Blog Tutorial


Anda susah nak cari tutorial di sini?
Cuma click Ctrl dan F, letak key word dalam kotak Find dan Enter sahaja.
Good Luck!
SENARAI TUTORIAL































SENARAI TUTORIAL MENGIKUT KATEGORI


Tutorial ....



PHOTOSHOP CORNER







Masukkan code di bawah entry anda sebagai tanda credit selepas anda copy paste tutorial saya. 
Harap Maklum.



Credit By <a href="http://bicarafarah.blogspot.com/p/blog-tutorial_1005.html">Cik Nurfarah</a>
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
583 Comments for "Blog Tutorial"
«Oldest   ‹Older   401 – 583 of 583   Newer›   Newest»

Salam..farah macam mane nak recover back 'about me' di blog ar? hari tu sy g layout and remove 'about me' tu..so skg blog sy tkde dah 'about me' tu.huhu..pliz tolong sy..

Assalamualaikum kak farah ^^ Terima kasih banyak2. Tutorial akak semuanya membantu saya ^^

salam...nk tnye...cmne nk wt bile kite klik kt box atas tu dia kuar psl ape yg kite xplain kt content...mntk tnujuk ajar...tq

blog terbaek! i love thizzz blogg and tuannye..hehe :p

asalamualaikum, awak, macam mana nak buat different post dalam setiap page tu eh ? kalau saya buat page, mesti satu page tu untuk sekali post je (satu trikh je). kalau nak post bnyk kali pon kene update je, tak boleh eh nak buat different post dekat satu page selain home ? tapi kite tngk awak punye blog boleh pulak.. hmmmmm -,- bantu saya awak T,T .thankyou :)

slm kak farah... tutorial kak farah sume menarik... thnx a lot... :)

awak sungguh baik kerana share ilmu ini kepada semua orang. Saya seorang pendidik, tutorial awak dapat memudahkan pelajar-pelajar saya untuk melayari blog saya. Pandai awak, awak belajar di mana??suka sangat
TQ...

terima kasih akak :) blog akak banyak membantu.

Sis. Mcm mna nk buad page? Posting. new page apa semua letak kat mana? Pening lha :(

hah sis farah.. bleh ajr x cmner nk wt box cikfarah pnyer beg makeup.. plese.. owng bwau nk berjinak dalam blog.. hehehe..

kak farah, ada tutorial untuk mengembalikan judul entri yang hilang tak?

terimakasih, sampai jumpa
nadhira-Indonesia

Blog akak memang cantik. Tahniah sebab blog akak dpt masuk majalah. Kalau boleh, saya pun nak buat blog cantik mcm akak. Akak buat lah lagi tutorial banyak - banyak. Nanti saya akan cuba. ;)

trimas miss farah..banyak membantu mencntikkn blog saya..

weeew blog yg cantik sama seperti orangnya,,, ga ada salahnya kalo dicoba....tks gan by.http://jasafinance.blogspot.com

kak farah..boleh tak Ain ambik tuto akak..tpi separuh lah..ain akan kreditkan..see my blog..' http://ainsentiasasayangibu.blogspot.com/

salam.. nak tanye knape saye xbleh bkak blog yew..dye kate this blog has resulted in too many redirects. Clearing your cookies for this site or allowing third-party cookies may fix the problem.

Saya nak tny kenapa link blog saya x ada dlm google search? blh tolong x?

http://lurvlyfamily-aziey.blogspot.com

maaf tak mintak kebenaran , please visit this link http://colotehmiezaahafizz.blogspot.com/2013/01/review-blog.html

Salam cik farah.. nasib bauk saya jumpa cik farah punya blog.. saya dapat upgrade blog saya kepada yang lebih baik.. thanks.. :)

Hai , blog awak awesome , thanks for tuto :)

suka sgt totorial but x tau nk credit mcm ne ....sedih sedih sedih

syok la blog kak farah nie...nanti,saya bljr dari kak farah la utk cantkkn blog saya...heheh

Mcm mn nk link new post pd blog? cnth:http://lurvlyfamily-aziey.blogspot.com/2013/jalan-jalan....
mcm mne ye..tlg ajrkan hehe

thank you! tutor sangat berguna kepada blogger baru macam saya dan anda baik :)

terima kasih cik farah byk bg tunjuk ajar..

