Blog Tutorial


Anda susah nak cari tutorial di sini?
Cuma click Ctrl dan F, letak key word dalam kotak Find dan Enter sahaja.
Good Luck!
SENARAI TUTORIAL































SENARAI TUTORIAL MENGIKUT KATEGORI


Tutorial ....



PHOTOSHOP CORNER







Masukkan code di bawah entry anda sebagai tanda credit selepas anda copy paste tutorial saya. 
Harap Maklum.



Credit By <a href="http://bicarafarah.blogspot.com/p/blog-tutorial_1005.html">Cik Nurfarah</a>
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
583 Comments for "Blog Tutorial"
«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 583   Newer›   Newest»

salam cik farah . juz amazing tutorial . as bloger yg baru saye rase akaq bnyak membantu sya . tq very-very much , luv u cik nurfarah . =D

salam,akak bley minta tolong tak???tolong edit blog sye

This comment has been removed by the author. - Hapus

saLam... sis Farah..
sya nak mnTa ajar... bLe tak???
mcana nak buat header mcam blog akak kat aTas tu???
TQ...

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/02/tutorial-42-membuat-header-transparent.html

seri0usly, suka sgt tng0k tut0rial akk,,, best n sng je :) thnx akk!

miss kak farah . sye da try . ttap x jdik . saba jehh la . help :(

syg..bleh wt tutorial hilangkn navbar pada blog??:)

bez la blog ni..tp sye ssh nk phm..huhuu

nak tanyer lah... macam mane nak tukar layout facebook??? kalau ade tutor nyer boleh tunjukkan tak???

akak farah , nk tnya . mcm mne nk buang perkataan dkt mouse kite tuhh ? bole buat tuto takk ?

salam kq farah ,
nk tnye ny
dh lme nk thu sbnrnye . cmne ea nk buat my status ?
ley x akq tolong tunjukkn tutor ? thx !

kak farah ,
saya xtaw nak cari kat mana layout blogs yg cantik2 .
help me :(

terima kasih , semuanya comel comel :)

salam , kak farah , macam mane nak buat yang macam kak farah punyer kotak kat atas tuh (home , tutorial ,info ,contest , hamster) ...

kalau nk letak laman untuk chatting dlm blog cm ne ek? ade tk?

awsome la kak!
done follow akak!
jgn lupa follow saya! :)
link:http://dalilahislamiclife.blogspot.com

Akak , kenapa saya nk reply comment org x boleh yerp , kat sini . Btw , THX tutorial akak sumernya berguna ! Tapi , akak , sy try tukar warna scrollbar , tapi tak jadi lah akak , kat blog lama boleh pulak :'(

Akak , saya boleh letak warna pada scrollbar , tapi , nanti date header BG dan sidebar BG pulak hilang . Huhu ~

Akakk , mcm mana , nak buat butang COMMENT tuh , tukar kepada gmbr , mcm blog akak niee , ada gambar tulis "plez leave a comment" Maknanya , sy x nk perkataan Comment tuhh ada , nk gambar jekk , bila kita tekan gambar , terus ada tempat komen. Tengs .

Assalam... Kak... Tutorial Akak mmg membantu... Tp saya & adik saya blur sgt2 part Add A Gadget Javascript / HTML... Harap2 Akak dpt membantu sgt2... :D

oshin banyak ikut tutorial cik farah .thanks a lot ! blog oshin dah chantek! *perasan.hehe .thanks again . <3<3<3

sis , nk tnyer . . zura pnye comment box xberfungsi pn , knp erk ? dh puas try buat . . xtw dh nk wt cne :(

Love Blog nieh, tutorial die, sngad best sume ade, n senang nk bukak tk berat pon, thnx buad org yg buad blog nie. <3

thank for ur tutorial..
I LIKE IT SO MUCH!!

slame ni pnah jgk try bertutor dkt blog org laen..tp satu hampeh x jdi

salam..
tmpang tya, cmna eh nk wat shoutbox kt dlm bl0g??? trima kasih...

