Wednesday, January 6, 2016

Tutorial 142 : Kat mana tick Expand Widget Templates?


Assalamualaikum.

Busy sangat sampai memang tak bicara soal blog. Banyak sangat komen tanya pasal soalan ini Kat mana Expand Widget Templates?? Penat carikan..yang dah tahu sila duk diam-diam. Nak kasi tahu yang belum tahu je.


1.Login ke Blogspot, clik Template > Edit HTML >




2. Lepas korang buka edit HTML, akan jumpa coding macam ni. Pastikan kat tepi tu scroll atas sekali. dan jumpa tanda  dan akan keluarlah Expand Widget Templates.




3. Kalau nak find coding dalam tu, pastikan cursor korang click dalam kotak edit HTML dan tekab Ctrl + F untuk mengeluarkan button serach seperti gambar di bawah.



5. Sekarang boleh cari coding yang korang nak..Selamat Mencuba...




4 comments:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.