Salam.. blog yang sangat menarik dan penuh info. Mohon bantuan, ada tak cara macam mana nak lindungi blog yang telah dibuat daripada dialih ke laman youtube.. cth---> http://smkjalankebun.blogspot.com/ --->

BANYAK INFO BERGUNA DARI BLOG CIK FARAH....THANK A LOT FARAH

thanks farah utk semua tutorial nie , , ,btwy follow me back ea :) , , ,nice blog ,i like it , , ,

slm, kak farah.saya budak baru buat blog sendiri. saya nak tanya, camne nak post kat menu tab yag baru saya tambah? bila saya nak tulis, kene tulis dalam satu kotak entri tu jugak.tolong ye kak. terima kasih.sayang akak!

akak, camne nak wat link page tu masih dalam blog yg sama. cam akak: buka page tutorial-ada byk link-tekan satu link tutorial-muncul tutorial tapi masih dalam blog yang sama. camne ye kak? tolong la ajar saya. kesian kawan2 saya x sabar nak buka blog saya yang blom siap ni. tima kasih, syang akak.

sy tgok blog cik nurfarah. menarik ..

Amat membina tutorial yg dibuat...time kasih bebanyak.

Ini adalah kali pertama saya datang sini. Inipun pasal saya tukar templates baru dan blog saya menjadi bercelaru. Tak sangka di sini semua ada.......terima kasih tak terhingga buat owner blog ini. Moga ilmu semakin bertambah,insya Allah.

Comel laa blog kamu =) useful apa yg di ajar...ehe...kena belajar bnyak la nie dengan kamu =) followed u already =)

kak, thanks bebanyak.. semua tutorial tu sgt berguna.. *thumbs up* :)

akak,akak punya tutor ni best ah...kalau boleh qiha nak ambik semua tutor ni...tapi akak jangan risau,semua ni qiha akan kreditkan kepada kakak di blog qiha...tenkyu!

mcm mne buat komen fb?
trim kasih,,,

salam.
tq sebab buat tutorial ni. memang banyak bantu saye yang bru belajar ni. HEHE

Kakak.. instagram punya floating button tu macam mana nak buat??

kak,side bar tu apa?macam mana akak boleh buat susun kategori tu???

dear,sy nk tnya cmnr nk cari link utk tab menu..sy baru kt sni..pening da kpala..try2 xblh gak..=(

dear,sy nk tnya cmnr nk cari link utk tab menu..sy baru kt sni..pening da kpala..try2 xblh gak..=(

try this

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/07/tutorial-65-cara-untuk-link-kan-tab.html

kakak . .blog sya pelik la . .ad kua cm2 kt tepi tu . .cm ne nk buang . .??..akak try la bukak blog sya tu . .

bleh tanye x?mcm mna nk wat title/header (saye x tahu sgt) mcm kat atas tu erk???

this tutorial for read more

http://bicarafarah.blogspot.com/2012/07/tutorial-137-auto-read-more.html

salam..aka macam mana yer,akak buat banyak tuto..tapi aka sembunyikan..cuma tekan links dia nnti keluar..tp,nk buat mcm mana ek,nk letak mana post tuto yg banyak2 tu..(nak sembunyikan)..

akaq. nak tanya sikit. macam mana nak buat kalau kita tag nama orang. tayah letak link dia. contoh nye kan. if saya join segmen. saya selalu nampak orang buat tekan SINI pastu teros keluar blog orang lain. hmx. cam ne erk na buat?

Thanks kak Farah. hehe, akhirnya dapat jugak buat blog ni cute cikit dr dulu.