Kalau nak buat tur0rial ni , free ? Maksudnya , Akak Cik Farah , ikhlas tak ? Hehe . Maaf tanya s0alan macam tu .

akak farah , mcm mana nk buat sticker untuk blog ? yang boleh bergerak gerak punya ? please reply kak , lama dh saya mintak :(

hai, assalamualakum. akk macam mana nak buang gambar dekat post title tuu?

tolong saya cik farah..nak cantik kan blog saya cam awk.. :)

Kak , nak tanya..
Macam mana eh buat scroll box untuk blog posts?
err , mcm akak punya scroll box tutorial ni la?

kak,,nk tanya cket,,yg mna satu kt tutorial kak yg nk edit background bl0g,,sy tak tau yg mne satu,,b0ley kak bg tau kt sy yg mna satu,,

Sis , boleh x nak request lagu ? kalau boleh . saya nak request lagu
- jangan cuba cuba - tilu
thanks :)

thanks kakak :) sngt berguna utk blog saya :DD

thanks kakak :) sngt berguna utk blog saya :DD

akk leh x wat tuttorial
welcome to my blog click here to enter tuh?...

terbaek la u punye tuto .. tapi, about me i tetap x jadik! camne nih? huhuuu ..

thank for ur tutorial.. keep it up cik fara..!!

haip..kak farah yg chumil..sy nim bawu jek start nk bjinak-2 an blog..so,tx pandai lha nk design kan blog sy tOo..akk boley tlong tx?ajarkan..hehe

Salam...

Cik farah, sy amik 2-3 tutorial kt cni..thanks

im always use your tutorial and thanks so much kak farah . Ada masa singgah lah ke blog saya,

blog fara lawa... kite nak edit blog jd lawa cmnie.. tapi xrety nak tuka background blog :(

salam..boley tak buat kn tutorial untuk LED scroller generator.terima kasih. :)

salam. nak request tuto boleh?
mcmane ye nak ubah shoutbox icon jadi warna pink? thanks :D

nanti kalau ada tutorialnya inform nia eh. kat http://nialidia.blogspot.com

askum miss nk tnya cmane nk wat border utk post entry.. coz i gune blog yg cam bru jew.. nk cri template design ssh ckit lew.. taw x tntng bnda nie?? hope bole tlg.. thankz..

hi kak , macam mana nak buat kotak komen cantik 2 ? tutorial akak tak menjadi la . sebab ape heh ?

Salam
Thanks sebab create this blog....sungguh berguna tutorial bagi saya yang baru nak berjinak2 menghias blog saya. I already join ur site. Saya akan jadikan blog nih sebagai rujukan!!!......:-)

Cik Farah, macam mana nak buat header blog yang lawa-lawa ye?
blog saya kelihatan tersangatlah bosan.

kak farah kAK farah thank a lot ...sume toturial ni senang (Y) :)

assalamualaikum kak , kak saya tak pandai lagi la .. and masih di awang awangan kefahaman saya bila nak buat tutorial blog saya ..

akk cm ne nak wat top up tu ? sye tringin nak taula

Salam sys, nak tya ni. Cmne nak underline ayat dkat post? Sorry nyushkn. Newbieee.

SALAM, AWAK PANDAI DESIGH WORDPRESS TAK?? boleh desighkan? berapa kena bayaran???

knape orng tx boley comnts kat blog i ey...???
pelik jer..
pliss help me.

farah...help me

aku budak baru untuk blog..so aku ikut toturiol all farah untuk hiasan blog..

----------
masalahnya,...text untuk post aq dah berubah jadi normal...macamana aku nak apply balik jadi tulisan yg aku nak kat layout toh???tak dapat la....post text aku jadi normal..tak cantik langsung

hye..mnx izin copy tuto ea..
Sure credit... :))

Miss Farah....cmne ea nk wat list post.
exmple yg mcm u wat untuk tuto u tu...sng cket..ta pyah la asyik nk click older post je..

ada tak tutorial macam mana nak letak gamba love2 kecik dengan bahagian entry tu?? boleh bagi link tak?? mashih~~

farah, mcm mane nak buat 1 entry untuk 1 page ?

lg satu kak...camner nk buang 'Navbar'???thanks

boleh link kan sy cam mane nk sorokkan shoutbox n nak buat icon comel shoutbox

ur blog really help me... tq dear... n pls visit my new blog.. http://hananhanni.blogspot.com/

Salam ziarah. mohon share ye tutorial nih. sgt bgune :) always support this blog! hehe (^_^)

atas blah kanan blog akak , ade " + follow " kan . cmner nk wat erk ?

