab tak ada cuti, dapat tatap gambar je la hehehe.

Yang ni dah sah jadi isteri orang. Bagai pinang dibelah dua sebab sama saiz dua-duanya kikikiki..
Semoga kekal bahagia hingga ke syurga. Doakan kekandamu ni pulak cepat-cepat berjodoh..kikiki.

Ok bye..

Jom lunch..lapar pulak.

P/s: Nak tempah blog boleh roger aku ye kat what apps 0172788373...waiting list kat sidebar tu..kena sabar tunggu giliran..usah risau saya cari rezeki halal..tak bawa lari duit anda hehehe..



Wednesday, January 21, 2015

Boleh ke pakai Cheongsam?

Assalamualaikum semua.

Minggu ni agak busy kejar due date, cadang nak curik2 update blog kat office tapi tak ada masa,
Tapi tak tahu kenapa asyik lapar je sekarang ni hehehe..
Sekarang ni aku hadkan makan makanan berat 2x je sehari sebab misi nak diet sedang bermula.
Alhamdulilah sejak aku amalkan diet dalam masa 3 bulan ni banyak juga perubahan yang aku rasai..so boleh teruskan sampai dapat berat badan ideal.



Pagi-pagi memang kena isi perut kalau dah sampai office, so aku prefer makan bihun goreng dengan kopi..wajib ada sambal sebab aku memang suka pedas-pedas. Lunch pulak makan nasi tapi kuantiti nasi tu memang aku kurangkan..walaupun rasa tak kenyang tapi kena biasakan perut ni.

Malam lebih prefer minum susu atau oat..minum banyak air kosong..
Saiz baju 46 sekarang dah boleh pakai saiz 42 dan 40..40 tu kena kuruskan lagi sebab fit sangat hehehe..
So boleh la intai-intai cheongsam online untuk pergi open house CNY nanti hehehe.

Cheongsam serius cantik tapi lagi cantik kalau pemakainya solid hehehe. Tapi macam-macam saiz ada sekarang ni, tak payah nak risau lahh..sweet kan cheongsam ni


Kalau nak pakai gini rasanya seksi, boleh dijadikan top with inner dan seluar.. :)
Rasanya tak salah kalau nak pakai cheongsam ni selagi kita tutup auratkan..
Tapi serius cun giler..
Korang dah ada ke Cheongsam?
Mai la pakat intai-intai sebelum CNY ni sebab mesti boleh dapat harga tip top kan..

Tapi sekarang ni acane nak shapekan muka yang bam-bam ni??


Tengok tu kat dagu ada bekas jerawat, memang hari-hari tenyeh cream muka dan alhamdulilah ok. Lepas ni tak nak cungkil2 jerawat yang jahat tu..ni la kesannya.


Pipi tembam tu mahal ok?

Rahsia kurus??

Jangan mencekik banyak sangat tau..

Bye :)

Saturday, January 17, 2015

Penakut + Malas

Assalamualaikum..

Seronok kerja pagi sabtu sebab jalan tak jem..
Tapi yang tak seronok sebab tak dapat continue tidur dengan bahagianya..

Hari ni nak full tapi sebab today tak ada officemate yang nak full..takut lak duk office sorang-sorang sampai pukul 6..

Tempahan blog dah dibuka tapi aku ambil limited je, kalau minat boleh PM aku ye..


Muka kerja pagi Sabtu, lepas ni nak cari baju kurung untuk pergi wedding adik dan hadiah tuk dia jugak hehehe...

Bye :)



Nak tempah design blog tak???

Tempahan di buka
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
LIMITEDDD sahaja,
Siapa cepat dia dapat..
First pay, first serve


Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Kena sabar tunggu GILIRAN..

Kena finalkan design apa sebelum proses design tau........................


Nak cepat responn..what apps je

0172788373 (farah)

What apps only  :) click my design tuk tengok contoh air tangan saya




Friday, January 16, 2015

Jatuh cinta kat Meiko Brand

Assalamualaikum,

Selamat hari Jumaat yang bahagia.
Hari ni kenapa rasa mengantuk je...zzzzz
Ramai tanya aku pakai make-up apa..(macam retis pulak kau kannnnn)
Aku pernah buat review pasal Meiko Naturactor..memang sampai sekarang aku setia.
Serius semua produk Meiko memang best sangat..yela produk ni dah lama bertapak di Japan sejak 1948 so memang kualiti barang dia pun sangat memuaskan hati.
Sekarang ni pun stay pakai naturactor cover face Meiko tapi aku dah upgrade yang lagi better dari naturactor tapi still brand Meiko.

Aku sekarang pakai MC Cover Face Meiko, serius lagi best berbanding naturactor sebab harganya pun best juga kan..Naturactor tu aku pakai setahun lebih pun masih tak habis-habis lagi, ni kan pula MC Cover Face yang pakai sikit pun boleh rata seluruh muka, mesti lagi jimat.

Aku bab skin care memang cerewet sikit, sebab benda pakai kat muka..yang pasti beli yang original. Loose powder naturactor Mieko pun super best, repeat beli kotak kedua dah. Pakai setahun baru habis aku punya Loose powder memang sangat jimat.

MC cover face ni dia ada extra fungsi..bukan je cover tapi treatment juga. Nanti aku buat review ya pasal produk ni..insyaallah.

 Inilah rupanya, kalau real memang cinonet je tapi kecik2 cili api..



Aku ambik code paling cerah sebab kulit aku kan macam puteri salju.....

