Monday, January 30, 2017

Tempahan Design Blog dari Zamri De'Xandra Agent

Assalammualaikum,

Pembuka tahun 2017 Cik Farah menerima tempahan dari Zamri De'Xandra Agent..
Untuk tempahan kali ni, idea 100% diserahkan kepada Cik Farah, pemilik blog cakap tak kisah pasal design blog..asalkan orang suka lihat, rasa macam wangi-wangi je bila enter ke blog dan cantik.

Sangat subjektif, jadi Cik Farah cadangkan warna peach pink..so tuan blog approve.
Thema Cik Farah buat rose, sebab rosekan wangi!! Jadi biar orang masuk blog ni berperasaan rose setaman..indah dan harum..

Header lebih kepada bunga rose pink. Atas dan bawah header dihiasi bunga rose pink, title blog, logo dan contact number. Nampak mudah dan jelas tentang biz blog.


Full template, 2 column..thema peach pink, dan putih.


Berita baik, untuk tempahan terbaru tahun 2017 Cik Farah akan cantikkan kotak komen anda, agar lebih menarik, tersusun dan mudah reader nak komen seperti dalam gambar di atas (pakej 2017).
Alhamdulilah pemilik blog berpuas hati dengan design Cik Farah..
Kalau sesiapa nak wangi-wangi tu boleh dapatkan De'Xandra Perfumes dengan Encik Zamri, best sangat tau!!


Cik Farah ada 2 lagi blog nak review, insyallah akan review dalam masa terdekat ni.

Terima kasih kerana menempah dengan Cik Farah.


Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header


Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata.. 💖💖


Tempahan Design Blog dari Ayu Life Planner AIA Takaful

Assalamualaikum,
Tempahan akhir tahun 2016 lagi,
Kali ni tuan blog tempah full template dengan tapak blog sekali (permulaan isi kandungan buat blog)

Blog kali ni thema merah putih bersesuaian dengan thema biz yang dijalankan. Blog design lebih formal.


Header blog lebih kepada title yang berkaitan dengan perniagaan dan logo rasmi syarikat.

Template 2 column.

Kak Ayu ni dia menjalankan biz AIA takaful, kalau ada sesiapa nak mendapatkan insuran dengan pakej yang sangat menarik bolehlah contact beliau sepeti link di bawah:


Banyak kebaikan beli AIA takaful ni tau...jangan segan-segan belik blog beliau untuk mengetahui maklumat lanjut.


Terima kasih kerana menempah dengan Cik Farah.



Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header


Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata..


Happy blogging! 💓 tata...

Tempahan Design Blog dari Aloe Vera Putrajaya

Assalamualaikum,
Maaf sebab lewat nak review tempahan design dan edit blog.
Banyak temphan tak sempat nak update..tak apa kita review satu persatu.
Biar satu temphan satu review entry, baru puas nak review, ye dakk...kalau ikutkan nak sumbat semua dalam satu entry.

Tempahan design full template dari Aloe Vera Putrajaya pada bulan 12/2016

Thema blog Gold, Black dan White.


Header lebih kepada gambar produk.

Full template,
2 column
Cik farah snap dari blog design cik Farah untuk imej full.

Kepada sesiapa yang nak dapatkan produk Aloe Vera Forever boleh contact beliau ya..
Jom serbu blog beliau.



Terima kasih kerana menempah dengan Cik Farah.


Berminat dengan design Cik Farah?
Jangan malu dan jangan segan untuk What Apps Cik Farah.
Contact No.: 017 2788 373
Sila Click link berikut untuk mengetahui:
Maklumat Tempahan
Contoh Design Full Template
Contoh Design Header


Promosi hanya untuk full template sahaja tau! Rugi kalau tak tempah awal-awal sebab Cik Farah hanya ambil limited je tau. Ok tata..


Happy blogging! 💓

Sunday, January 29, 2017

Pengalaman masuk wad.

Tanganku bengkak, maybe bengkak urat kena jarum.


Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Tak tahu nak menagis atau nak menjerit sekuat hati..rasa macam mimpi je kena masuk wad..cubit pipi rasa sakitnya..maka ini bukanlah mimpi..sebenarnya kenyataan yang patut aku terima. 

Bermulanya niat nak temankan mak sebab mak kena tahan wad sebab ada masalah jantung..tiba-tiba aku yang kena tahan sebab ada beberapa masalah. Ceritanya macam ni, aku memang mengalami cirit-birit..jadi badan sangat lemah..dah makan pil chi kit taun pun stay macam tu..so saja dah alang-alang ada kat hospital ayah suruh minta ubat cirit-birit je.. 

