Saturday, May 12, 2012

Dinner Malam Resepsi Gemilang Za'ba (MAGIZ'12)

Assalamualaikum,

Rajin nak update blog malam ni. So take a time to update my blog comot ni. Pada 9 Mei 2012 lalu my kolej ada dinner iaitu Dinner Malam Resepsi Gemilang Za'ba (MAGIZ'12) yang diadakan di Dewan Canselor Tun Abdul Razak (DECTAR) UKM Bangi. Warga Kolej Pendeta Za'ba telah berpusu-pusu ke DECTAR untuk join dinner tersebut termasuk penulis dan rakan-rakan. Thema malam tu ikut meja yang telah disediakan, thema kami ialah South Africa. Waooo jauh tu tapi aku langsung tak ikut thema. Pakai jubah je. Malas la nak ikut thema bagai hahaha.

Sebelum kita ke dinner, solek la ala-ala gitu. Tak terlalu over tapi ala-ala datin artis pun tak pe.. hahaha..


Aku cuma rasmikan jubah hijau aku dan tudung pusing hijauku. Malaslah nak membazir beli baju bagai.

Pentas utama MAGIZ'12. Daripada info yang aku dapat dari kawan aku, mereka kata dinner-dinner kolej or other akan dibuat di DECTAR. Dulu masa aku kat USM selalunya di hotel. Tak kisahlah kat mana janji meriah kan u ollss...yang penting save bajet...


Majlis pembukaan di hiburkan dengan tarian orang asli oleh warga tari Za'ba. Hebat adik-adik ni macam-macam tarian boleh buatkan..nanti boleh buat tarian South Africa ye..sama dengan thema akakk..opppss.


Keadaan dalam dewan, masa ni tetamu belum penuh lagi.

Juadah untuk kami. Alhamdulilah not bad. Tapi nyaris tercekek. Tak ada refill air ke dikk? Nasib akakkk tak tersedak dik oii..dah la ala datin-datin ni. muahahaha..segelas je sampai habis majlis? Tak pe, lebih baik ada daripada tak adakan?

Dah bergaya kena lah capture-capture.

Cik Mira dengan tudung ala-ala South Afrika. Asalkan ada ala-ala tak kisahlah kan :)

Cik Dayah terasa sangat excited bergambar dengan artis popular muahahaa..

Muka happy time ni hahaha..

 Semua excited bergambar dengan penulis hahaha...


Ini adalah saguhati kepada tetamu yang hadir pada malam itu.


Dinner ni memang meriah dari segi persembahan pentas terasa tengok pesta hiburan pula. Good Job!. Sekian sahaja, terima kasih kerana membaca entry ini.

Baiii korang..

11 comments:

  1. sy x merasa dinner la taun nih sebab tgh praktikal..huhuhu...

    ReplyDelete
  2. alahai, cantik pulak saguhati tu. @_@ pink luv gitu..

    ReplyDelete
  3. Emm, cik ! kenape burung twitter nya tak de? awak dah cube beberapa kali :(

    ReplyDelete
  4. ada blogger yg review blog awak

    http://kite2-jew.blogspot.com/2012/05/segmen-its-you-i-review-you.html

    jmpt join ya

    ReplyDelete
  5. alamak..laptop kiter same la cik farah...heee=)

    ReplyDelete
  6. sala, cik farah-farah..actually i need ur help dear...i nk swuh u ajo cmne nk creat design blog ni..u nye blog so sweet gitu..(jeles-jeles-jeles)....just guide me how to do tat ok...pleeasssee...

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.