Hai kak Farah :) Macam mana nak tukar background putih kat center tuh kpd backgroud yang ada corak love mcm kak farah ? Btw , thank you for All tutorials :)

thnx sbb mengajar kami..i suka sngt cara u ajar..hehheeheh

salam..
boleh x buat tuto unt screen capture..
thanks!!
:)

time kasih awak..saya blogger baru..byk nk kena bljar..tutorial awk sgt brguna dan mudah difahami..thanks a lot..nak ikut n copy subjek2 tutorial awak blh?..hehe

Nice one dear ^ ^ tq yaaa :)

assalamualaikum cik farah...
Saya dari indonesia, dan newbie di dunia blog.
Saya sangat suka semua tulisan cik farah di blog ini. Memotivasi saya untuk terus kreatif.
Terima kasih banyak cik farah...

mohon copy-paste. Camner nak bagi kredit? #sayabarubelajarbina blog#

Tq for the tutorial kak.. Banyak sgy membantu sye.. ^_^
minat gile kat akak pnye blog.. cute sgt... Sye pun pminat pink gak... Pink Forever... ^_^

salam..nk tnye..mcm mne nk remove yg tahun2 yg kt ats blog sy tu? tq..

wah bnyknye leh blaja kt cni.. tq kakak..

i like your tuto... thanks cik farah :)

sis, button like from fb tu kenapa tak jadi ya ?

Salam kak farah. ada email address? nak bole? ad bnda nak tanya n mntk perkongsian.

klu bole, trus reply ke muntasyirahiman@gmail.com

tq <3

Cik Farah, ur blog sangat lawa..Can U please ajar macam mane nak buat. Fieqa x reti lah

Salam kak farah. Ada new look blogger yg start jun 2013 x silap.. and then x thu dh nk guna tuto2 yg kak farah ksi... tlng :(

Salam kak farah. Ada new look blogger yg start jun 2013 x silap.. and then x thu dh nk guna tuto2 yg kak farah ksi... tlng :(

Salam sis.. sy baru start2 bt blog.hehe. sy tak tau lah kat mana expand wicdget template tu.. da bukak edit html tp takda pulak ckp benda expand w.t tuh :/ huhu

kak farah saya nak tanye knape blog saya blerr bukak dia jadi ripway...boleh bagi tau macam mane nk buat

Dear..thanks 4 the tutorial.. Akak dlm proses mengimprove perkhidmatan utk on9 shope...dptla ilmu sket2 dr sini...wat tambah2 ilmu yg dah sedia ada...thanks a lot k?

terharu sbb dapat design blog akhirnya. terima kasih sbb sudi bg tuto mcm mana nak design blog :)

Hi Cik,

I just stumbled upon your blog and I must say I genuinely am in love with your blog! I love that it’s very informative and has given me some inspiration for blogging posts in the future. 
Please check out my blog at http://madefayse.blogspot.co.uk
I hope you like it


Shakilla Chow (Made_Fayse)

Akak :( takleh carilah cara2 nak tukar gambar background :( help me! :'(

tuto yg di sediakan mudah di fahami.. tq sis :)

Assalamualaikum.........
Mbk cara membuat template sendiri gmna
makasih

dik nak minta tolong ajarkan macam ner nak buta label bentuk scroll...

best gila tutorial awk ni.sgt berguna tq yer :)

Akak . ajar . nk jgk blog comel gini . (jiwa pmpuan ada ni) :P

Akak . ajar . nk jgk blog comel gini . (jiwa pmpuan ada ni) :P

salam akk!!...saye nak tnye...sye nk cbe plbagai cursor, burung twitter n that yg perlu add gadget knape tak boleh??...means that..klau sye cbe satu je,cth...sparkling cursor...yg tu je yg boleh...yg lain tak boleh....bile nk wat yg sterusnye...why???,,,akk boleh jwbkan tak????

akak terima kaseh sgt..dr tak tau nk edit blog ...nsb baeklah jumpa blog akk.thanks akka :)

Assalammualaikum....atie suke sangat blog nie....banyak yang ilmu yang atie dapat.yelah atie pun bru je nk bljr bt blog nie....tp atie nk tnye lah..atie tk pndi sgt...atie nk buat novel bersiri...so atie skrng dah siapkan tajuk..."kelukaan penuh keindahan"dlm tjuk tu ada nk ada letak 'bab1' bab2...tapi macam mana atie nak masukakn story kat adalam bab tu ye....hehehe sorry lah atie tk thu hope miss farah blh tolg...tlg lag tgk2 kan blog atie yang bru nak bertapak tu....atie harap sangat...

wah, banyaknya tuto.
rajin. cemerlang. terbilang. hehe~

Macam mana nak buat macam yang akak punya tepi tu.. Warna purple belakang warna pink. :/
Apa tau namanya.