So untuk ambil ubat aku kena mendaftar sebagai pesakit luar..masa check tekanan darah tu, terkejut sangat sebab tekanan darah aku naik mendadak (sebab aku tak pernah ada darah tinggi)...so kenalah letak kat rawatan cemas sebab tinggi sangat untuk zon separa kritikal..kenalah masuk air bagai sebab maybe badan pun dah terlalu lemah sebab kurang air dan dah cirit birit 2 hari. Nak tak nak doktor suruh aku masuk wad sbb tekanan darah aku tinggi dan berrisiko tinggi kalau terus macam tu. 
Ni masa nak ambil pakaian untuk temankan mak, last-last diri sendiri jadi ahli wad. Masa ni pun dah pucat.

Hajat nak jaga mak tapi kena masuk hospital pula..minta la katil sebelah mak...mak pulak sedih tengok aku macam ni. Aku bab jarum2 ni memang lemah..mula2 kena cucuk bahagian tangan kanan sebab kena masuk air..lepas tu kena ambil darah..kat lengan urat tak jumpa..kena lak cucuk tangan belah kiri..memang pedih sangat rasa..tapi tahan jelah sebab dah serah diri..lepas tu kena xray pulak tu..pung pang pung pang jam 10.50 malam aku dimasukkn dalam wad. 

Alhamdulilah ada mak saudara dan kakak sepupu time tu temankan sampai masuk wad..tolong salinkan baju aku bagai...teman pergi xray...sebab dua2 tgn aku ada jarum so kalau tak ada org tolong mmg pyh la..alhamdulilah Allah mudahkan urusan. 

Malam tu dua2 belah tangan kena masuk ubat..kiri ubat tekanan darah..kanan air..mak ai memang rasa perit je sepanjang malam. Memang tak boleh tidur..asyik terjaga jd..jam ibarat tak bergerak langsung.. Esoknya kena ambil darah..makan ubat.. 4 hari juga kena tahan dalam wad..sesuatu pengalaman yang sangat tidak menyeronokan. Sebenarnya aku ada amalkan supplement diet..so mungkin itu salah satu punca tekanan darah aku naik meluap-luap..serius memang tak ada rasa pening or apa2 tapi bila check mak aiii melambung naik..supplement tu memang boleh mengenyangkan dan rasa tak ada selera makan tetapi dalam masa yang sama boleh meningkatkan tekanan darah kita. 

So inilah risiko yang tekpaksa aku tanggung. Pada aku jangan lah kita ambil apa-apa supplement tanpa nasihat doktor atau yang tiada KKM..jika amalkn apa2 supplement pastikan kita buat pemeriksaan kesihatan kerana mungkin supplement tersebut tidak sesuai dengan kita..atau boleh membunuh secara diam...seperti kerosakan buah pinggang atau sebagainya. Alhamdulilah lain2 tak ada maslah selepas buat ujian darah cuma tekanan darah yang naik memdadak tu je yang menyeramkan tapi syukur dah normal. 

Sekurang2 aku tau apa masalah diri aku dan boleh perbaiki diri. Bab diet yang terbaik adalah menjaga pemakanan dan bersenam..nampak macam leceh tapi tu cara paling terbaik untuk kita kekal sihat. Supplement kurus ni tak elok diamalkan..sebab kalau silap langkah boleh membawa padah. Jangan terpedaya dengan omongan tentang mengawal selera atau boleh kurus segera..semua tu akan memberi kesan pada organ dalaman badan kita kalau terus amalkan.. 

Pesan aku..kawal makan..bersenam dan mengamalkan cara hidup yang sihat..jangan malas! Terima kasih pada mak ayah..mak saudara...sepupu..jiran..kawan2 ayah..yang tak jemu datang menjengkuk..time kita sakit nilah kita memang sangat perlukan perhatian dan sokongan moral...tu je..tu pun dh ckup rasa happy.. Alhamdulilah lepas ni nak jaga kesihatan elok2..nak target berat ideal dengan cara yang sihat..tak nak lagi guna sebarangan supplement yang memudaratkan.. 

24 habulan aku keluar wad..mak pulak keluar awal 2 hari dari aku tapi lepas tu mak ada urusan operate mata untuk masukkan kanta dalam mata..kena temankan mak kat wad lagi semalam pada 25 dan 26 Jan...alhamdulilah operate mata mak berjaya..so pembuka awal tahun adalah hari masuk wad sedunia..ok bye..
Tq for reading my entry.

P/s: 20/1/17-24/1/17..rutin sekarang kena follow up untuk kesihatan nampaknya.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.