Kepada Pemilik Blog Bicara Si Emma Bah sila Remove gambar saya.

Assalamualaikum,

Saya membuat posting ini sebagai bahan bukti ke atas penggunaan gambar saya secara haram dan tanpa sebarang keizinan oleh blog Bicara Si Emma Bah.
Pada 28 March 2017, saya telah menerima whatapps daripada seseorang menyatakan bahawa adakah saya terlibat dengan blog Bicara Si Emma Bah, alamat url seperti berikut:
http://bicarahatiemma.blogspot.my/

Sebenarnya saya langsung tidak mengetahui tentang penggunaan gambar saya secara haram di blog beliau, dan langsung tidak mengenali beliau (sehingga diberitahu oleh si pengadu). Menurut pengadu, blog tersebut membuat fitnah tentang keluarganya dan beliau telah membuat report polis (perbualan whatapps masih di simpan).

Secara tidak langsung penggunaaan gambar di blog beliau telah merosakkan nama baik saya dan mencemarkan imej saya kerana kemungkinan masyarakat akan salah faham disebabkan penggunaan gambar saya.

Disini saya sertakan bukti daripada screen shoot blog beliau tentang penggunaan gambar saya.


Untuk pengetahuan, gambar tersebut adalah gambar akaun google dan gambar profile picture blog saya. 

Sumber asal: http://bicarahatiemma.blogspot.my/

Sumber asal: http://bicarahatiemma.blogspot.my/

Melalui perisian Google Chrome, saya telah Search Google for image untuk mengetahui sumber asal gambar tersebut adalah seperti berikut.



Gambar tersebut saya gunakan untuk google akaun saya dan kemungkinan besar gambar saya ambil tanpa izin (dicuri) melalui blog saya.
Saya cuba untuk mencari identiti pemilik blog berkenan tetapi tiada sebarang maklumat yang saya jumpai. Cuma saya terjumpa satu entry yang bertajuk Wedding My Bff yang bertarikh 28 Januari 2017, saya telah mengambil salah satu gambar tersebut untuk melihat sumber asal gambar (bertujuan untuk mengetahui maklumat pemilik blog) seperti di bawah melalui Google Chrome:

Sumber asal: http://bicarahatiemma.blogspot.my/


dan hasilnya:

Entry tersebut juga telah diambil daripada blog: http://onlyeikin.blogspot.my/2013/02/wedding.html
Hal ini kerana, entry posting asal 11 Febuari 2013 manakala entry posting oleh Bicara Si Emma Bah iaitu: http://bicarahatiemma.blogspot.my/2017/01/wedding-my-bff.html adalah 28 Januari 2017.
Hal ini bermakna, pemilik blog http://bicarahatiemma.blogspot.my/ juga mengambil posting entry orang lain dan dimasukkan ke dalam blognya.

Saya cuba untuk menghubungi pemilik blog untuk berbincang secara baik, tetapi tiada sebarang maklumat yang diterima dan menyebabkan saya terpaksa membuat aduan kepada pihak yang bertanggungjawab.

Tujuan entry ini ditulis bukan untuk mengaibkan mana-mana pihak tetapi untuk menjelaskan salah faham dan kekeliruan bahawa saya tidak mempunyai sebarang kaitan dengan pemilik blog serta blog http://bicarahatiemma.blogspot.my/ .
Kepada pemilik blog berkenaan sila hubungi saya jika mahu entry ini dipadam.

fara_idola@yahoo.com

p/s: Mohon jasa baik kawan-kawan untuk share dan panjangkan posting ini.

Sekian terima kasih.

Tonik rambut yang berkesan - Aily Hair Tonic

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Lamaaaa aku tak buat segmen review kat blog Cik Nurfarah yer..
Untuk segmen ni aku guna kata ganti diri aku yer..mudah nak berkomunikasi dengan korang.


Kali ni aku nak share barangan yang aku pernah guna, berkualiti bagus dan berkesan pada aku.
Memang susah juga nak cari produk ni sebab tak sepopular produk penjagaan rambut  lain tapi kalau dah tahu keberkesanannya memang tak cari yang lain, mana tahu korang tengah mencari jenama tonik rambut yang bagus, so review aku ni sedikit sebanyak dapat membantu korang untuk servei-servei produk bagus.

Macam mana aku boleh berkenalan dengan tonik rambut ni ye?.. Dulu masa zaman UKM aku suka juga buat rebonding rambut. Walaupun bertudung tapi stay juga nak rebonding, untuk kepuasan sendirikan. Masa tu aku ada masalah rambut gugur dan kelemumur, jadi memang akan buat rambut jadi makin menipis sebab dah banyak rambut gugur. Lepas tu, akak yang kat salon tu suggest la tonik rambut ni, mula-mula macam malas je nak try tapi sebab fikirkan kelemumur makin menebal so try je,.alhamdulilah seminggu pemakaian dah nampak hasilnya, rambut dah tak gugur lagi, masalah kelemumur pun dah tak ada. Memang teruskan pemakaian je. Tapi yang sedihnya, tonik rambut aku ni hilang tak dapat dikesan, mungkin terlupa letak atau terhilang sendiri.