Thanks for everything...Blog tutorial cik Farah byk mmbantu sya....>_<

assalamualaikum..miss mcm mna ya,bila sy post,ruang comment xda?

sis ? bole tak tolong saya ? saya ade buat blog baru . tapi setting dia tak mcm yang lame . bole tak tukar mcm yg lame . lagipun farah punye tuto semua ikut setting yang lame . pleasee help mee :(

akak.. nk tnye, cmne nk buang welcome to my blog tu.. hehe thankyou !

akak! susahnya nak buat blog..nak hias blog mcm akak punya tp saya tak faham :( bantu laa saya

Hai Farah...actually sy nk tnye something...sy ade edit sendiri background blog tp bile apply, die jadi blur dan membesar...dah jadi tak sharp dan tak sebaik background image asal...bleh tolong tak?

hi cik farah...sy suke tutorial dri blog ni comel...tp cam ne nak bt background??

salam kak farah, Luna nk tny, cam mane nk buat kotak banner cm akak punye ? da puas carik tuto tapi xjmp ! hope akak tolong Luna. Luna pengguna bs

Salam..

Terima Kasih kerana memberi Tutor yang best.. mintak sikit ilmu ye.. dan please follow blog saya..

thanks cik nurfarah, sangat simple dan tak serabut, berguna untuk orang yang baru macam saya! hiks, thanks kak:)

Assalam...sy new blogger..:))
masih naïf lagi..
nak Tanya ni..saya dah buat page mcm ni..contoh:
home/about me/koleksi cerpen
ok...
bawah page koleksi cerpen tu..saya cuma nak senaraikan tajuk sahaja..then bila pembaca click tajuk baru akan keluar ceritanya..blh tlg tak nak buat mcm mana?

contoh macam page tutorial farah ni..banyak list tajuk tutorial..pembaca hanyak click tajuk yang nak dibaca sahaja..
harap faham dengan soalan saya ni..hehhee
tq;;)

Salam..~ Nice tutorials.. Sya suka.. Blog pun comel.. :)

salam kak, mcm mna nak ltk gmbar bsar kkat ats mcm akak pnya???

Debaek laa kak Fara.. saya org malay cume nama sy jek yg lain.. kak fara jgn plek tau tau.. ^_^

Byk info yang sgt bergune....Thanks a lot for the tutorial (^_^)... boleh tak bagi tips tingkatkan trafik blog??? hehehe

thanks miss farah.. sebab tutorial blog ni banyak sangat membantu..Allah sahaja yg dapat membalasnya!

sis macam mane nak letak pic kat sidebar .

nice blog.. sila kunjungi http://pengetahuanpro.blogspot.com ...thanks

nice blog.. sila kunjungi http://pengetahuanpro.blogspot.com ...thanks

nice blog.. sila kunjungi http://pengetahuanpro.blogspot.com ...thanks

Terima kasih, saya sangat terbantu dengan tutorial Mba :)

hi! salam awak. saya dulu ad blog tapi dah lama tinggal so dah lupa hee n now buat baru ikot tutorial awak lah! tqsm dear :) sangat membantu :)

assalamualaikum sis , macam mana nak buat yang sis punya penunjuk jadi bunga ros tu ?

assalam.. kak farah. tolong ajar cara nak letak ask.fm dekat blog boleh? hehe.. :)

Mcm mana nak buat background header

Assalam kak farah.. kat mne nak dapat background yang comel dan sesuai ngan theme blog?? Tq^^