SALAM KAK FARAH MCM MNA NK WT BANNER?

tq kak..tips yang sangat berkesan

wahhh..akak punye tuto mmng terbaek~!..akak punya blog pun cantek la..comey jew..:D thanks 4 the tuto..nanti kita cuba c-o-l-o-u-r-f-u-l-l kn blog kita ..ngee

thanks for tutorials.....
http://chachagurlz18.blogspot.com/

camner nak buat list entri kt page bru ? hrp dpt membntu..

cik Farah,, macammana nak buat facebook comment kat blog?

Salam.
Nak tanya sikit.
Kenapa org tak boleh comment di entry sy?
Harap dapat tolong saya:)

terima kasih sbb Bwat tutorial nie ! ^^

Sis Farah, nak buat background macam kat setiap post sis tu macam mane?nak bckground macam tu jugakk..:) comel love kecik2..nk carik x dpt2..:(
Pleasee sis

Salam.. akak farah.. cmner nak masukkan tutorial ke dalam blog kiter.. ajarkan pless

salam,,sori kalo permintaan ni menyusahkan..mcm mne kite nk buat macam setiap gadget title kt tepi tu ade decorate
*cnth:mcm cik farah nye wrne pink with ribbon decoration...
please.....

tumpang tnye bole x ?
tahu x cmne nk ilangkan scrollbar kt bwh ?
sy pnye tu dy lebar . cmne nk ilangkan ?

Kak Farah , Cam ne nk wat header transparent sy tk nmpk la kt tutorial yang akk kasi . Kalau bukan transparent pon tk pe . Saye ade buat header biasa gne photoscape tapi ble da buat dy jd besar sangat . Kalau ade dlm list tutorial akk tolong reply yg nombor bpe .

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/02/tutorial-42-membuat-header-transparent.html

dh jadi dh.. saya wat untuk right klik.. tq.. jgn lupa go to my blog..
=)

Assalam fara...

tq ats semua tutorial yg fara bg...
Ruby ska sgt2 blog and tutorial kt sinie... sblm nie Ruby dg da blog.. tp bila amek tutorial diorg... sgt2 susah nk edit html... mcm2 yg error... bila Ruby wat blog bwu... n jumpa tutorial blog fara... sgt mesra... suka sgt2... Tq far... teruskn usaha n moga blog Fara akn jd blog yg terkenal mcm blogger laen....

Ruby follow sekali dear....
tq for all ttorial

tulisan entry ni nama apa , sye suka , buat tuto utk tulisan ni bleh x ? huhuhu , tq

assalamualaikum kak...saya tak tau macam mana nak isi dalam shoutbox saya dah try buat tak jadi..amm cana nak buat kak?

assalammualikum cik farah..
saya nak tanya..mcm mn caranya nak adjust width old layout tamplete ni..
sy xnak yg box2 kt tepi 2..sy nak semua ke tengah..hanya body blog..xada side bar..

Salam perkenalan...thanks, dah cuba beberapa tutorial, very nice...and your blog is awesome..^__^

akak,, mcm mane buat garisan dashed antara post dgn sidebar?

Assalamualaikum......tq utk tutorial.....saya da letakkan link blog farah dlm blog saya..halalkan ilmu yg diberikan ya....

sis....ajar saya mcm mne nk smbungkan header+body+footer background..dh try cuba main dgn code wrapper..tp gagal T_T please jd guru sy T_T

farah, blh tlg tak.. knp org tak blh komen at blog saye ea ? tlg tgok kan blh ?

cik farah macam mane nak letak icon dalam blockquote ye .. contohye kalau saya copy code dia ade keluar icon kat tepi tu.. tolong ye..TQ

Assalam cik farah :)

Nak tnye kt cik farah yg bijaksana. Nape sy pnye header xtransparent pn wlaupn sy da edit header tu jd transparent . save jd .png dahh . bila kt blog xjadi pon :`(

salam sis , nak tny ye . macam mana nak buat banner?

best laa kak farah.. suke sesangaatt.. huhuu :)

Salam kak ..
macam mana nak buat floating button for tumblr??
harap di pertimbangkan.
:)

Salam'alayk.. syukran yee..~ Bnyk yg sy perlukan ad dlm blog akak farah... meksh tau3..~ nty tgok2 la pulop blog kite yg tak seberapa tu ~~ :)

hari -hari bukak blog cik farah nak belajar buat blog... terima kasih atas perkogsian ilmu yg habat ini..

kenape x boley edit HTML? Template pon x boley tukar

mekaseh..semua yg Selangit Biru belajar semuanya menjadi..maklumlah kite nie baru..what everpun..terbaekkkkk!!!!!

really happy dpt jumpa blog miss farah ni...

rasa teruja nk try semua tutorial...al-maklumla sy masih baru dalam dunia blog...blog pon sepi je..hukhukkk

Akak . . Tolong buat tuto , mcmmne nk letak banner & Blogger card . . Saya xtahu lah .