Agak sukar juga nak cari tonik rambut ni, tapi korang try cari kat kedai-kedai jamu atau salon rambut. Masa tu aku beli kat salon kat Ampang. Sekarang ni aku order online je, kat online shop, kat lazada pun ada juga, cuba korang try search kalau nak cari ye. Harga ada yang tawarkan RM18, 20, dan 25..masa kat salon tu dia bagi harga RM25. Kandungan setiap botol ada 100ml.

Harga memang berpatutan dan kesannya sangat memuasakan. Sebelum ni ada juga try tonik rambut jenama lain tapi macam tak ada perubahan pun.

Macam mana nak guna?
-Basuh rambut korang dengan syampu dan bilas.
-Keringkan kulit kepala, biar macam lembab-lembab separuh kering dan letakkan tonik pada kulit kepala.
-Boleh pakai hari-hari. Kalau rambut dah ok boleh jarakkan penggunaan sebab fungsi dia akan melebatkan rambut juga.

Lepas tu tengok perubahannya, memang bagus.
Pada rambut aku memang ada perubahan, terutamanya dapat mengurangkan kelemumur dan boleh menghapuskan kelemumur juga, lepas tu mengalakkan pertumbuhan rambut baru. Lembut je rasa rambut.


Bau?
Dia bau-bau  tonik yang rasa beragin tu..nyaman je..

My Review

Yang BEST:
-Murah
-Berkesan untuk kelemumur dan kulit kepala gatal
-Melebatkan rambut
-Rambut jadi lembut

Yang TAK BEST:
-Susah nak cari
-Mungkin bau dia ada orang kurang senang. sebab bau dia "tonik sangat"


rating 9/10

yang penting aku pakai berkesan..

sekian itu sahaja untuk review kali ini. Masih berfikir untuk membuka segmen review berbayar atau tidak sebab aku agak busy!. Ok bye 😚



Risau dengan keguguran rambut/garis rambut yang surut?
 Jangan risau lagi! Milikilah keyakinan tiap-tiap hari dengan Toppik!
Toppik Hair Building Fibers – Atasi penampilan rambut gugur dalam hanya 30 saat!






Terdapat pelbagai faktor menyebabkan keguguran rambut. Bagi mereka yang pernah menggunakan produk-produk pertumbuhan rambut atau anti–gugur rambut pasti mengalami keadaan ini di mana rambut yang baru agak lambat untuk tumbuh dan rambut baru yang tumbuh terlalu lemah dan mudah gugur. Berikut adalah penyelesaian anda untuk menutupnya!

Toppik Hair Building Fibers
Ianya diperbuat daripada microfiber keratin yang ringan dan semula jadi. Dengan tenaga elektrostatik, Toppik Hair Building Fibers mempunyai daya tarikan magnet yang kuat terhadap rambut anda dan tidak akan sama sekali tanggal meskipun dengan gaya hidup aktif. Fiber-fiber ini akan kekal pada rambut anda sepanjang hari! Bukan itu saja, setiap fiber adalah unik, maksudnya rambut anda akan nampak lebih tebal dan semula jadi selepas penggunaan.






Sesuai untuk semua
Ia bukan lagi satu impian untuk mempunyai rambut yang lebat dan menarik. Tapi hanya dalam 30 saat? Cepatnya! Hanya taburkan Toppik Hair Building Fibers pada kawasan rambut jarang dan anda akan kagum dengan hasilnya! Fiber-fiber ini yang diperbuat daripada keratin organik mempunyai protein yang seiras protein rambut manusia semula jadi. Ianya tidak akan menghasilkan reaksi alergi ataupun kegatalan/kekeringan kulit kepala. Ini disebabkan oleh bahan-bahan Toppik Hair Building Fibers yang organik; tiada bahan kimia atau bahan tambahan yang berbahaya, tidak seperti produk yang lain. Semua jenis rambut sesuai untuk penggunaan produk ini.







Selamat untuk kegunaan harian
Toppik Hair Building Fibers boleh dipergunakan setiap hari tanpa sebarang kesan sampingan. Ianya juga boleh diguna selepas rutin rawatan gugur rambut anda tanpa gangguan. Selain itu, ianya kalis air peluh, air hujan, dan juga tahan angin sepanjang hari. Walaupun tahan air, Toppik Hair Building Fibers senang dibersihkan hanya dengan syampu. Ia amat mudah digunakan dan cepat bertindak untuk mengembalikan kelebatan rambut anda. 






Sementara menunggu rambut anda tumbuh balik, jom guna Toppik! Anda tidak akan kecewa dengan keputusannya! Cubalah Toppik hari ini! Kunjungi laman web https://toppikmalaysia.com/shop/ untuk melihat produk-produk Toppik, dan temui apa yang kami tawarkan. Untuk pertanyaan lanjut, sila lawati halaman FAQ Toppik Malaysia di https://toppikmalaysia.com/faq/. Ikutilah kami untuk maklumat lanjut tentang promosi dan banyak lagi!

Laman web rasmi: toppikmalaysia.com
Facebook/Instagram/Youtube: toppikmalaysia


Related Posting ❤

Blogger Copyright © 2019. All Rights Reserved by BLOG CIK NURFARAH