Assalam kak farah.. kat mne nak dapat background yang comel dan sesuai ngan theme blog?? Tq^^

Ilmu yang bermanfaat..semoga diberkati Allah

Wahhhh... cantiknya blog ni. Suka colour dia. yg bestnya byk tutorial blog which is sangat membantu sy buat blog. Maklum la newbie.. uhuuhu tq farah

hi..i msih x tau laa cra nk edit blog..try jgk ikt cra u bg..tp..x dpt gak..huhuu..mhon tlong..

tenkiu.. banyak sgt membantu.
jemput follow blog saya. thanks http://vitaminsishoppe.blogspot.com/

i like...terbaik laa..temkiu :)

you guna template ape yer.??

suke tgk blog nie..nmpk kemas dan teratur ;) kita follow ye..

assalamualaikum , nak tanya macam mane nak hilangkan kotak sidebar yang sedia ada tuh ye ? tq

nice tutorial and berguna laaa...thanks a lot

Assalamualaikum.. hai kak. sy suka dgn tutorial akak , sgat banyak membantu dlm menghias blog sy hehe :) banyak lagi yg kena sy perbaiki.. sy minta maaf kalau ada yg d'cedok d blog akak tanpa minta izin, kalau yg masi baru nie mmg main copy paste ja.. Insya'Allah nti sy letak kdit nama akak hehe

Terima kasih atas tutorialnya ya. Jangan lupa berkunjung kembali ke Putuberbagi

hai kak. nak tutorial yang macam kat bawah setiap entry macam ada mood expression yang cute. so nanti reader akan klik mana satu yang dorang feel bila baca entry tu. mcm mood happy, wow, sad, gempak etc.

Cik blogger...camne saya nak center kan tulisan dalam box dlm microsof word windows 8....tq..

thanks akak memang sangat sangat membantu. meh la usha blog saya hehe beauticianhearts.blogspot.com

Assalam..nak tny..kenapa blog sy xde page element ye??

Banayak tutorisl... Sangat menarikkkk...

tg for the tutorial..memang terbaik..sy gune ye..

kak, mcm mna nak buat garis panjang tu utk asingkan post dgn edit2 tu,

cantiknye blog awk..ni kalo saya buat bunga2 kompom jadi mat bunga hehe saje melawak,apapon thank ilmu yg awk sampaikan..

salam dik...camner nak tukar tajuk blog tu..jadi kecik ...tulisan nak tukar

suka sekali dengan blog nya.. tampilan cantik isinya bermanfaat, meski agak sulit mengira ngira isinya karna belum begitu faham dengan bahasa malaysia. salam kenal..

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

macam mana nak buat tajuk cantik tuu

akak,macam mana akak buat tajuk cantik tuu

hhhmmmm .. yey.. blog saye makin cantik thanksss... visit blog saya ya... smallnbigheart.blogspot.com

I like to play Clash of Clans and I use http://maxclashgems.com It really works! (hYV90)

suka sangat totorial-totorial dalam blog ni.. banyak membantu saya untuk bina blog sendiri. terima kasih.

Salam sis , nak tanya .. kenapa blog saya tak timbul kat google ?? hihi

apa yang saya post dalam blogspot, bila saya cari semula dalam google,, x kluar pun sis

http://moerdhita.blogspot.co.id/2017/01/work.html

sekali klik blog hakak , terpukau . Sangatlah cantik dan menarik . Thanks for all you information , really useful for newbie like me , much love

wahhhh . Sekali klik saja dah terpukau dengan blog kak . Sangatlah menarik dan cantik . thanks for all you information , its really useful sspecially to newbie like me :)

salam farah sayunk..
macam mana nak wat link "tempah sekarang"tolong akak pleshhhhhh

blog sekarang ah tak sama macam dulu kan . . nk buat nampak menarik cmne ya ?>

Salam, hai nak tanya. Kalau ter-remove kotak followers tu, macam mana nak masukkan balik dalam blog ye?

«Oldest   ‹Older   401 – 583 of 583   Newer›   Newest»

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top