Salam Farah, macamana nak delete icon tajuk sidebar? tq

Salam Farah macamana nak delete icon tajuk sidebar? tq

http://siputsedut05.blogspot.com

ai farah..nk tye...sy new blogie..n ni kotak komen sy duk atas post title..cmne nk bg dia duk bwh??adoi..plzzz...tlggg...

cik farah mcam mne nak letak icon yg comel kat tab title yg sebelah title gerak2 tuh....

youhappyihappylorh.blogspot.com . follow my blog , thankss :)

trimas..info berguna untuk budak baru blajar mcm saya

nak tnyew skit kak fara mcm mner ?? nak detak lagu dekat blogger n nak bwad shoutbox nn detak shoutbox tu at tepi :) tlong ajarkan :)!

salam,akak.boleh tak sy nk tau akak guna template ape eh?template designer atau denim?atau lain?

assalamualaikum..tumpang tanya..huhu..
ade tak tuto untuk buat title post luar body mcam awk pnye tu?kalo ade,tlong ajarkan..boleh?

salam. sis,
nak tny, knp lepas sy edit html segala, saya punya font bertukar? n bla sy nak tukar blek font dah tak jadi. tensi-2 !

Comel sangat belog kak farah . Tutorial pun terbaik ! ;)

cik farah..thank utk tuto..menarik !..teruskan usaha Ok..^__^

sgt2 berguna suma tutorial ne pd sy yg baru dlm dnia blog ne.ma ksh byk2 pd cik Farah.Luv u so much,,,^__^

kenapa page yana org tak boleh komen?? mcmana nk buat page org boleh komen mcm kat entry

Kak Farah , Boley buat tutorial tentan gambar yang kita post boley bergerak . Macam mana ekh ?

assalamualaikum miss farah boleh tolong ajarkan macam mana nak letak blogskin dekat blog kita tanpa revert ke classic template dan downloaded blogskin harap miss farah dapat balas dengan cepat

salam..ni utk awk..tq sb tutorial awk byk tlg sy utk cantikkan b
http://unalunacena.blogspot.com/log sy..:)

kalau awk de cadangan lg utk blog sy,jemput la singgah n komen kt blog sy k :)

Akak farah, saya nak buat banner.. Tapi pening kepala lah! Boleh buatkan tutorial tentang banner tak??

BGUS LAR..TQ
http://mohamadizudin23.blogspot.com/

136 tutorials?? Memang hebat la cik farah, thanks for all sharing :)

salam farah,,saya suka dengan blog anda...sgt2 suka...byk juga saya implen kan yang awak ajar ni di blog saya...feel free to visit blog saya k...=)
http://husnaalias.blogspot.com

ade x tutorial untuk top button???

http://najwaasyiqin.blogspot.com/ < follow mine :)

http://najwaasyiqin.blogspot.com/ < follow mine :)

kenapa bila saya cuba upload template tuh dia bukak internet explorer lepas tuh bagi code?

Kalau nk temmpah blog kne bayar bpe ek?

em,,,macam mne nk design kite punye blog header?? stiap kali sya buat msti x jadi...hu3

akak . macam mna nak letak lencana fb twitter yg macam kakak tu . boleh ajar kan tak ?

Hye! saya dh buat semua tutorial miss farah...ader yg jdi..ader yg xjdi.....saya nk tnyer...mcm mner nk buat tnde mcm nie??
http://1.bp.blogspot.com/-jyICA3F7eOo/TbBE4YBgbpI/AAAAAAAAAEM/XU9sJQnzGvU/s1600/cctv.gif

Assalamualaikum,
best lah baca blog kakak ni,banyak tutorial boleh belajar ,thank youu

I LOVE KAK FARAH =)

salam..nak tanya mcm mana nak buat catatan baru untuk save pada salah satu tab menu link..kerana semua catatann masuk laman utama la..