Ok nnt aku review..MC Cover face dan Loose Powder Naturactor.

Harga?
MC Cover Face: RM 89
Loose Powder Naturactor: RM69

Beli kat cawangan Meiko, jangan beli yang China keluaran sebab tak sama macam yang original Meiko Japan.

Bye :)

p/s: Lepas ni nak try Octard lak tapi still Meiko produk..harga sama macam MC Cover Face..janji puas hati dan berbaloi..


Monday, January 12, 2015

Come back

Assalamualaikum..

Sebenarnya jelez tengok orang update blog tiap masa..
Padahal aku boleh je tapi malas nak bagi masa untuk si pink belogg ni..
Cuba tengok entry tahun 2011, adalah entry palingggggg banyak..
tapi tahun 2014 entryyy palingggg sedikit..
2014-awal tahun dalam bulan feb gitu aku habis buat tesis, maksudnya tempoh tu bergelumang dengan tesis la..
-lepas tu aku dapat offer job jadi cikgu kejap..kat MRSM..so nak berblog memang tak ada masa..
-habis kontrak MRSM, aku ambil tempahan buat blog, so menghadap PS dan coding blog jelah..
-bulan 11 dapat job baru dan dalam masa yang sama aku konvo master..

banyak benda nak story dalam blog ni sebenarnya, kena take time juga nak wat entry..kena bagi gambar juga nnt korang bosan lak kan..

nnt aku pulun up sikit2, tak la bersawang sangat hehehe..
sekarang ngah kerja..bkn ngular pun tp take rest..kerja dah turbo buat td, so rest otak jap..
sekarang dah seronok main COC, mengadap COC je la malam hari..
novel yang beli mggu lepas pun tak sentuh lagi..adoiii..
hope boleh berkepit gan blog macam dulu2..kurang sikit nak bkepit gan buah hati kat phone kan..
hahaha..bye...

sayangi..kasihkan..hargai dirimu seblum mengasihi org lain..pesanan penaja tak berbayar.

Mee sizzling

Assalamualikum..

Hari ni rasa nak senyum sampai telingga sebab peristiwa semalam..hehehe
Serius masih rindu kat ......................

Ok, Sabtu lepas, lepas balik kerja memang sangat lapar...hati membuak teringat mee sizzling kat Jusco Balakong..sebab kat situ je tmpat kegemaran melantak mee sizzling tempat lain macam kurang urmmm je.

lepas balik kerja tu, balik kejap dan terus pergi jusco..
 tak sabar giler nak makan sizzling..
kalau nak makan sizzling ni kena pastikan betul2 lapar sebab kalau tak lapar cfirm mee tu tak habis.
Aku lebih suka makan yee mee sebab sedap dan tak muak hehehe..yang pasti kena ada cili api kicap tu baru la rasa sedap sebab pedasss..dan namanya tekak kalau tak pedas tak sah kan..hehehe..


Tiba-tiba rasa lapar pulak tengok gambar ni..eiiii..habis diet kiter tau :(


Muka ceria dapat melantak makanan kegemaran hehehe..


Kat dagu tu still ada lagi tapak jerawat, tangan tak boleh diam lagi kann dah berparut hehehe..jenuh aku tenyehh bio oil tiap malam... :(

ok bye..

nak sambung kerja!

Saturday, January 10, 2015

Kerja di pagi Sabtu

Assalamualaikum..

Sabtu yang indah..
Hari ni kerja dan half day je sebab every sabtu 2 weeks sekali akan kerja hehehe..
Tapi serius drive waktu saturday sangat best sebab tak sesak macam everyday nak g kerja..tenang je hatiku sambil nyanyi2 ikut rentak alunan radio..

Balik ni nak bayar berokband..terencat aku punya laptop tanpa berokband..
shopping kasut..
makan mee sizzling..
Rindu aku tak??

nah gambar fresh pagi tadi..pipi tembam je tapi badan dan solid kikikiki..acane nak kuruskan pipi embam ni ek?? tak ada sesiapa nak bg sponser..blh bagi free review..kikiki


ok bye, ni pun update curik2 kat opiss...bukan gular ye..hehehe..kerja tetap settle maa..

Friday, January 9, 2015

Rindu nak membebel kembali

Assalamualaikum korang..

Lama giler tak membebel kat blog pink aku ni..rindu serindu rindunya..

Korang rindu aku tak??

Ala cakap lah rindu..

Ini personal post untuk tahun 2015 ni..

walaupun dah 9/1/2015...

wishlist 2015 ni banyak tapi kena tabah..

Aku rasa sekarang aku nak mula berblog semula...sejak kerja my pink lappy tu langsung tak buka..

kesian aku tengok..berokband pun belum bayar untuk bln ni..kesiann..esok lepas balik kerja nak g bayar lepas tu nak lepak gan blog pink dan my reader kesayangan..

2014??

Banyak kisah duka dalan negara ni..macam-macam hal..aku pun macam tu juga..ada gembira ada duka nestapa..gembira kita simpan jadi kenagan terindah yang duka kita padam sikit-sikit sebab tak elok simpan dalam hatikan.

tempahan buat blog..maaf sangat sebab aku terlalu busy sekarang..tak ada masa bagi komitmen..

esk aku bebel2 lagi..nk hidupkan kembali hobi lama ni..

niat di hati nak wat design baru utk blog ni..2015..new life..new love..kikikiki


Bye..

p/s: cctv kat blkg meja aku ni..so nak online bukak kecik2 jer..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.