Semua tuto ni sangat berguna untuk saya. Thanks akak.

bagusnyer... thanxs sooooo muchhh =D

tenq sangat2...sangat membantu kita. love it

saya nk tnya ni . knpa bila di view blog saya , benda lain yg kluar . tolong sy ye n :'(

Kak farah.. Tisya tak reti la nak buat banner, header, pastu macam-macam lagi guna photoshop . Banyak yang tisya jumpa tapi tak lengkap . Boleh tolong ajar tak ? Kalau guna photoshop CS5 lagi ok sebab tisya guna photoshop CS5.

akak, mcm mana nak buat post comment dlm window yg lain??plzzzz...<3

macam mana nak buat kategori untuk blog

hayy..terima kasih yeppp....I LIKE IT..

salam..miss macam mana nk buat gambar home yg comel tu yerk?harap jawab..(^_^)

salam kak farah... tuto kak farah mmng brgune untk sy... thnx a lot... hehehe... bleh x kak farah ajar wt music untk blog tp bkn gne youtube.. just nk lagu je..

Hayy...banyak tutorial akak yg menjadi thanks yerkk!!~~

salam...

boleh tak kalau nk letak older post kat atas....makne nyer walaupon ader post yg baru ..post lame akan sentiase kat atas...

ayat lintang pukang skit...he he
thankz...

Kak,nak tanya sikit macam mana nak buat yg Shout Box tuh????

Ermm.. suka makcik! bagus ilmu cik fara kongsi ni..orang buta komputer mcm makcik ni, byk manfaat dari blog dik fara nih..makaceh.. :)

Info sgt berguna..tenkiu ye c.farah..
nnt sy come back..hehehe

My LuRve Iman

Info sgt berguna..tenkiu ye c.farah..
nnt sy come back..hehehe

My LuRve Iman

Thanks Kak Farah , Dh try buat yg title brgerak tu,mnjadi :)

Thanks Kak Farah,dh try gune yg title brgerak tu,mnjadi :)

salam..kak macam mana nak amik code html..saya keliru sangat..kalau saya buat mesti tak boleh..boleh akak tolong tunjukan ?

sya suka tutorial yg akk buat ni sumenya oshem2 jew

tutorial kak munirah berkesan lah...heheh tq kak...kak bleh tanya ckit..macam mana nak buat kotak comment mcm kak skrang ni ek??

fara...i'm newbie...
teringin nk wt barlink tp tgk yg kamu soh copy paste tu..ada url...nk refer tutorial yg mne???

actly de jugak yg menjadi...hehhee..tq.

thank for the tutorial. saya blogger baru... senang sikit nak buat.:)

akak memang terbaikK !!
tapi ad yg sesetengah xbole pkai
tpi ad yang bole pkaii !
hehe terbaik la akak :*

Hye akak . Kalau nak minta tolong buat header blog boleh ? Thanks :)
Saya budak baru belajar ,
Kalau salah tolong tunjukkan ;)

thnk you kak...tuto ni sgt menarik!

salam, kak , saya nak tanya, kalau yang sidebar tittle tuu, contohnyaa mcm blog akak punya sidebar tajuk "cari sini" "status" kesayangan" . boleh tak akak terangkan lagi. sebab saya nak buat sendiri, bentuk vintage sikit, tapi saya tak pandai.

macam mana nak cantumkan date header dengan post title ?

ley x tlg wt kn,,sy wt asyk x jadi je la,,ni kak sy nya,,dy mx tlg wt kn,,tp sy wt x bpe jd la cik farah

http://doublesweetblackforest.blogspot.com/
kalau nakk suruh cik farah hiaskan bl0g saye and tukarkan header baru t0x saye bley takk ???

terbaik...dapat belajar mcm2 tutorial bg newbie cam saya nie..heheh..silalah berkunjung ke blog saya..

Kak farah , boleh tak blog title tu dicenterkan ? :D

tengs k.farah..sy suke tutorial akak..sng nak fhm..

salam .. tutorial akak best .. semua yang akak tunjuk saya buat .. kadang ada yang tak faham .. hihi .. btw blog akak awesome

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 583   Newer›   Newest»

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top